Twee agenten vast in zaak mishandeling 13-jarige

6
Politieauto in Suriname
Voorbeeldfoto

Twee Surinaamse politieagenten tewerkgesteld bij politie Geyersvlijt zijn maandag 21 maart in verzekering gesteld wegens mishandeling van een 13-jarige jongen.

Het gaat om de vrouwelijke politieagent I.G. en de politieman R.K., die ervan verdacht worden de jeugdige te hebben mishandeld met als gevolg dat hij verwondingen aan zijn borststreek en in het gezicht opliep. 

De tiener werd aangehouden in verband met een zedendelict. Omdat er geen bewijs tegen hem kon worden aangeleverd, zou hij door de agenten zijn mishandeld. 

Na zijn vrijlating vertelde de jongen thuis aan zijn ouders, dat hij vreselijk is afgetuigd door de twee politieambtenaren van het ressort Geyersvlijt. De zichtbare letsels op het lichaam van hun zoon spraken boekdelen.

De ouders stapten samen met hun tiener zoon naar Onderzoek Politiezaken (OPZ) en deden aangifte tegen het duo. Na afstemming met het Openbaar Ministerie in Suriname zijn beiden politiefunctionarissen in verzekering gesteld. 

6 REACTIES

 1. Gelet op de losbandigheid/crimineel gedrag van grote Surinamers, vind ik dat een schorsing gelet op de zaak beter was geweest in afwachting op het definitieve uitslag.

  De grote criminaliteit, onverwerping van het wetgekozen gezag, losbandigheid, moorden, diefstal, klassen justitie, daders die bekend zijn gewoon vrij en blij bleven, wapengebruik, handel in (militaire)wapens, drugshandel, mensenhandel, vrouwenhandel, roofovervallen, huisgelijk geweld, goudroof, leeg roven van valuta, goed, diamanten uit de kluis Lips van de CBvS, uitverkoop van de natuurlijke rijkdommen voor een appel en een ei, goud, hout, belasting ontduiking, valuta op buitenlandse banken en postbedrijven in belastingparadijzen
  overmaken, verkoop van cultureel erfgoed/gebouwen, kunstwerken, het gedrag in het verkeer, et cetera, honderden ha domeingronden toe eigenen, verkoop van erf in de Surinaamse maatschappij is sinds de staatsgreep van 25 februari 1980 alleen maar toegenomen.

  Alle Surinamers moeten worden heropgevoed, goed gedrag moet weer de norm en waarde worden. Hoe hoort het. Het moet vanaf het gezin, de peuterschool tot de Universiteit gebeuren, op kantoren, bij alle culturen, etniciteiten, beroepen, kerken/geloofsovertuigingen, geestelijken, sport en spel, televisie, banken/directeur/ mensen die leiding geven met overschrijdende gedrag gewoon oppakken, proces-vebalen bij de politie, rechtszaken, politie, militairen, douane, et cetera, et cetera,

  Er moeten, peuterleidsters, onderwijzers, psychologen, sociologen, mensen culturele kennis en ervaring, geestelijken, politieagenten, militairen, docenten, advocaten, rechters, et cetera, et cerera met goed gedrag, sporters, televisie persoonlijkheden, radiomensen, leerlingen, studenten, mensen van stand met goed gedrag, opslaan die eerst grondig gescreend zijn door een commissie van wijze mannen en vrouwen met goed gedrag die de leiding in moeten hebben. Kortom mensen met een voorbeeld, die weten hoe het hoort uit alle beroepen.

  Er is veel mis in Suriname en de normen, waarden, hoe hoort het, ontbreekt. Het gezag moet er weer zijn, de grondwet en internationale verdragen, mensenrechten moeten weer de boventoon hebben. Regels moeten worden nageleefd. Hoe hoort het, opvoeding moet weer worden bijgebracht. De Surinaamse -Nederlandse Westerse Normen en waarden met heel dun laagje de etnische randje erom heen.

  Surinamers weten niet hoe het hoort, Een sletje ongeregeld. Zelf groeten kunnen ze niet en behoorlijk praten, laat staan zich te kunnen gedragen. Kijk maar in de DNA, het verkeer, enz.

  De hoogste tijd dat er nu mensen opstaan en een commissie gaan samen stellen en de norm en waarden van Suriname gaan vast leggen en dit tot hoe hoort het aan alle etniciteiten gaat bij brengen. Alles begint bij scholing, op school, maar daarvoor al thuis. alleen hoeft de norm van etnciteit thuis niet de algemene Norm te zijn. In Suriname was de schooltaal het Surinaams-Nederlands de Norm en de Koloniale Nederlandse Westerse De Norm, Klederdracht, en gedrag, enz. Dat moet het weer worden, met een heel dun laagje zaken van de etniciteiten. Wie zich daar niet aan houdt, ongeacht persoon of beroep moet volgens de wet/grondwet, Internationale Verdragen, mensenrechten worden gestraft door de rechtbank.

  Criminelen/moordenaars, geteisem, enz mogen niet ongestraft blijven rondlopen in de maatschappij.
  gemodereerd

 2. Gelet op de losbandigheid/crimineel gedrag van veel Surinamers, vind ik dat een schorsing gelet op de zaak beter was geweest in afwachting op het definitieve uitslag.

  Beterschap toegewenst aan de 13 jarige jongen en dat ook onderzocht wordt wat hij heeft uitgehaald.

  goud i.p.v. goed,
  opslaan i.p.v. opslaan

  mensen Surinamers met goed gedrag, goede normen en waarden, kennis en ervaring over wetten, regels, (inter)nationaal, die een voorbeeld zijn in deze werkgroep/commissie zijn en een eenvoudig boek van de grondwet samen stellen, waaraan alle Surinamers zich moeten houden en deze regels aan alle Surinamers bij brengen vanaf een kind van 3 jaar thuis in een gezin, tot de universiteit, op kantoren bij de bedrijven/ondernemingen, overheid, sportverenigingen, culturele verenigingen, geloofsovertuigingen, jongen, meisje, mannen, in het verkeer, vrouwen, anders, goed gedrag, goede manieren, omgangsvormen, hoe hoort het, normen en waarden, fatsoen, respect, geluidoverlast, veiligheid, enz, enz, enz.

  De Surinaamse- Nederlandse/westerse wetten zijn de norm/de grondwet, Internationale Verdragen, mensenrechten met een heel dun laagje van die van de diverse etniciteiten/culturen, enz. moeten worden gemaakt en voor alle Surinamers duidelijk zijn.

  Er schort heel veel aan deze zaken in Suriname en het moet een verplichte vak worden vanaf de peuterschool tot de universiteit, kantoren, ondernemingen voor alle etniciteiten in Suriname. Vele Surinamers zijn laag geletterd en weten vele zaken, normen en waarden niet en dit is niet beter geworden sinds 25 februari 1980 door de staatsgreep van ddb en 15 soldaten.

  Voor 25 februari 1980 was het gedrag van de Surinamers ook niet wat het moet zijn, maar was het vele malen beter dan het nu is.

  Goed gedrag, respect, normen en waarden, beleefdheid, respect, veiligheid, je houden aan wet en regel, enz moet terug komen bij de Surinamers. Hoe hoort het? Psychologen en sociologen moeten hier een boek over samenstellen en dit als verplichte leerstof/vak aanbieden in het onderwijs, overheid, bedrijven en ondernemingen, naast het vak van de grondwet en mensenrechten.

  Surinamers moeten beschaafde en beleefde burgers worden, die een voorbeeld zijn niet alleen in hun omgeving, werk, club, bus, taxi, enz, maar ook overal in de maatschappij en internationaal. De Surinamers moeten keurig gaan praten en zich gedragen. Het onderwijs kan de plaats zijn waar het moet gebeuren, maar een goed boek hierover zou goed zijn dat niet alleen in huis of scholen, maar ook bij ondernemingen, de overheid.

  Surinamers moeten weer worden heropgevoed. De Surinaamse Nederlandse/westerse normen, waarden, Nederlandse taal, moeten de norm, waarden, zijn, Daar is de grondwet ook al op gebaseerd met het Sranantongo en andere zaken van andere etniciteiten heel dun er om hen.

  Grote groepen Surinamers weten niet hoe het hoort, dit komt ook door dat ze laag geletterd zijn en door Neks No Fout.
  gemodereerd

 3. Goed zo. Als volwassene een minderjarige mishandelen, WAT DIE OOK GEDAAN HEEFT, NOT DONE. Al helemaal niet ALS VREEMDE.

  Zeker ouders of familie met connecties, anders hadden wij hier nooit wat van gehoord.
  gemodereerd

 4. En in de grondwet opnemen dat mensen met een strafblad het passief en actief kiesrecht wordt ontnomen en nooit een hoge functie mogen bekleden.Dat zal ze leren om in de fout te gaan.
  Nou akkoord. Ze hebben recht op een inkomen, maar niet hoger dan schaal 3.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.