Inbraak en brandstichting bij dienstwoning leerkracht Albina

6
Inbraak en brandstichting bij leerkracht te Albina
Foto door het slachtoffer zelf op Facebook geplaatst.

Een leerkracht te Albina is in de nacht van vrijdag op zaterdag slachtoffer geworden van inbrekers. Alsof dat niet erg genoeg is, is haar kamer in de dienstwoning ook nog in brand gestoken. De vrouw deed daar zelf verslag van op social media.

Bijna elf jaar heb ik op Albina gewerkt en anga disi joe bedank mi. Ik laat alles voor de Grote man daar boven. Vernietig a onderwijs woning zomaar. En al mijn spullen. Hoe veilig ben je als leerkracht?“, schrijft het slachtoffer.

Ze vertelde aan de redactie van Waterkant.Net dat de dader(s) vermoedelijk door het zogeheten mangat in de woning zijn gekomen. “Op het moment dat het gebeurde was ik in de stad. Mijn man was niet huis en toen hij thuis aankwam, zag hij alleen maar rook”, zegt ze tegen onze redactie.

Haar verhaal werd opgepakt door ABOP DNA-lid Genevievre Jordan die het een laffe daad noemt. “Er wordt frequent ingebroken bij de leerkrachten op Albina. Reden genoeg om voor deze groep op te komen”, zegt de parlementariër.

Ze geeft aan dat ze eerder in DNA gevraagd had naar een fonds voor de leerkrachten van het binnenland, waar ze bij zulke gevallen kunnen aankloppen voor het vergoeden van hun materiële schade.

Jullie staan er niet alleen voor; het komt goed. Als lid van de vaste commissie onderwijs in DNA zal ik weer met werkbare voorstellen komen voor de regering en erop toezien dat er daadwerkelijk een oplossing komt in dit vraagstuk ‘veiligheid van de leerkrachten in het binnenland‘, schreef Jordan.

6 REACTIES

 1. Een fonds?? Ze moeten gewoon een inboedelverzekering afsluiten net als elke andere burger. Anders kan ie voor heel Suriname een fonds oprichten. Los daarvan….met het oprichten v e fonds los je t probleem niet op. De albinezen moeten HER OPGEVOED worden maar ze hebben geen role models…want van brusi en bordo leren ze geen ene moer.
  gemodereerd

 2. Onderwijs heeft geen zin daar want ze denken dat ze allemaal gewoon hun diploma kunnen kopen en zogenaamde rock stars met bling kunnen worden als hun rol modellen.
  gemodereerd

 3. innige oplossing voor deze probleem is straf verhoging, fonds oprichten betekend vrije spel voor de criminelen. Ik had graag gewild dat de ABOP harder zou optreden tegen zijn rovers leden door zware straf te geven. 80% van de gevangen zijn marrons
  gemodereerd

 4. Het lijkt erop dat deze lerares haar lesstof niet heeft kunnen overbrengen op haar doelgroep. Zelfs niet in 12 jaar!!
  gemodereerd

 5. Moen , ze moeten die kankergezwellen daar in Albina uitroken , nou er zal nooit geen brand daar meer zijn , leraren moeten vandaar vertrekken , laat die lui alleen daar en iemand zei hier al een hooghekwerk plaatsen met prikkeldraad , dan worden zij ook niet lastig gevallen door anderen.
  gemodereerd

 6. Wat doet en leert brunswijk en abop hun achterban. Stelen en roven. Gaan ze nooit vooruit komen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.