Man dreigt Bordo dood te schieten na ruzie over voetbalveld

17
Joël Martinus beter bekend als 'Mony Hond Bordo'
Joël Martinus beter bekend als 'Mony Hond Bordo'.

Joel Martinus meer bekend als Bordo is zaterdag op een voetbalveld te Beekhuizen door een man met de dood bedreigd na een ruzie over het veldbeheer. Bordo heeft bij de politie aangifte van bedreiging gedaan.

Martinus verklaarde bij de politie dat het voetbalveld onder beheer van het Anthony Nesty Sporhal (ANS) is, waarvan hij de directeur is. Zijn voetbalvereniging Notch betaalt huur om de plaats te gebruiken om te trainen.

Naar zeggen van Bordo was er een man op het veld die verklaarde dat hij het veldbeheer heeft. De ANS-directeur legde hem de juiste gang van zaken voor, maar de man wou niets horen. Hij werd boos en dreigde Bordo dood te schieten. Daarnaast dreigde hij ook het voetbalveld in brand te zullen steken.

De politie is bezig met het onderzoek om na te gaan wat er zich precies heeft afgespeeld.

17 REACTIES

 1. zou hij zijn redenen wel hebben , maar dood schieten om voetbal dan spoor je niet , bordo is geen lieveling maar geen massamoordenaar zoals ddb
  gemodereerd

 2. https://m.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/56678

  starnieuws

  Stichting ABSO protesteert tegen ontruiming sportveld

  23 Jan 2020, 18:57

  Stichting Abrabroki, Beekhuizen, Saron en Omgeving (ABSO) vraagt de minister van Sport en Jeugdzaken haar besluit om tot ontruiming van het Reinier de Rooy sportveld in te trekken. Vanaf juli 2005 heeft ABSO, waarvan Steven Reyme voorzitter is, op basis van een overeenkomst met de Staat Suriname het beheer over het veld. Het veld was destijds helemaal bebost en kon er daarom geen gebruik van worden gemaakt.

  ABSO heeft als doel een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van jeugdigen en jongvolwassenen via sport en spel. Ter realisatie van dit doel heeft zij grote investeringen gepleegd om het sportcomplex geschikt te maken voor verschillende takken van sport en worden er de afgelopen jaren dagelijks diverse sportactiviteiten ontplooid. Met grote verbazing heeft ABSO kennis genomen van het schrijven van de waarnemend directeur Sportzaken waarin zonder vermelding van enige reden is aangegeven dat het ministerie niet voornemens is de overeenkomst te verlengen. ABSO heeft meteen schriftelijk aangegeven zich niet te kunnen verenigen met dit besluit en geruime tijd vóór de expiratiedatum gevraagd om een onderhoud om het belang van de verlenging van de overeenkomst uit te leggen, echter zonder resultaat.

  Nadat er niets van de zijde van het ministerie werd vernomen, heeft ABSO op 16 januari 2020 een schrijven ontvangen van de waarnemend directeur Sportzaken, met de mededeling dat de opzegging gehandhaafd blijft en dat ABSO uiterlijk 31 januari 2020 de locatie moet hebben ontruimd. ABSO vindt dat dit besluit ongeoorloofd is. De stichting wijst er op dat de afgelopen vijftien jaren honderden jongens en tientallen meisjes via sport en spel en naschoolse opvang kunnen helpen en klaarmaken voor de maatschappij.

  Zonder financiële ondersteuning van de overheid en met de weinige middelen die ABSO ter beschikking had, is het haar toch steeds gelukt om gedurende deze jaren 6 jeugdploegen, namelijk een U9, U11, U13, U15, U17, en U20 de gelegenheid te bieden om elke dag van maandag tot en met zondag zich via sport te ontwikkelen tot waardige Surinamers, zelfs zodanig dat tientallen via jeugd en senioren nationale selecties Suriname vertegenwoordigen. Enkele daarvan zijn: de gebroeders Eduard, Greaves, Cairo en Akrosie. Aan dit lijstje kan ook de ex-jeugd parlementariër Koniki worden toevoegen. Topsectie ploegen als Robinhood, Leo Victor, Inter Moengo Tapoe, Voorwaarts en anderen hebben de afgelopen jaren ook spelers van onze selecties overgenomen.

  Behalve de individuele jeugdigen, maken ook alle scholen in de omgeving gebruik van het sportcomplex, dat tot heden onderhouden en beheerd wordt door middelen van ABSO. De stichting wil haar activiteiten voortzetten en vraagt het besluit terug te draaien.

  https://m.apintie.sr/v23621
  gemodereerd

 3. Als een Mony Hond en een Trigger Happy Hond vechten om een voetbalveld, blijf ik zo ver mogelijk uit hun buurt, hopelijk geven ze elkaar de volle laag.
  gemodereerd

 4. Maar bordo is toch geen directeur meer van Ans.
  Sinds wanneer is hij weer benoemd
  En altijd heeft hij een grote bek op.
  En nu doet hij aangifte. Hij weet met wie hij deze dingen doet. Sakasaka.
  gemodereerd

 5. Hij werd boos en dreigde Bordo dood te schieten…verschrikkelyk waar gaat het naart oe in suriname.
  gemodereerd

 6. Om een kleinigheid willen ze elkaar koud maken, en als gebeurt
  zou zijn, zou ik het niet erg vinden!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 7. Een voetbalveld in brand steken, dat zou een nieuw wereld wonder worden. De uitspraak dat bij God en Suriname alles mogelijk is klopt als een zwerende vinger. Als het veld al brandende is zal Bordo de enige zijn die opgeroepen moet worden om de brand met een waterslang te komen blussen.
  Veel succes. Lawmang.
  gemodereerd

 8. Nog meer goud aan je reet, en de bekende uitspraak omtrent het beestje met de gouden ring en wat voor ding hij blijft.
  Quiz: hoe luid dit spreekwoord??
  gemodereerd

 9. Meester, het spreekwoord zou in het Sranan als volgt kunnen luiden:
  ‘wan Mony keskesi nanga wan gowtu linga na en finga, e tan wan takru sani.
  gemodereerd

 10. Dat landje is 1 grote, corrupte, criminele apentuin, waar de schreeuwers met de grootste bek denken is dat ze gelijk hebben.

  FAILED STATE zonder enig toekomstperspectief.

  Ook al draagt een AAP een GOUDEN ring, hij is en blijft een LELIJK ding.
  gemodereerd

 11. Ik moet alleenmaar lachen..kom niet bij van het lachen….
  de mens heeft geld nodig om te kunnen overleven..anderen hebben onderdak nodig…jullie vechten om een veld…gezellig!
  gemodereerd

 12. @WAT 21 maart 2022 Bij 02:47
  zou hij zijn redenen wel hebben , maar dood schieten om voetbal dan spoor je niet , bordo is geen lieveling maar geen massamoordenaar zoals ddb
  /////////////////////////////////////////////////////////////////
  Hij is absoluut geeeen PANNENKOEK als een zekere getraumatiseerde persoon genaamd …WAT !
  gemodereerd

 13. Ja typisch Suriname. Als men niet in staat is om zo’n klein ding zoals een voetbalveld te beheren, rijst de vraag of het wel mogelijk is om een groter ding als de staat Suriname probleemloos beheerd kan worden.
  En natuurlijk voelt money hond zich zwaar beledigd te moeten ontdekken dat niet alle Surinamers hem kennen en voor hem zwichten.
  gemodereerd

 14. Djaroesoe daarom sranang sma é Kong vooruit ja ja als het jullie was dan was het niet goed mensen mensen lobie makandra good job bordo zo hoort het doe aangifte gie a gangster fos a tafra drai
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.