VP Brunswijk: ‘Wij verkopen geen voedselpakket aan armen’

30
VP Brunswijk: 'Wij verkopen geen voedselpakket aan armen'
Foto: Facebookpagina Ronnie Brunswijk.

Vice-president (vp) Ronnie Brunswijk heeft woensdag op twee verschillende locaties in het centrum van Paramaribo, een tiental levensmiddelenpakketten verdeeld onder arme gezinnen.

De actie van Brunswijk kwam kort nadat coalitiepartner VHP bekend maakte dat zij drie dagen lang een ‘Bigi bombarie verkoopactie’ gaat houden in haar partijgebouw ‘de Olifant’. Deze actie houdt in dat er een pakket levensmiddelen verkocht zal worden tegen een gereduceerde prijs. In het pakket zitten 14 items die verkocht worden voor SRD 160.

Over zijn eigen actie zei Brunswijk: “Wij verkopen geen pakketten aan mensen in nood. De economische situatie in het land verplicht ons om om te kijken naar de mensen met problemen.”

Het gaat om gezinnen afkomstig uit de dorpen Palumeu en Tepu, wonende aan de Dr. Sophie Redmondstraat en gezinnen uit het dorp Gujaba, gehuisvest aan de Hogestraat. Vol blijdschap en ontroering verwelkomden de mensen de hulp.

Volgens Brunswijk zal hij in de komende periode veld oriëntatiebezoeken brengen en waar nodig de bewoners ondersteunen. Hij riep hen op om goed gebruik te maken van het weinige dat hij nu kan geven.

30 REACTIES

 1. Een vice presidentdie voedselpakketten uitdeelt! Dat heet zelfverheerlijking! Giften doe je anoniem of via een instantie 🙈
  gemodereerd

 2. Goed zo. Geef de armen.
  Dat van VHP om in olifant een supermarkt te openen is belachelijk.
  Rijst en vlees zag ik niet op hun lijst.
  Dit is mensen onderdanig maken.
  Deze regering hft geen enkel plan. Zijn gekomen om te vernietigen
  gemodereerd

 3. Er stonden jongeren vr winkels met een lijst om zaken te doneren. Ik zag zaken die nu op de lijst staan van vhp winkel. Zijn het die spullen?? Ze zeiden voor armen
  gemodereerd

 4. Maar, dus sai psa dang? Ik dacht dat deze 2 partijen moesten samen werken? Of mis ik iets?

  Bromtjie djarie in scheiding? Wie krijgt de kids en het huis 😂🤣😂
  gemodereerd

 5. Het is heel triest en beschamend dat de VHP en de ABOP van de armoedebestrijding in Suriname een verkiezingspropaganda maken. Zelfde beschamend actie voert ook de PL, die zijn achterban oproept om een petitie aan een PL minister aan te bieden voor een vrije dag op 31 juli (Javaanse nieuwjaar).
  gemodereerd

 6. Dit noemt de president van Suriname prudent beleid, bromtje djarie en wo set eng. Triest allemaal.
  gemodereerd

 7. Misschien is het bij ”VHP”de de insteek om het volk te stimuleren om te werken voor eten

  Bij Ronnie moeten ze afhankelijk zijn van Brunswijk om zo weer een terugval te maken zoals tientallen jaren terug “”handje ophouden””

  En maar wachten tot het ”zwartgoud” vanzelf omhoog komt.
  gemodereerd

 8. VP betekent Vieze Politiek…Een VP die zich bemoeit met levensmiddelenpakketten is pure ABOP propaganda van de VP, dit heet apengedrag !
  gemodereerd

 9. @Debby is er een lijst dat landelijke is verspreid, of ben je ook naar de olifant geweest met het idee om een gratis pakket te krijgen want van jou moet alles maar gratis zijn. Deze mensen zijn bezig het volk de ogen te openen en het idee van gratis uit hun hersenen te verwijderen. Het aanbieden van goedkope spullen is het begin.
  gemodereerd

 10. De zeven werken van barmhartigheid zijn:

  1.- De hongerigen te eten geven
  2.- De dorstigen te drinken geven
  3.- De naakten kleden
  4.- De vreemdelingen herbergen
  5.- De zieken verzorgen
  6.- De gevangenen bezoeken
  7.- De doden begraven
  gemodereerd

 11. Zieltjes winnen met gratis strooigoed bij de armen en onderontwikkelden is een paars project met impulsief karakter.

  Indien minimaal de kostprijs opgebracht kan worden is een volgende ronde weer mogelijk.

  Met gratis strooigoed ontwikkelen de armen en onderontwikkelden niet en leren ze ook niet om zelfredzaam te zijn, ze leren ook geen prioriteiten te stellen en ook geen verantwoording te nemen !
  Met gratis strooigoed wordt het bedelgedrag in stand gehouden.

  Wij willen een duurzame oplossing voor de armen en onderontwikkelden! Want hun foute politieke keuze brengt Suriname telkens weer in gevaar !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 12. Brunswijk heeft toch ook zijn bezigheden in de genoemde gebieden vanwaar de mensen komen .Waarom praat hij niet met deze arme mensen om die krotten of ghetto’s in Paramaribo te verlaten en terug te gaan en daar voor hem te werken. Hij heeft toch genoeg hout en goudconsesies of wil hij deze mensen dom en arm houden en blijven doen alsof hij de gulle gever is. Ieder mens heeft het recht om ook in Paramaribo of waar dan ook te wonen maar heeft het wel zin als je geen menswaardig bestaan kan opbouwen .
  gemodereerd

 13. @ Debby, je lult weer uit je nek.
  in welk normaal land deelt een VP pakketen uit?? met welk geld koopt hij die spullen??? juist ja. zn eigen geld. Waar kiomt ghet geld vandaan?? juist ja…uit zn drugszaken en uit al het goud en hout dat hij STEELT van het land!!..dit wat hij doet is zelfverheerlijking en mensen afhankelijk maken van gratis eten. VHP verkoop voor een zeer gereduceerd tarief maar daarmee leer je de mensen ook om te werken om in hun behoeft te kunnen voorzien want ik weet zeker dat als je die SRD 160 niet hebt om een vhpp pakket te kopen, je moeite gaat doen om eraan te komen…je gaat een extra job aanmenen,,,vb schoonmaak werk of zo, om je pakket te kunnen betalen. Je leert het volk zelfstandig te zijn en maak geen bedelaars van ze. En dat doet ABOP wel…jammer. Dus Debby denk verder na voordat je rotzooi neerpent
  gemodereerd

 14. Hier is sprake van een politieke deconfiture binnen de coalitie. De wil om samen te werken is duidelijk niet aanwezig. De vraag rijst hoe deze conflicterende partijen , bij gebrek aan samenwerking het land vooruit kunnen brengen.
  Dit doet mij denken aan het lied “Japi”. U weet wel: “alla sa me doe a Japie e doe” van the Mighty Botai.
  gemodereerd

 15. Beste famiri, het uitdelen aan je naasten die het moeilijk hebben is een top daad, zolang het wordt gedaan uit oprechte naaste liefde! Maar In Suriname is dit gebaar altijd gelieerd aan op een subtiele manier mensen spannen voor eigen politieke gewin.

  En dat de Surinaamse Tango niet op een de juiste manier wordt gedanst, dat was haast te verwachten.
  Het is lastig een land te besturen waarbij de vp ( oei de zgn. Staatsman ) allerlei duistere praktijken op na houdt.

  De VHP zou het sieren om met de betrouwbare politieke partij te werken, natuurlijk dan moeten ze niet alleen praten over eerlijk en oprecht, maar dat ook praktiseren.

  Maar familie in alle relatie heb je djuku djuku, maar ik hoop dat leiders tot inkeer komen en het volk niet laten lijden.

  Het zal mij niet verbazen, dat Bravo samen met NDP gaat samenwerken in de toekomst.
  Want Barvo wil heel kraag de plesident worden.
  Tip aan Bravo: ken u zelf!!! en laat die post aan een oprechte Surinamer over die deskundig is.

  Gado de wi fesi mang.
  gemodereerd

 16. Men moet de armen geen ”Vis” geven maar een hengel, vele NDP”ers, zullen dit
  niet begrijpen. ”Vooral domme @ Debby”

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 17. Kennedy: “Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country”.
  Bravo: “Look what I can give you for doing nothing for yourself and your country”.
  gemodereerd

 18. De ABOP stimuleert een mentaliteit waarbij de eigen verantwoordelijkheid ontbreekt op alle fronten. Regelmatig zien wij vrouwen met 5 of 6 kinderen met een leeftijdsverschil van 1 jaar waarbij de mannen onzichtbaar zijn en totaal geen bijdrage leveren in de kosten van de levensonderhoud van deze gezinnen. In vrijwel alle culturen zorgen beide ouders voor hun kinderen. In Suriname is er altijd voldoende werk. Daarom kwamen in de zeventiger jaren duizenden Guyanezen naar Suriname om te werken. Daarna kwamen Haïtianen en nu werken er minimaal 50.000 Brazilianen in de goudsector. Daarom is het volstrekt onbegrijpelijk dat de mannen die overal kinderen verwekken de verantwoordelijkheid op de staat afschuiven. Er is een mentaliteit bij de binnenland bewoners ontstaan dat de overheid voor hun moet zorgen.
  gemodereerd

 19. Waar komt het bekende voedsel pakket uitdelen aan armen ook weer bekend voor .
  Was niet zo lang geleden volgens mij!

  Welke partij was het ook weer ?
  gemodereerd

 20. Deze coalitie is een lachertje VHP gebruikt basis levensmiddelen als lokaas zodat de minderbedeelden massaal naar de olifant gaan
  ABOP Denkt ik ga tussen de zielige arme mensen voedselpakketten uitdelen
  PL laat merken dat er toch geen eenheid is onder de Surinaamse bevolking dus dan maar een eigen vrije dag opeisen voor de Javanen.
  Alsof Suriname nog niet genoeg nationale vrijdagen heeft.
  Wat doet de NPS die kijkt lijdzaam toe en laat zich gebruiken als opvulling.

  Oh wanneer wordt dit nietszeggende huwelijk beëindigd.

  Dan kunnen we zien welke politieke partij verder mag.

  De VP gedraagt zich als een onderdanige bruid. Hij is zich niet eens ervan bewust dat hij wordt genaaid door de VHP.
  ZIELIG!

  De VP doet zijn uiterste best om aardig te worden gevonden door zijn Marron achterban.
  Terwijl de VHP zich richt op de Hindoestaanse achterban.

  Waar is de samenwerking tussen deze partijen zichtbaar?

  De VHP zegt na evaluatie te gaan reshufflen.

  Ik voorspel dat alles wat weg moet van de andere ras is en zal worden vervangen door Hindoestanen.
  Dan is de VHP weer als vanouds de Verenigde Hindoestaanse Partij.

  De VP is zo blij met zijn nietszeggende rol binnen deze coalitie dat hij dit zelf niet eens door heeft om dit op voorhand te tackelen.

  Ik bid en wacht op het vallen van dit kabinet zodat ik weer normaal kan ademhalen.

  Weet dit:
  Ik ben absoluut geen NDP’er of Boutist om aan mijn lijf te ondervinden dat het heel slecht gaat met Suriname.
  Surinamers wordt wakker.

  God zij met ons Suriname!
  gemodereerd

 21. Ik ben ook niet “zo” van de gratis pakketten. Het is grove misleiding en kweekt geen eigen verantwoordelijkheid. Helaas wordt dit “bindmiddel” door alle politieke partijen toegepast. Laat dit het werkterrein blijven van NGO’s zonder winstoogmerk.
  Verder constateer ik, voor de zoveelste keer hoe kortzichtig sommige Surineds reageren, men zal weer boos worden,; de meeste reageerders hier op WKT reken ik tot de groep diaspora. Laat het juist deze groep zijn die nu over deze issue valt, terwijl dezelfde groep diaspora elke keer met veel bombarie, indruk probeert te maken door aan te geven hoeveel (+/+250 miljoen euro) men jaarlijks naar Sranan overmaakt. Maar bij hen gaat geen alarmbelletje rinkelen, dat zij vis geven in plaats van hengels (zwartmans). Brunswijk geeft gratis pakketten (vis) aan arme mensen, de diaspora geven miljoenen euro’s (vis) aan Sranansma, welk effect zullen beide daden hebben?… hoe hypocriet wil je het hebben, iemand probeert ook nog een kromme gedachte legitiem te maken. Jip en Janneke.

  Ik wil niet lullig overkomen, maar heb jij de goederenlijst van de VHP gezien, de goederen die zij aan alle Surinamers willen verkopen. De samenstelling is nogal eenzijdig. Een “grote” waarom ????? misschien voer voor onze complotdenkers !!!!!!!!!!!!!
  gemodereerd

 22. @Denise in dat geval moet de abob beter alleenstaande vaders en moeders koppelen. Verstandiger dan pakketten uitdelen. Abob heeft al een wetenschappelijk buro dus nog even de algorimen rijmen voor een dating en matching app dan is alles geregeld.
  gemodereerd

 23. Stelletje ezels. Niks is GRATIS op deze wereld. Als de tijd rijp is komt hij de tegenprestatie opeisen. Gratis bestaat niet. Vraag jezelf af wat die domme lul van je wil hebben. No mie ba….steek het lekker gratis in je djoekahol.
  gemodereerd

 24. De vp betaald geen koper cent belasting van zijn verdiensten in het binnenland. Laat hij dat eerst doen en zijn volgelingen dat leren om te gaan planten.
  gemodereerd

 25. De visie en de daadkracht van VeePee Brunswijk is duidelijk !
  Onder leiding van Brunswijk heeft Suriname hetzelfde lot als onder leiding van Bullshit Bouta.

  Wij willen duurzame ontwikkeling en geen pur bruku weer bruku ontwikkeling !

  Suriname voorwaarts.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 26. debby , de VP brunswijk en jou baasje ddb , willen het volk dom houden door de mensen van alles te geven , maar wel voor een stem , dus eigenlijk dictatuur , brunswijk en ddp bepalen wat het volk doet , of niet mag doen , werken hoeft niet voor hen , want ga je werken dan gaan ook je hersenen werken en dan kan je wel eens anders gaan denken , en dat willen de heren niet , het volk moet dom blijven , nou debby haast je naar Suriname en sluit je aan bij het domme volk , want daar hoor jij thuis
  gemodereerd

 27. De ABOP schenkt alleen aan de boslandcreolen, de VHP aan iedereen.
  Zelfs @RobG kan een pakket krijgen van de VHP als hij zich aansluit in de rij. Van de ABOP krijgt hij hooguit een schop.
  gemodereerd

 28. Henkes: nu begrijp ik waarom Surinamers niks doen. Ze zijn niet lui.Ze worden lui gemaakt.
  Doet me denken aan een van mijn vakanties in Suriname. We hadden een schoonmaakster nodig en de eigenaar van het appartement liet een schoonmaakster van ongeveer 40 jaar langskomen.
  Tijdens het “sollicitatie”gesprek met haar viel mijn mond open van verbazing. Ze heeft niets gezegd wat ze zou doen en/of hoe ze haar werkzaamheden zou inkleden, hoe laat ze zou beginnen en tot hoe laat zij zou werken.
  Wat ik hoorde was dat ze elke dag om half 10 een broodje moest eten en om 1 uur warm en dat ze elke dag een middagdutje moest doen.
  Toen ik haar vroeg wie voor het eten moest zorgen zei ze: “Dat hoort de werkgever te doen.”
  Ik heb haar om begrijpelijke redenen niet aangenomen.
  2e voorbeeld.
  Tijdens dezelfde vakantie bezocht ik op Livorno een oude vriend van mij. Toen ik arriveerde stond hij op het balkon van zijn kantoor luidkeels te schelden (krachttermen) naar zijn personeel. Hij zag mij raar opkijken dat ik deze vorm van leidinggeven nooit had geleerd en zei verontschuldigend: “Sorry, Kwakoe, voor mijn gedrag, maar als ik ze niet constant zit op te jagen doen ze de hele dag geen moer.”
  Op dat moment wist hij niet dat mijn motivatie om in Suriname een bedrijf te beginnen tot het absolute nulpunt was gedaald. Ik was overigens snel weg ter voorkoming dat tijdens mijn aanwezigheid zijn arbeiders de kans kregen om geen moer te doen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.