dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit NederlandOok reizigers naar Suriname missen vlucht door staking KLM-bagagepersoneel

Ook reizigers naar Suriname missen vlucht door staking KLM-bagagepersoneel

-

Does Travel - naar Suriname

Zaterdagochtend vroeg legde KLM-bagagepersoneel op Schiphol in een wilde staking hun werk neer. Omdat het de eerste dag van de meivakantie was en dus een van de drukste dagen van het jaar op de luchthaven, ontstond er een flinke chaos. Zo erg dat Schiphol reizigers opriep niet meer naar de luchthaven te komen.

Naar schatting zijn hierdoor duizenden reizigers gestrand op de luchthaven. Onder hen ook mensen die zouden afreizen naar Suriname. De familie Hausil uit Maasdam bijvoorbeeld, zei in een gesprek met De Telegraaf dat ze uiteindelijk zeven uur hebben moeten wachten om daarna weer terug naar huis te gaan.

Ze zijn er niet over te spreken en noemen de situatie zaterdag bizar. De familie gaf verder aan dat er ook veel onduidelijkheid was over het aanschaffen van een toeristenkaart voor Suriname. Op de website van KLM staat dat er een Surinaamse toeristenkaart op Schiphol te krijgen is, maar dat bleek niet het geval.

Over vier dagen hoopt de familie alsnog naar Suriname te kunnen vertrekken.

Ondertussen heeft KLM zaterdag gesproken met de medewerkers, die het werk neerlegden nadat ze een mail kregen met de mededeling dat hun werkzaamheden deels worden uitbesteed. “Deze gesprekken zullen we uiteraard in de komende periode voortzetten”, aldus het bedrijf.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
 1. familie Hausil , blijf maar daar , Suriname heeft niets te bieden , of willen jullie beroofd worden , en half Suriname staat blank , als jullie toch komen neem dan lieslaarzen mee


  gemodereerd
 2. Vreselijk.Zo een lange vertraging.Hoe zit het met schade vergoeding.Waar en bij wie kunnen de gedupeerden dit verhalen.


  gemodereerd
 3. Familie Hausil uit Maasdam moet niet ouwehoeren; voor hun wordt het een gratis retourtje Suriname vanwege de verlaatte vlucht. Dus tjupkére want de grieven van de KLM-vrachtmedewerkers zijn nog niet verzacht.
  Trouwens, het familielid welk jullie gaan bezoeken in Suriname loop niet weg; sterker nog, ze kan onmogelijk weglopen omdat ze achter slot en grendel zit.


  gemodereerd
 4. het KLM bagagepersoneel heeft de laatste jaren bijna niet gewerkt en velen zijn toen ontslagen , en nu er weer meer gereisd kan worden en meer vluchten , ja dan raken ze oververhit door onderbezetting , maar onthoudt wel dat jullie door deze staking veel mensen hebt gedupeerd en die zullen de KLM zo dadelijk links laten liggen , en dan hebben jullie weer minder werk
  binnenkort gaat TUI ook weer vliegen naar Suriname , dus de slm is dan uitgespeelt en de KLM zal terug gaan van 5 vluchten naar 2 vluchten


  gemodereerd
 5. Het wordt Tijd dat KLM heel IPB afschaft.
  Daarom willen zoveel mensen daar werken en om drugs soms naar buiten te willen smokkelen.
  Als ze het uitbesteden zijn ze van een deel van de problemen af.
  Dat IPB is KLM een Doorn in het oog !
  Is verkapte belasting ontduiking Moet ook als de lease auto belast worden.


  gemodereerd
 6. Een baan als flitsbezorger levert meer op dan bagage medewerker bij KLM. Top van KLM kan verschuilen achter hun prachtige arbeidsvoorwaarden maar realiteit is dat zij met voorwaarden nauwelijks nieuw personeel weten aan te trekken. En als er personeel wordt aangetrokken dan zijn het uitzendkrachten. Als of die in aanmerking komen voor bonussen. Nee de staking is meer dan terecht.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES