woensdag, april 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameOpenstelling spuikleppen Afobakadam vanwege hoge waterstand stuwmeer

Openstelling spuikleppen Afobakadam vanwege hoge waterstand stuwmeer

-

Does Travel - naar Suriname

De spuikleppen van de Afobakadam worden vandaag geopend vanwege de hoge waterstand in het stuwmeer. Het spuien zal over een langere periode, met tussenpozen en gecontroleerd gebeuren, verzekert de Staatsolie Power Company Suriname N.V. (SPCS). Door de aanhoudende regen van de afgelopen maanden is het water in het stuwmeer sneller dan normaal gestegen.

Op dit moment is de waterstand 261 voet (ongeveer 79,5 meter). Het waterpeil mag niet verder dan 265 voet (80,7 meter) komen, anders zullen de spuikleppen wijder geopend moeten worden dan nu het geval zal zijn.

Het spuien zal met tussenpozen plaatsvinden om de effecten op de woon- en leefgebieden aan de benedenstroom van de Surinamerivier (onder het stuwmeer) beheersbaar te houden.

Bij het lozen zal rekening gehouden worden met het getij van de rivier. Het spuien zal afhankelijk van de regenbuien over een langere periode plaatsvinden. SPCS zal er alles aan doen om het lozen van overtollig water uit het stuwmeer binnen controleerbare hoeveelheden te houden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
  1. Nu zo snel mogelijk ddb en (ex-) dna-ndp-ers , adviseurs en alle ndp-ers door de open spuikleppen vd Afobakadam laten doorstromen, waardoor de democratische rechtsstaat bevrijd is van dit gezwel. Er weer orde en rust komt in Suriname en de verdere opbouw in Suriname versnelt kan plaats vinden.


    gemodereerd
  2. Ik heb geen verstand van maar volgens mij wordt er dan energie verspilt wat ander goed benut zou kunnen worden?


    gemodereerd
  3. Kunnen ze niet meer stroom opwekken van dat gratis water. Of is de oopwekking met diesel voor Staatsolie gunstiger voor hun eigen bedrijfsvoering op de raffinaderij.


    gemodereerd
  4. Rat 7 als het goed is zal Brokopondo nu maximaal produceren en zal de HFO opwekking (Sarammaca straat geloof ik) minder draaien. Echter alleen als alle 4 generatoren op Brokopondo het doen. Het zou goed zijn als Staatsolie of EBS het voordeel in beeld brengen.

    Dat er gespuid moet worden is sowieso gunstig omdat er nu extra veel meer waterkracht in het meer zit opgeslagen dan normaal. Spuien is nu een tijdelijke noodzaak omdat anders de dam in gevaar komt.

    RAT7 waterkracht opwekking is voor Staatsolie gezien de lage opwekkingskosten altijd veel voordeliger dan de traditionele opwekking.


    gemodereerd
  5. realist en rat7 , zou kunnen , maar dan moeten ze naast deze dam nog een dam bouwen , en wie gaat de kosten van zo’n mega project betalen
    de Afobakadam is toen gebouwd met waarden van toen , en deze waterkrachtcentrale geeft nu de maximale stroom opbrengst , maar als de waterstand in het stuwmeer te hoog wordt zal de waterdruk tegen de dam ook hoger worden en kan de dam beschadigen of hij kan bezwijken , nou dan kun je geen energie meer opwekken en er zal een grote wateroverlast komen daar in de buurt van de dam , dus om de dam te beschermen moeten ze gecontroleerd de spuikleppen openen


    gemodereerd
  6. De omstandigheden zijn gunstig om witte steenkool op te wekken en de tribunes /dynamo’s volop te laten draaien met deze sibi boesie, maar als je geen hoogspanningsmasten met stroomkabels en verdeelstations heb, schiet je er niets mee op.

    Per saldo Suriname heeft niets aan dat het water hoog staat in het Stuwmeer of extra opwekking van elektriciteit. Er zijn geen hoogspanningsmasten naar verschillende delen in het land met stroomkabels, verdeelstations hiervoor.

    Bovendien zou als die der waren ook naar de veiligheid van de mensen in de dorpen in de gebieden voor of achter de dam moeten kijken of dat wel verstandig was een heel hoge waterstand in de regentijd te hebben.

    Er zal een oplossing/balans gevonden moeten worden als men meer witte steenkool in de regentijd wil hebben ( meer hoogspanningsmasten met kabels, verdeelstation naar verschillende delen van het land en in de droge tijd dat het rendement maximaal is en de veiligheid voor de mensen in de dorpen voor als achter het Stuwmeer onder controle/beheersbaar is.. In de droge tijd zal dan uitgekeken moeten worden naar EBS aan de Saramaccastraat om met de dieselmachines wat wegvalt aan opwekking van elektriciteit in de regentijd aan te vullen. De balans zal gevonden moeten worden in de regentijd en de droge tijd.

    Om dit ook beter onder controle te krijgen zal men ook duurzame energie/groene energie hieraan moeten voegen. Geleidelijk aan in de toekomst van men van dieselmotoren om elektriciteit op te wekken toch de witte steenkool en de groene energie opwekken meer moeten benutten. Dat is de beste oplossing voor elektriciteit opwekken, milieu en lage prijzen en dit overal beschikbaar is.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES