Telegraaf: ‘Aangehouden elitemilitair gaf wapentraining aan criminelen in Suriname’

17
wapen

Een 42-jarige Nederlandse elitemilitair uit Rotterdam (foto) wordt verdacht van drugs- en wapenhandel. Het gaat om een van de meest gerenommeerde leden van het Nederlandse Korps Commando Troepen (KCT) melden diverse Nederlandse media.

“De aangehouden militair van de Special Forces wordt verdacht van voorbereiding van import van verdovende middelen, verduistering van militaire goederen, betrokkenheid bij de handel in wapens en verboden wapenbezit”, aldus justitie.

Het zou gaan om Serge A. en hij wordt door De Telegraaf in verband gebracht met de Mocro Mafia. Volgens de krant zou hij in het buitenland, onder andere in Suriname, mogelijk criminelen hebben getraind in de omgang met wapens.

Van de sergeant-majoor is onder collega’s bekend dat hij namens het KCT regelmatig in Suriname verbleef. Hij zou er betrokken zijn bij het opzetten van een internationale trainingsfaciliteit voor speciale eenheden.

Hij diende onder andere in Libanon, Ivoorkust en Afghanistan. Naaste collega’s kunnen zich helemaal niks bij de verdenkingen die er tegen hem zijn voorstellen.

Een woordvoerder van het ministerie van Defensie spreekt van een ernstige zaak, maar wil er ook niet inhoudelijk op ingaan. De militair is geschorst gedurende het onderzoek van het Openbaar Ministerie.

17 REACTIES

 1. Auwwww!

  Quote:
  Hij zou er betrokken zijn bij het opzetten van een internationale trainingsfaciliteit voor speciale eenheden.Unquote.
  Welke? Geel of paars.

  Serge A, ging vaak naar suri, das al verdacht voor de douane, behalve als je militair bent blijkt dus… dit wordt 5000% controle.

  PSA database zat vol met gelijksoortige (internationale) criminelen, die hebben ze snel opgeschoond, vóór de wissel van de regering. Een goeie ‘undelete’ alles. Tok!

  Wat een ellende allemaal!
  gemodereerd

 2. In troebel water moet je vissen, en aangezien de Nederlandse defensie niet
  goed betaald, heeft deze man een gat in de markt gezien. En terecht want de kachel
  moet blijven roken, en trouwens hij steelt niet !! Hij is gewoon met zijn werk als
  instructeur bezig, en geld aan het verdienen. Niks mis mee, als de domme en luie jaap japi willen betalen waarom niet ??? ”En bovendien geld stinkt niet”. Jammer dat ik niet er bij was, ik doe het gratis. Maar dan wel, aan de goede kant van de samenleving, juist aan de kant van de Kit!!!!!

  sari tori

  jacko
  gemodereerd

 3. De volgende keer- wanneer deze meneer naar Suriname afreist- arresteren en opsluiten. Hij brengt doelbewust de Nationale Veiligheid in gevaar. Iemand die criminelen opleidt en zich bezighoudt met drugs e.d. kan toch niet zomaar ons land in – en uitreizen?
  Wat voor Regering en Justitie apparaat heeft Suriname nu wel?
  Als dit in Nederland zou zijn gebeurt( dus het omgekeerde) dan hadden wij als Surinamers het wel gehoord en gezien.

  Maar neen: blijkbaar hebben velen in Suriname nog een minderwaardigheidscomplex naar die Hollander?
  gemodereerd

 4. Jammer dat een bermbom hem de kop niet gekost heeft. Was veel ellende bespaard gebleven:
  gemodereerd

 5. De Nederlandse Defensie betaald héél goed hoor, zeker aan speciaal forces, heel veel extra’s. Kijk maar bij “Werken bij def, je moet het maar kunnen”.

  Serieus Jacko, die man is wapenhandelaar en drugsdealer en in zijn vrije tijd traint hij criminelen. Die link met tai-djie is je ontgaan?
  gemodereerd

 6. @ Esmerald

  Ik weet het, het was maar een steek onder water van mij. Het zijn naast militair-en
  ook specialisten zoals Wapen specialisten Technicus,- in de Vliegtuigtechniek etc etc.
  grtn .

  jacko
  gemodereerd

 7. mensen deze militair is gewoon een moordenaar , hij vermoord vrouwen en kinderen in opdracht van de bruine baret bouta , dus hij kan berecht worden in Nederland , daar hebt je het internationale gerechtshof en zijn vasthouding is met 90 dagen verlengd , hier in Suriname zou dat niet gebeuren hij kan levenslang vrij blijven lopen ,die bouta toch ook , dus laten ze die militair maar in Nederland berechten
  debby , hans oh jullie kunnen bij hem op bezoek , maar vergeet je mondkapje niet
  gemodereerd

 8. Hij diende onder andere in Libanon, Ivoorkust en Afghanistan.

  weer een klootzak die de wereld rondgaat en bruine mensen vermoordt, gesanctioneerd door zijn regering.

  Waarom dienen ze niet op missies in landen gerund door blanke mannen? Altijd soldaten sturen naar landen die bewoond worden door niet-blanke mensen.

  Ga dienen in Rusland, Polen, Tsjetsjenië, Australië, Noorwegen. Ga daar missies houden.
  gemodereerd

 9. Waarom begon die dommie geen onderneming onder de noemer van beveiliging, dan was ie niet zo id schijnwerpers geweest.
  Meeste vd tata Surinamers, geboren en wonend in NL, onder de 30 hbbn niet zulke connecties in Suritje. Wie (uit Su) benaderde hem, want dat is zeker het geval geweest?
  gemodereerd

 10. Heb je wel eens een Afghaan gezien, die zijn witter dan wit.
  Libanon was een UN missie en Ivoorkust was een evacuatie van ambassade personeel. Niets schieten op onschuldige bruine mensen. We zullen wel zien wat eruit komt. Als hij veroordeeld wordt gaat hij achter slot en grendel. Maar eerst moet het bewezen zijn volgens de rechter en dat is nog maar afwachten. De Telegraaf is niet de meest betrouwbare krant.
  gemodereerd

 11. @waarheid
  Na 20 jaar moorden en plat bombarderen hebben de laffe blanken de Afghanen niet klein kunnen krijgen en werden de blanke terroristen keihard dat land uitgeschopt. Je hebt gelijk deze blanke ratten moeten overal mensen die niet op hun lijken uitmoorden. Wie sleept de blanke oorlogsmisdadigers voor het strafhof ?
  gemodereerd

 12. @@Waarheid. waarheid 12 februari 2022 Bij 01:42

  Hij diende onder andere in Libanon, Ivoorkust en Afghanistan.

  weer een klootzak die de wereld rondgaat en bruine mensen vermoordt, gesanctioneerd door zijn regering.

  Waarom dienen ze niet op missies in landen gerund door blanke mannen? Altijd soldaten sturen naar landen die bewoond worden door niet-blanke mensen.

  Ga dienen in Rusland, Polen, Tsjetsjenië, Australië, Noorwegen. Ga daar missies houden.

  Beste Waarheid: klopt als een bus brada: Een witte crimineel komt naar Suriname; leidt criminelen op die vervolgens hun eigen mensen beroven -en in ergo- vermoorden. Een Justitie-en Defensie apparaat zwijgt als het graf( Mathoera en Amoksi hebben blijkbaar niet door wat hun rollen zijn). Doet mij denken aan de Redi-Moesoes van toen, opgeleid door de Koloniale machthebber( Holland) toen, die de jungle in werden gestuurd om hun eigen mensen te doden0. Zie hier een vorm van een Repeterende Breuk in onze geschiedenis. En al die DNA-leden zwijgen en stellen geen vragen aan deze 2 ministers. In Nederland zou het anders gelopen hebben als het omgekeerde het geval was geweest(toch?).
  Waar zijn de door de VS en Frankrijk opgeleide Surinaamse commando’s: waarom die niet inzetten om dit soort klojo’s op te jagen en desnoods te elimineren?

  Ik zit mij al jaren gemoedelijk af te vragen wat de dames /heren DNA-leden uitspoken: is dit geen politieke aangelegenheid? Als Amoksi en Mathoera niet deugen, dan moeten die maar opstappen? Moet ik als burger hen adviseren dat zij gebieden in de regio van Atjoni onder politie- en militair regiem plaatsen? Stationeer PERMAMENT politie- en Militaire posten langs de hele route naar Atjoni en geef de rovers geen kans. Daar heb je een leger en politiemacht voor. Maar ik denk dat Amoksi en Mathoera niet geschikt zijn in deze functies. Mooi weer lopen spelen kan iedereen. Jammer dat ons land een Free-For-All country geworden is: Brazilianen in ons binnenland met hun eigen regels/ wetten/ Chinezen uit China die de boel komen verzieken en alle Surinaamse regels aan hun laars lappen; Santhoki c.s. die mensen uit India (illegaal) Suriname binnenlozen onder het mom van ‘ Filmploegen en Zakenpartners..” – Illegale Haitianen- Europese witte Pedofiele Criminelen die zich komen vergrijpen aan onze kinderen- : Suriname: Quo Vadis???
  gemodereerd

 13. Quote
  Een witte crimineel komt naar Suriname; leidt criminelen op die vervolgens hun eigen mensen beroven -en in ergo- vermoorden.
  Unquote @ leets

  Dat klopt niet, het is een Surinaamse Nederlander, klik op het artikel. Blackie in tha snow, werd gebruikt als lokmiddel om allochtonen aan te trekken.

  Een srananmang die hoogstwaarschijnlijk, kan ik mij vaag herinneren, de bouta-fam trainde, zie videos. Of erger, nu weten we waar alle wapens vandaan komen, meneer was wapenhandelaar en is staatsgevaarlijk.

  Ook jij moet rustig het onderzoek afwachten. Dit is grote schande voor de Nederlandse overheid met hun diversiteits-rommel en de beïnvloeding van de mocro maffia.
  Dit betreft een ‘grensoverschrijdend’ horror crime! Het staat in de linkjes.
  gemodereerd

 14. Iemand schreef Chinezen die ons ziek maken,u herft gelyk hoor.Kippebouten in plastic oenoe opoe oenoe ai .SANG ai Sranang na joe kong tang so.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.