Oorlog Rusland-Oekraïne oorzaak prijsverhoging De Molen producten

13

Meelfabriek De Molen heeft zoals voorspeld ingaande vandaag wederom de prijzen van haar producten verhoogd.

“Als gevolg van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne zijn de brandstof en voedselprijzen mondiaal gestegen. Ook de prijzen van granen waaronder tarwe, verpakkingsmateriaal, energie en andere inputs zijn de afgelopen weken ongekend gestegen. Zo is de tarweprijs met maar liefst 40% omhooggegaan ten opzichte van drie weken geleden”, meldt het bedrijf.

Naar zeggen van De Molen heeft zij haar prijzen wederom moeten verhogen teneinde de graanleveringen, meelproductie en distributie te garanderen.

Hieronder de nieuwe prijslijst.

13 REACTIES

 1. worden zuurtjes van China ook verhoogd vanwege deze oorlog? en ook groenten van Suriname?
  gemodereerd

 2. Dit is pas het begin. Met de economische boycot van Rusland heeft Biden de wens van Klaus Schwab (WEF) uitgevoerd en gaat de wereld nu voedselschaarste tegemoet.
  Door ondervoeding zal de weerstand van mensen verzwakken en dan wordt vaccinatie verplicht gesteld waardoor de verzwakte mensen massaal het loodje zullen leggen.
  Precies waar het WEF op uit is.
  gemodereerd

 3. Grote leugen. Vanaf chottelal en combe markt geen meel meer mochten importeren heeft de molen gelijk de prijzen verhoogd.
  Ook zo’n vloek. Deze levert voor fernandes. Die klootzakken mogen doen wat ze willen van deze regering.
  gemodereerd

 4. ronald , nou dat is precies wat jou gaat gebeuren zwakkeling , jij bent gewoon een vriend van poetin , en ronald die vriend van jou poetin heeft meer dan 100 kinderen al omgebracht en ook vele gewone burgers , weet jij wat jij moet doen ga naar Oekraine en vecht samen met de russen , zo kan jij dan ook kinderen en gewone burgers vermoorden dat wil je toch graag loser , en de prijzen van goederen en brandstof zal blijven stijgen zolang jou vriend poetin de dictator burgers vermoord
  gemodereerd

 5. Graan, Tarwe, Zonnebloemolie broedeieren en stookhout kwamen allemaal uit Oekraine. nu niet meer dus de voorraad wordt nu opgemaakt.
  gemodereerd

 6. Misschien moeten jullie leren onderzoeken voordat jullie onfundeerde comments zetten: “exports of Ukrainian corn for 27.2 million metric tons and the export of wheat is estimated for 21.2 million metric tons. These two stand for 12.8% and 10.5% of the total world exports,” . Als 10 procent van de wereld productie ineens wegvalt, hoe denk je dat de prijs zich gaat gedragen ?!
  gemodereerd

 7. Voorspelbaar, zitten heel veel Nederlandse graanboeren in Oekraïne, samen met russia is 40% aandeel. Geen idee uit welk land suri importeert. Wel raar dat ze niet zelf hun graan verbouwen.

  Het is juist dit soort “ondernemers” die een technisch kabinet eisen, omdat ze het zogenaamd beter weten.
  Dezelfde suri ondernemers die het volk uitbuiten en die weigeren om een stukje v eigen winst in te leveren vanwege de crisis. Er is genoeg geld in de informele sector.

  Reduceer de import. Eet lokale producten.
  gemodereerd

 8. Terwijl er nog niks aan grondstoffen is besteld uit Oekraïne, de afgelopen maanden. Opeens China tron Oekraïne noh?lek fa Holland tak esde dat ala san o kon dirie ivm oorlog, meteen a persbericht dies de online.

  Foefoeroe beesten
  gemodereerd

 9. Ik snap alleen niet zo goed waarom de prijzen nu reeds worden verhoogt. De oude partij is immers goedkoop ingekocht, dus gebruikt men weer een BS argument om het volk nog verder in de sh*t in te brengen. De Molen heeft echt nog geen nieuwe voorraad tegen de hogere prijzen geïmporteerd….rara hoe kan dat.
  De economische controle dienst zou hiertegen moeten optreden.
  gemodereerd

 10. Hopelijk dat deze oorlogssituatie de Surinamers zal genezen van hun landbouwtrauma. Ga planten.
  Wat ik niet kan begrijpen is dat prijzen alleen omhoog gaan. Bij normalisatie van de situatie gaan prijzen nooit omlaag. Dus Boycotten indien mogelijk.
  .
  gemodereerd

 11. Jammer , tot heel triest, dat wij als Surinamers nog steeds niet in staat zijn ( geweest) ons land tot de graanschuur van de CARICOM te maken. Wij hebben vruchtbaar grond en de beste zoetwaterbronnen. Ondanks deze door de Schepper gegeven rijkdommen, is het geen enkele Regering gelukt ( deze ook niet) ons land een productiefactor te maken.
  Wij ontberen deskundigheid, kennis van zaken etc.

  Ooit had ik minister Lackin toentertijd geadviseerd de Nederlandse boeren naar Suriname te halen( Akkerbouw, Tuinbouw, Veeteelt e.d.) en hen land te geven om tot massaproductie over te gaan. Wij hoeven alleen maar naar Wageningen anno de jaren 50-60 -70 van de vorige eeuw te kijken . In 5 jaar tijd hebben Nederlandse boeren van moerasgebied een van de welvarendste bedrijven van Suriname gemaakt, Het kan dus, met de juiste kennis en de juiste mensen. Wij Surinamers ( trouwens, een deel van het volk) is super gemotiveerd en deskundig genoeg om de lacunes op te vullen. Wij hoeven niets te importeren zoals graanproducten, olie , meel e.d. Helaas zien wij een politiek systeem in dit land, dat liever een importeconomie in stand houdt( vriendjes krijgen importvergunningen om alles wat los en vast zit, te importeren). Ook suiker importeren wij al jaren , terwijl Waterloo en Marienburg dat vroeger konden produceren en exporteren. Maar neen, door nepotisme en corruptie heeft men deze bedrijven naar hun mallemoer geholpen, en zijn vriendjes en partijgenoten nu miljonairs geworden. En wij maar blijven importeren. Wij klagen over alle sen nog wat, maar gaan de oorzaken niet na. De oorzaak is een verziekt politiek klimaat dat als de kanker vreet in het Surinaams lichaam. Jammer. Oeps: in Guyana zien wij een ander beeld: binnen een mum van tijd exporteert zij haar olie en komen de miljarden US dollars het land binnen. De president van ons buurland laat staatsmanschap zien. Ik zie binnen afzienbare tijd dat vele Surinamers de oversteek gaan maken richting Guyana voor een goed betaalde baan( daar hoor-en lees je weinig over stakingen e.d. De Guyanezen hebben andere dingen aan hun hoofd( vooruitgang) i.p.v. vriendjespolitiek en Friends and Family’s).
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.