Aardbeving van 6.1 gevoeld in Frans-Guyana

8

In Frans-Guyana heeft zich dinsdagmiddag rond 13.35 uur lokale tijd een aardbeving voorgedaan. Het zou gaan om een beving met een kracht van 6.1 op de schaal van Richter.

De beving heeft zich voorgedaan in Cayenne, meldt het National Center for Seismology (NCS). Het epicentrum lag 1174 kilometer ten noordoosten van Cayenne. De beving was op een diepte van 10 kilometer.

Het is niet bekend of de trillingen ook zijn gevoeld in Suriname.

8 REACTIES

 1. Was dus geen lichte en raar dat er geen tsunamiwaarschuwing volgde want Cayenne zit niet ver van de kust. Kan er geen uitleg gegeven worden of een link mbt de platen die daar liggen en misschien ook doorlopen onder Suriname?
  gemodereerd

 2. Mi gado we zijn vlak naast Frans Guyana op dat tijdstip was ik in een training. Wat als ….. dan was ik onder de tafel gaan schuilen zeggen ze. Sranang bless … tak sang i wani
  gemodereerd

 3. Niet alleen overtollige regenwater maar ook dit soort natuurverschijnselen zorgt voor het hoge water in de rivieren die overlopen. Dus rekening houden hiermee en dat het vaker kan voorkomen. Dus steviger en hoger bouwen in Su want de gezegende jaren en de bescherming van de heer boven is voorbij. Krakti Suriname .
  gemodereerd

 4. Sammy, raar dat er geen tsunamiwaarschuwing is gegeven, maar als de tsunamiwaarschuwing wel was gegeven, was het, achteraf bekeken, voor ‘soso’ geweest, er is immers geen tsunami ontstaan en als er toch een waarschuwing was gegeven, waren een heleboel mensen in paniek op de vlucht geslagen en waren misschien een heleboel omgekomen door een hartaanval of in het verkeer. Het is dus goed dat er geen tsunamiwaarschuwing is gegeven.
  gemodereerd

 5. het hoeven geen platen te zijn , olie en gas oppompen verstoort het samenhang van de bodem ook al is het 500 meter diep of meer , je ziet het in vele landen die te kampen hebben met aardbevingen door olie-gas-steenkool-bruinkool en goud uit de aarde te trekken , Suriname zal als er olie en gas uit de oceaan gepompt word er ook mee te maken krijgen
  en wateroverlast krijgt je als je de oerbossen kaal kapt , de natuur reageert er op
  gemodereerd

 6. De Aarde is door iets geschrokken en begon te beven. Wat was dit angstaanjagende ding?
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.