Districtscommissarissen volgen capaciteitstraining

3
Districtscommissarissen volgen capaciteitstraining

Districtscommissarissen in Suriname, hebben onlangs een capaciteitstraining gevolgd ter versterking van deze korps. De dc’s zijn  reeds lange tijd geïnstalleerd en hebben de nodige praktijkervaring al achter de rug. Nu worden hun vaardigheden middels diverse trainingen versterkt.

Volgens Onderdirecteur Jennifer Jozefzoon – Wachter van het Onderdirectoraat Districtsbestuur en Decentralisatie is dit project vanaf december van het vorig jaar van start gegaan. In februari van 2022 zijn de trainingen officieel gestart. De dc’s hebben  leiderschapstrainingen  gehad welke zij woensdag hebben afgerond. Zaterdag is de korpszaken bijgebracht zoals bestuursrecht en staatsrecht, het belang van interne communicatie, het Traditioneel Gezag en dienstbestuur.

“De dc’ s krijgen niet alleen praktische zaken mee, maar ook de nodige tools waarmee zij hun werk beter kunnen doen”, aldus Jozefzoon – Wachter. Na deze training hebben de dc’s nog twee trainingsdagen. Het geheel wordt afgesloten met een teambuilding.

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) en het onderdirectoraat Districtsbestuur en Decentralisatie zijn in samenwerking met een presidentiële commissie belast met de organisatie. Aan het einde van deze trainingssessie krijgen de dc’s een certificaat overhandigd.

3 REACTIES

  1. Hoop dat ze leren meten met een maat, niet dat de ene niet langs de straat mag verkopen omdat het een gevaar vormt betreft openbare veiligheid terwijl anderen het trottoir gebruiken om te bouwen!
    gemodereerd

  2. Dus na een aanstelling van bijna 2 jaar mogen de DC’s eindelijk aan het werk. En wat gebeurt met de DC’s, die het niet hebben gehaald? Zou het misschien niet beter zijn dat elke politieke partij kandidaten selecteert, die deze opleiding vooraf moeten volgen.
    Als zij tot tot DC worden benoemd, kunnen ze dan direct aan de slag. 2 verloren jaren.

    Overigens rijst de vraag of het niet beter is dat DC ’s door de inwoners van een district worden gekozen.? Een politieke benoeming werkt niet motiverend en stimulerend op de studiezin.
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.