Herdenkingsdienst en bloemenhulde voor in 1987 vermoorde politiemannen

8
Herdenkingsdienst en bloemenhulde voor in 1987 vermoorde politiemannen

Afgelopen zondag 20 maart heeft de stichting 8 december 1982, samen met de nabestaanden van de op die dag in 1987 vermoorde politiemannen; Inspecteur Jules Ronald John Blagrove – Brigadier Eugene Olieberg en agent 1ste klasse Rabindre Robin Ramkisoen Panday, een herdenkingsdienst en bloemenhulde georganiseerd in Tamanredjo.

Op die dag 35 jaar geleden, heeft een moordcommando deze politiemannen die naar eer en geweten hun job deden van hun bed gelicht, mishandeld en vermoord op hun werkplek, de politiepost Tamanredjo. De politiemannen zijn naar alle waarschijnlijkheid naar aanleiding van hun onderzoek naar een drugsverwerkingsfaciliteit en een verkrachtingszaak vermoord.

De moordenaars hebben de politiepost vervolgens overhoop gehaald op zoek naar de dossiers om het onderzoek te stoppen, omdat hoge functionarissen in die tijd betrokken zouden zijn. Collegae van de vermoorde mannen zijn toen naar Nederland gevlucht uit vrees voor hun leven.

Tot de dag van vandaag is er nooit onderzoek geweest naar de deze moorden en mensenrechtenschendingen. Ambassadeur Karen Williams van de Verenigde Staten van Amerika, zelf ook dochter van een politieman in de VS, die ook het woord voerde op de herdenking zei, dat De Verenigde Staten geloven in het belang van mensenrechten en door aanwezig te zijn, hoopte zij te helpen deze zaak onder de aandacht te brengen.

“Wij weten dat wij werk te doen hebben om de mensenrechten thuis te bevorderen. Elk land doet dat. Waar het om gaat is dat wij ons aan dezelfde normen houden en eraan werken om onze tekortkomingen aan te pakken, zoals wij ook doen. Als wij toestaan dat de regels van de internationale orde overal op flagrante wijze worden vertrapt, verzwakken wij ze overal”. Voor hun die niet begrijpen waarom ze aanwezig was, maakte de ambassadeur een stevige statement: “Ik ben hier omdat ik geloof in het belang van mensenrechten”.

Voorzitter Sunil Oemrawsingh van de Stg 8 december 1982 haalde aan dat de nabestaanden bij elkaar zijn om niet alleen te “herinneren”, maar ook de laffe moorden op deze zonen van Hermandad om af te keuren. Hij stelde dat geen enkele regering hun hand in onschuld kan wassen omdat het de plicht is van de Republiek suriname om alle mensenrechtenschendingen te onderzoeken, vervolgen en bestraffen.

De nabestaanden Blagrove, Olieberg en Ramkisoen Panday benadrukten dat hun leven totaal is veranderd na de moorden op hun vaders. Zij hebben de geborgenheid en bescherming van hun vader moeten ontberen. Zij brachten een ode aan hun moeders die de taak van “vader en moeder”op zich namen en zijn daar dankbaar voor. Wij als  nabestaanden blijven vasthouden aan en hopen op gerechtigheid.

8 REACTIES

 1. Ram,
  Dies de inie wang vergeten boek.Wie zal nog durven om dit te onderzoeken !
  En ook van Gooding ? So-so blablabla .Verder zal er weinig gebeuren !!
  gemodereerd

 2. Santokhi moet niet dezelfde fout maken als Venetiaan.
  Venetiaan heeft Bouterse en zijn bende niet goed aangepakt en al zijn harde werken is weer verloren gegaan.

  Het wordt tijd dat Suriname bevrijd wordt van de gijzeling door Bullshit Bouta en zijn bende.
  Het wordt tijd voor gerechtigheid, indien nodig in samenwerking van internationale partners.

  Wij willen gerechtigheid.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 3. Vertel mij toch eens even: Wie o Wie in Suriname maakte er een gewoonte van om mensen op te halen door ze uit hun bed te lichten om ze daarna te liquideren? Ik weet wie het is, maar ben intussen zijn naam vergeten.
  gemodereerd

 4. Er zal nooit gerechtigheid komen, de veroorzaker is zelf tot President
  gekozen. Als er inderdaad een hogere macht bestaat, dan zal die maar moeten
  beslissen en de daders veroordelen.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. zeker weten dat die drugsbaron ddb erachter zit , deze drie politiemannen waren in 1987 bezig met een drugs onderzoek en werden thuis opgehaald en naar de politiepost in Tanmanredjo gebracht, daar werden ze mishandeld en dood geschoten , lijkt op de december moorden van 1982 , duidelijk toch , ddb heeft de opdracht gegeven
  regering geef morgen justitie opdracht om dit direct te onderzoeken , en berg die ddb alvast op in de jail
  gemodereerd

 6. Commandogroep olv verrader h.lachman, haan en met medeweten van opa D en m. linscheer. Alles is achter een blinde muur verdwenen, net als de moord op herman gooding. Opa D, karma is her name, jo sebrefata. je tijd is nog niet aangebroken en zal niet mals zijn, grootste verkachter, drugsdealer en moordenaar van suriname.
  gemodereerd

 7. WTF hebben we hieraan, als iedereen weet uit welke hoek dit komt? Niemand gaat niets doen. Er gaat niets gebeuren. Punt uit.

  (Als de ex minister van juspol president wordt en al dit soort misstanden geen prio maakt, het wordt ook niet beter, maar erger, wat kunnen we hieruit opmaken?????????)
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.