Aanhouding ‘volksstrijder’ Raoul Abdoelrahman verlengd met 30 dagen

26
Raoul Aboelrahman aangehouden voor beledigen en bedreigen president Santokhi

De aanhouding van ‘volksstrijder’ Raoul Abdoelrahman is door de rechter-commissaris verlengd met 30 dagen. Zijn inverzekeringstelling is rechtmatig getoetst.

Abdoelrahman is vorige week donderdag door de politie aangehouden en ingesloten wegens belediging en bedreiging van president Chandrikapersad Santokhi. In een live-videoboodschap op Facebook heeft hij op 2 maart beledigende uitspraken naar het staatshoofd toe gedaan en hem uitgemaakt voor dictator.

Volgens de verdachte, die zichzelf een volksstrijder noemt, is Santokhi niet in staat om Suriname te draaien en de burgers te verzorgen. Abdoelrahman daagde hierbij een ieder die momenteel strest, uit om ook live te gaan en hun misnoegen te uiten.

“Dan mi wani shi suma e stroto. Yu no mang sroto no wan mang, want die ballen heb je niet”, aldus Abdoelrahman die zijn betoog verder aanvulde met scheldkanonnades en uitspraken over de zoon van de president. Ook maakte hij het staatshoofd uit tot een ‘rommel sheriff’.

De ‘volksstrijder’ werd door de politie opgeroepen. Hij gaf gevolg hieraan en meldde zich bij station Derde Rijweg. Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie werd hij in verzekering gesteld.

26 REACTIES

 1. Die criminelen en figuren die mensen mishandelen die mogen na 2 dagen naar huis.
  Ik hoop dat hun advocaat internationale hulp zoekt. Dit moet buiten Su. Als de burgeroorlog uitbreekt moet buitenland ook niet bemoeien als ze nu nietboptreden.
  gemodereerd

 2. Nooit meer vrij rond laten lopen, dit soort a-sociale, laaggeschoolde oproerkraaiers.
  gemodereerd

 3. De overheidt mocht hier nooit aan beginen, het internationaal recht van elk individu is de meest essentiele namelyk vryheidt van meningsuiting ,ook de basis van elk zich Democratisch noemende STAAT,om deze rechten tebeschermen.deze regering moet ommidelyk deze incorette wet schrappen en deze Politieke gevangenen invryheidt stellen. Als het parlement zich hier geen notie van neem dan schaam ik my voor zo,n overheidt. Parlement het licht aan U, geef de bevolking waar het recht op heefd .
  VRYHEIDT VAN MENINGSUITING
  gemodereerd

 4. mooi verlengd met 30 dagen en over 4 weken weer met 30 dagen , deze man noemt zich een volksstrijder , neen het is gewoon een paarse nietsnutter die niet zonder subsidie en voedsel pakketten kan , oprotten met die gast , laat hem over twee maanden vrij dan gaat hij stelen , verkrachten en moorden , paarse invloed
  gemodereerd

 5. Eerlijk is eerlijk, als Bouta dit gedaan had, waren de rapen gaar. Dit is enorm kleinzielig vd Sherrif.
  gemodereerd

 6. @Wat
  je bent waarzegger geworden> als iemandt ergens last van heeft moet men zich mogen uiten. En je ben zo een democraat ,laat my niet lachen jongen,je reageert zo laagdunken over anderen ,je bent over duidelyk een Facist, deze conclusie terk ik na jouw reacties drie jaar lang heb gelezen,je slaat kant nog wal. zeker iemandt van jouw die in de poliek zit daarom bler je mee.
  gemodereerd

 7. Ik wist niet dat een Surinamer, nadat we hem/haar tot president hadden gekozen, ook meteen tot een soort koning of keizer maakten, waardoor kritiek.op deze omhoog gevallen figuur, meteen als majesteitschennis wordt opgevat.
  gemodereerd

 8. Iedereen in de politiek zijn boeven al meer dan 70 jaren.
  Ik heb nog nooit een eerlijk persoon in de politiek gezien.
  foeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
  gemodereerd

 9. De ” Oranje Invloed ” …. na de volgende verkiezing gaat hetzelfde met jullie gebeuren.
  De dan benoemde regering gaat jullie allemaal, één voor één oppakken, zonder aanziens
  des persoons. De Sherif … met of zonder kogelvrijvest en zijn Dream-Team !!!!!!!!!!
  gemodereerd

 10. @Debby…oohhhh nu moet buitenland ingrijpen??? Waarom riep je dat niet tijdens alle moorden, drugszaken, mensenrechen schendingen tijdens NDP??? Je bent hypocriet tot o op je bot.
  volksstijder…..ppfffff ….gewoon sensatiezoekers zijn dit. De media maakt dat dit siort idioten zich gesterkt voelen en straks op een kiezerslijlst komen om sommige achterlijke surinamers denken dat dit soort gasten een land kunnen besturen enkel en alleen omdat den na takmang. Media stop ermee om deze idioten een podium te geven….ze maken het volk nog dommer dan ze al zijn. Geef intellectuelen een podium waar t volk naar kan luisteren en kan leren kritisch na te denken
  gemodereerd

 11. De stuiptrekkingen en de zwakten van het regiem van Santokhi worden met dit soort arrestaties blootgelegd. Santokhi staat met zijn rug tegen de muur. Ze weten dat zij reeds verloren hebben van het volk. De kritieken uit alle lagen van de bevolking raken Santokhi en zijn aanhang diep. Wel frappant dat er nu geen IDOS meer is om peilingen onder het volk te houden. De opiniepeilingen zouden desastreus voor Santokhi en zijn regering uitpakken. De emotionele uitbarstingen van Santokhi en zijn zoon dwingen hem om het O.M.opdracht te geven de criticasters op te pakken. Uit zijn machteloosheid en woede worden thans mensen opgepakt. Niet iedereen is geschikt om leider van het land te worden. Pets Gajadien heeft de onkunde van Santokhi en zijn clan mooi verwoord.Dit is ook de reden waarom mensen de leugens van Santokhi doorhebben en de partij de rug toekeren.Men gelooft niet meer in leugens en mooie praatjes.
  gemodereerd

 12. Rbrown,
  Personen die vinden dat beledigende en vulgaire taal horen bij kritiek leveren en zich daarbij beroepen op het recht op vrije meningsuiting, gaan volledig de mist in. Wie de tijd neemt om de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens te lezen en te bestuderen zal al gauw ontdekken dat artikel 29 van deze zelfde verklaring o.a ook zegt dat iedere burger verplichtingen heeft naar de samenleving toe en dat overheden de taak hebben om wetten te maken die de moraliteit (zeden en gewoonten) en de openbare orde van die samenleving moeten helpen beschermen. Vrije meningsuiting en belediging hebben niks met elkaar te maken. De één is een deugd, de ander is een ondeugd.

  Blijkbaar is het voor jouw soort moeilijk onderscheid te maken tussen kritiek leveren en het uiten van beledigingen.
  gemodereerd

 13. @ Rbrown

  Daar heb je gelijk in, maar het moet niet beledigend zijn, het geval van deze
  rotjong is dat wel het geval. Dat geldt ook voor S. Piqué toendertijd. Men kan
  kritiek hebben over het beleid van de overheid in het algemeen, maar niet persoonlijk
  op de man/ vrouw en eventueel gezinsleden richten. Dat doen alléén domme idioten
  zoals, vele NDP en ABOP aanbidders.

  @ Debby

  Zoals altijd zit je weer heel dom te lullen, dus je denkt als er in Su een burger oorlog uitbreekt, dat de buitenlandse mogenheid mee gaat bemoeien ?????
  Kan je, je misschien nog herinneren wat de ex Minister, van NL toen zei ????
  Nee, kan me voorstellen: bikassi yu édé laai nanga kronto watra sisa!!!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 14. Debby Debby !. Begin internationale hulp aan te vragen voor Suriname, dan komt het volk automatisch in aanmerking.
  Hoop dat jij ook gebruik van kan maken.
  gemodereerd

 15. Mi gado vrijheidt, met DT. Fa a spellingscontrole no go in protest dan?

  Nu kunnen Raoul en Siebrano lekker verder plannen, in alle rust. Van de laatste hoor ik niks meer.
  gemodereerd

 16. Déjá vu!

  Misschien kan prommes, een masterclass “vrijheid v meningsuiting in russia” houden.
  Via Zoom, als ‘breaking news’ op stvs.

  Die bouta en putin verschillen 1 week, je ziet de gelijkenissen.

  Dit staat suri alweer te wachten, mocht de devil weer president worden.
  Ondanks alle olie en gas; complete economische blokkade, genocide v eigen burgers en terug naar de oertijd! Burgers die bij het minste tegengeluid onmiddellijk worden afgevoerd en 15 jr straf krijgen.

  Voorheen werden dit soort activisten als verklikkers misbruikt. De revo-achterblijvers hebben hun kroost nooit verteld hoe het echt zat.
  gemodereerd

 17. Is Poetin ook president in Suriname? Chan…. Stopt ermee. Respecteert de democratische rechten van de burgers anders ga je probleem met het volk op langere termijn. WAT@ en Papa jantje@ zijn de hielenlikkers van de VHP, daarom zijn ze de dagelijks realiteit helemaal kwijt geraakt.
  gemodereerd

 18. Bordo heeft zich ook in onoorbare termen uit gelaten over het schietincident tav Powisi.
  Eens kijken wie hem gaat arresteren.
  Tigri sabi na sort bon Ay kras en bakasei.
  gemodereerd

 19. @ RobGay

  Volgens jou zij de mensen de mooie praatjes en leugens beu, hoe hebben ze dat
  dan bij je baasje dan 10 jaar volgehouden ???? ” Het antwoord is vrij simpel, door
  de voedsel pakketten en de vrees, dat ze plotseling verdwijning door de dood
  eskaders van Dada Bouta”.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 20. Abdoelrhaman is aangehouden op basis van een oude koloniale wet die bepaalde dat je de koning niet negatief mocht bespreken of beledigen, maar zelfs in Nederland is deze wet afgeschaft, waardoor het tegenwoordig niet meer strafbaar is als je zegt dat Alexander de hele dag met Maxima’s @#$2 bollen en @#$O bol speelt i.p.v. te werken voor het volk. In Suriname word je voor een soortgelijke opmerking over Chan en Melisa onherroepelijk opgesloten. Het koningschap is een ouderwetse, achterlijke bestuursvorm. In Suriname willen we met algemene geheime democratische verkiezingen de indruk wekken dat we een moderne bestuursvorm hebben, terwijl we in werkelijkheid even achterlijk zijn als een despotisch, middeleeuws Europees koninkrijk.
  gemodereerd

 21. De klagers en stakers zijn telleurgesteld in hun eigen kortzichtige en onlogische verwachtingen.

  De klagers en stakers hadden verwacht dat Santokhi even snel snel iets zou regelen. Zoals de Surinamer gewend is: regel wan san gi’m no en dan gevolgd met m’o pay yu later of voor een tyukoe. Vaag en wazig, pur bruku weer bruku.

  Nee ! Die paarse periode is voorbij !

  Er zijn regels en procedures waar aan gehouden moeten worden nationaal en internationaal.

  Wie goed het echte nieuws volgt kan kritiek hebben maar kan niet telleurgesteld zijn.
  Welke politieke partij heeft een beter nationaal en internationaal netwerk ?
  In minder dan 2 jaar is er meer werk verzet dan de 10 jaar daarvoor.
  Er zijn fouten gemaakt maar die worden hersteld. En kritiek wordt gehoord sterker nog iedereen met een constructieve houding wordt betrokken.

  Laten we ook kijken naar de achtergronden van de populaire klagers en stakers Pique, Feller, Hooghart, Sallons, Atompai, Raoul, e.a. wat hebben ze allemaal gemeen ?
  Hoe bewust of misschien juist hoe impulsief is hun stemgedrag ?

  Landgenoten,
  blijf kritisch maar durf ook de progressie en de verbeteringen te erkennen, anders volgt weer dat pur bruku weer bruku gedonder !

  Suriname voorwaarts.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 22. Bericht van algemeen belang:

  Baja, ik vind het niets dat olie wordt beledigd in 1 vd reaguurders hun post.
  Olie dom is nu olie duur, ja.
  Oké dan
  gemodereerd

 23. Slechte drugs veroorzaken vaak psychoses. Laat het een waarschuwing zijn voor al die toetsenbord ratten. Voor ze het weten krijgen ze ook een Jezus-complex en denken ze het land te moeten redden.
  Aan de andere kant is het opvallend dat de beroepsoplichter en drugsbaron blijkbaar zijn voet volk tegenwoordig in slechte drugs betaald. Blijkbaar zijn er minder infiltranten en trekpoppen in het NL en bij de politie,
  gemodereerd

 24. De pillen die je voorgeschreven krijgt vd arts zijn PAS SLECHTE drugs. Suriname’s meest geëxporteerde product dat is drugs.

  Cocaïne verslaafden zijn de rijkste middenklassers van Surinamers. Elke dag komen ze aan geld (hoe ze eraan komen is een 2e, ma toch ze komen eraan) om hun HARDDRUGS verslaving te onderhouden. Vele Surinamers zien de bedragen die deze verslaafden uitgeven op een dag, nog niet eens in een week.

  DIE RED LABEL IS EEN NET ZO ERGE DRUGS.
  Aksi a sma san moes hor eng masra srefi te ei waka, foe a no flikker tap eng 👄

  Grapjassen
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.