Defensie beheert nu mammoet Surinaamse vlaggen

12
Defensie beheert nu mammoet Surinaamse vlaggen

De mammoet Surinaamse vlaggen zijn nu onder beheer van het ministerie van Defensie. De overdracht vond op vrijdag 11 maart plaats op het hoofdkwartier van de Wegenautoriteit Suriname (WAS). In totaal gaat het om 16 vlaggen en bijbehorende hulpstukken.

Deze mammoetvlaggen worden op hoogtijdagen op vier locaties gehesen om het nationalistische gevoel in de samenleving positief aan te wakkeren. Volgens John Moerahoe, voorzitter van de raad van toezicht bij de Wegenautoriteit, is het beheren van deze vlaggen geen taakstelling van de organisatie.

Uit onderzoek is gebleken dat er vier vlaggen in 2017 zijn aangeschaft en aan de Wegenautoriteit zijn afgestaan om zorg te dragen dat deze worden gehesen op hoogtijdagen. In datzelfde jaar zijn er nog twaalf vlaggen aangeschaft.

“Het hijsen van de mammoetvlaggen past niet binnen de wettelijke taakstelling van de Wegenautoriteit. Er is daarom besloten om de minister van Defensie te vragen om deze aangelegenheid over te nemen. Immers is zijdens het Nationaal Leger altijd de ondersteuning gegeven bij het hijsen en strijken van de vlaggen. De minister heeft positief gereageerd op dit verzoek”, benadrukte Moerahoe.

De overdrachtsdocumenten zijn getekend door de waarnemend directeur van de WAS, Shoenanda Gopalrai en majoor Niteesh Ramgoelam van het Nationaal Leger.

12 REACTIES

 1. Weggegooid geld. Mek defensie kibri den vlag dies in a sem kluis pe den gon fu defensie de, zonder in 1ste instantie medeweten vd president.
  Nu de president weet waar de rest vd ‘verstopte’ wapens zijn, houdt hij nog steeds stijf z’n bek op elkaar. A no durf seki. Slappeling.

  Kom me halen KPS, kom met euro’s en strooi voor me.

  Poppenkast show
  gemodereerd

 2. Deze mammoetvlaggen op hoogtijdagen gehesen zien er altijd prachtig uit. Niets mis mee als zo,n indrukwekkende vlag gehesen wordt in Suriname. Jammergenoeg blijft de ellende bestaan.
  gemodereerd

 3. Ai na miii : Weggegooid geld door Chan zeker in 2017 . En de vlaggen moeten bewaard worden in de zelde kluis (wapenarsenaal) waar de wapens van defensie zijn bewaard . Dan moeten ze de vlaggen naar leonsberg brengen want daar zijn al die wapens onder gebracht .

  Debby: Wat valt er te bewaken hier in Suriname . Moeten ze je lelijke r..t bewaken soms wees niet bang niemand wil je hebben hoor .
  gemodereerd

 4. @ Debby

  Jij schrijft geen ellen lange verhaal, maar het blijven domme vraag stellingen
  en opmerkingen. Hoe kan het Defensie de grens bewaken als ze daartoe geen
  opdracht krijgen van de Mini -ster van Defensie? En deze op zijn beurt weer
  van de (geweldig President ) die het volk heeft misleid met zijn Bromtjie djari)
  In mijn ogen is deze man erger dan zijn voorganger, en dat zegt genoeg.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. Minister Mathoera en haar collega van Justitie kunnen zich liever gaan bezighouden met de veiligheid in Suriname. Bijvoorbeeld de omgeving van Atjoni permanent laten bewaken.
  gemodereerd

 6. Jacko ben jij paars geworden , het lijkt erop en is debby jou vriendin geworden , ga samen die mammoet vlag beheren , maar dan moeten jullie wel naar Suriname komen .
  gemodereerd

 7. !@ WAT

  Nee zal nooit paars worden, heb geen hekel aan haar maar ze kan
  zo kletsen en dat irriteert me af en toe! Als je mijn posting goed leest, dan
  zie je ik haar af en toe corrigeert. Zij klets als een echte NDP’er, maar zij
  kan niet helpen, het zit bij hun al in hun( dna) bloed het dom Lullen.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 8. Harry stel je een vraag, of stel je iets vast? Ik begrijp niet wat je bedoeld? Is het hele wapen arsenaal van heel Suritje op Lberg?

  Zou me nix verbazen, met een slappe sheriff ah stuur
  gemodereerd

 9. Jacko , je liefde voor de Surinaamse vlag van klein of groot formaat geeft aan dat jij daar in Nederland van Suriname houdt , en jij bent een Surinamer , die debby is een aanhanger van het ddb rijk en zij of hij is geen surinamer maar een van de onderdanen van het boutistische rijk .
  Wij vinden het niet verkeert dat die mammoet Surinaamse vlag beheert wordt bij defensie.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.