Op Aruba aangehouden Piet Wortel uitgeleverd aan Nederland

13
Voortvluchtige Piet Wortel op luchthaven Aruba aangehouden

De 53-jarige beruchte Surinaams-Nederlandse drugsbaron Siegfried ‘Piet’ Wortel is afgelopen week door Aruba uitgeleverd aan Nederland. Dit bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) van Aruba tegenover Waterkant.

Wortel vertrok op 2 maart vanuit Suriname naar Aruba en werd bij aankomst door het team FastNL van de Dienst Landelijke Recherche aangehouden.

De in Nederland geboren Surinamer werd door de Nederlandse opsporingsdiensten gezocht omdat hij nog een gevangenisstraf van bijna drie jaar heeft openstaan. Bij de paspoortcontrole op Aruba stond de politie hem op te wachten.

De Surinamer werd destijds door het Nederlandse OM gezien als ‘de onbetwiste leider’ van een drugsorganisatie, die zich jarenlang bezighield met cocaïnehandel.

In maart 2014 werd hij door de Rotterdamse rechtbank tot een gevangenisstraf van zeven jaar veroordeeld voor drugstransporten en deelname aan een criminele organisatie. Op verlof vluchtte hij naar Suriname, waardoor hij de rest van zijn straf niet uitzat.

Volgens De Telegraaf was bij het speciale team dat voortvluchtigen opspoort, informatie binnengekomen dat Wortel het vliegtuig zou nemen naar Aruba. Er werd door het OM direct een rechtshulpverzoek ingediend voor zijn aanhouding.

13 REACTIES

 1. De in Nederland geboren Surinamer ???? Aub die man is gewoon een Nederlander. Suriname Heeft hem zelfs bij aanvraag een Het Surinaams staatsburgerschap geweigerd.
  gemodereerd

 2. Ach, laat deze man toch vrij. Het is al zes jaren geleden dat hij stout was, toch pony
  gemodereerd

 3. En die smerige baboon van de Abop Brunswijk probeerde uitlevering te voorkomen door Piet Wortel snel de Surinaamse nationaliteit te verlenen. Gelukkig werd daar door de integere ZE Santokhi een stokje voor gestoken. Zo ziet men waar de grote drugsbazen een goed heen komen vinden.
  gemodereerd

 4. Hoe deze zak in corrupt Suriname zich vrijelijk kon bewegen is geen vraag maar een feit. Hij is gelieerd met vroegere president van het land.
  gemodereerd

 5. debby hij is nu bij jou daar in Nederland , en zal die drie jaar nog moeten uitzitten en hij zal zeker 5 jaren krijgen omdat hij vluchtte naar Suriname , en jou vriend ddb heeft hem opgevangen , ja debby criminelen helpen elkaar , jij helpt toch ook de criminelen daar in de bijlmer
  gemodereerd

 6. Domme koe als je weet dat je gezocht wordt dan moet je niet gaan reizen. Maar goed niet alle boeven zijn slim
  gemodereerd

 7. Dubbroe 16 maart 2022 Bij 01:01
  Domme koe als je weet dat je gezocht wordt dan moet je niet gaan reizen.

  Zoals Bouterse en Bravo en ‘Bordo Mony Hond’ had hij moeten leven in Suriname en idd niet reizen.
  Suriname heeft hem altijd onderdak geboden en dat is de waarheid dat Suriname geen hulp biedt aan Nederland om bepaalde figuren uit te leveren die de Surinaamse nationaliteit niet bezitten.
  Suriname is en blijft een doorvoerhaven van coke
  gemodereerd

 8. Dat wordt een lekker vakantie.
  Weekend naar huis, maandag weer bij de gevangenis melden. Gemeente uitkering, geen ww dommies, na zn straf uit te hebben gezeten, want dat recht bestaat.

  Bezoek zonder toezicht, hoertje huren dingen. Tot het geld op is, want familie Wortel zal niet denken aan een goed lopende investering met oog op continuïteit.

  Er zal wel een bewaker te vinden zijn die om te kopen is, mek a man vluchtte via België weer nd rimboe waar het zo leuk is😬

  Sranan sma e mek i verslap meestal, en ze houden je achter. Wie met pek omgaat
  gemodereerd

 9. De handlangers van Piet W. zijn didibrie en lonny. Als hij zijn straf heeft uitgezeten is didibrie de pijp uit. Hij zal hij lonny ongetwijfeld een uitgebreide briefing geven van zijn belevenissen in de Nederlandse cel, inclusief de bezoeken die Debby hem gebracht heeft.
  gemodereerd

 10. @ Debby

  Weer zo’n domme opmerking van jou, ach ja ik kan ook niets anders verwachten.
  Nederland heeft ook Advocaten van de Kaliber MR:M.Nipte, maar denkt maar niet dat
  hij binnen 6 maanden een vrije man is. De bakra’s zijn niet te bewiezen zoals ze dat in Su zeggen. Ach ja @ Debby, je bent te dom om dit allemaal te bergrijpen.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 11. Dubbroe, Boefdraad wordt ook.gezocht, maar het was toch wel slim van hem om te gaan reizen. Of niet soms?
  gemodereerd

 12. De Nederlandse gevangenissen zijn luxe hotels voor criminelen. Bonk hem eerst in Koral Specht dan zal hij misschien zijn leveranciers en afnemers ook aangeven.

  No mercy !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.