Regering: ‘Aanpassing brandstofprijzen gebaseerd op wereldmarktprijs’

9
Tanken

De brandstofprijzen in Suriname zijn aangepast. Dit vindt zoals gebruikelijk een keer in de maand plaats. De stijging van de pompprijs voor februari is het gevolg van de ontwikkelingen in de internationale olieprijs. Dat heeft de Surinaamse regering vanmiddag laten weten.

“De internationale olieprijs is gestegen van USD 71.56 per barrel in december naar USD 82.61 per barrel in januari. Deze 15% stijging vertaalt zich in een pompprijsstijging van rond de 6%”, meldt de Communicatie Dienst Suriname.

De aanpassing vindt altijd plaats op basis van het gewogen gemiddelde van de marktprijs de afgelopen maand. Ook deze maand zijn de benzineprijzen bijgesteld.

Voor diesel gaat de prijs bij de pomp bij GOw2 van SRD 17.95 naar SRD 18.90. Dat is een stijging met 95 cent. Voor een liter ongelode brandstof moet in plaats van SRD 17.45 nu, SRD 18.44 worden neergeteld. Dat is een stijging met 99 cent voor een liter.

9 REACTIES

 1. Alweer een kletsverhaal. Dan moeten minder gasten van de regering gratis benzine krijgen.
  Hele families tanken gratis.
  Het volk mag inleveren want de boel gaat omhoog. Maar president vliegt naar nickerie om steiger te openen. Heeft nickerie geen DC???
  En het volk mag de verhogingen betalen
  gemodereerd

 2. Ach jammer. Dit keer is het niet de schuld vd vorige. Lobie soekoe schuld. San na oplossing dan?

  Stilte
  gemodereerd

 3. Suriname is een piep klein land met een heel erg kleine diverse bevolking waarvan een heel
  groot gedeelte geen opleiding heeft en het heel piep piep keine gedeelte wel een opleiding heeft gevolgd in Nederland op hoge scholen en universiteiten komen goed aan hun trekken. Zij die in Suriname de hoogste opleidingen hebben gevolgd bakken er ook heel weinig van

  Het land heeft vele natuurlijke rijkdommen, maar de Surinamers zijn niet opgeleid of de mentaliteit te hebben om productie- en exportonderndmingen op te zetten.

  Surinamers zijn lui en zij begrijpen niet wanneer Nederlanders dat tegen ze zeggen. Wat de Nederlanders ze zegt, dat in een land met zoveel natuurlijke rijkdommen de Surinsmers productie – en exportonderndmingen moeten opzetten om
  groot kapitaal te kunnen verdienen.Werknemers in dienst te hebben die de producten maken vanaf de grondstoffen tot het eindproduct en door export deze producten internationaal op de markt brengen en de concurrentie aan de gaan met andere dezelfde kwaliteit merkproducten.

  Surinamers zijn zo lui dat ze allemaal voir de overheid willen werken en dat ze ook daar niets van bakken. Zo’n 50.000 Surinamers zijn gewoon ambtenaren. Dit is gewoon crimineel luiheid en geen lef hebben om een onderneming op te zetten.

  Zij die in de politiek in een regeringscoalitie zitten zijn met zeer korte termijn zaken bezig en als het ze lukt twee termijnen te zitten is er per saldo niets bereikt voor het land en het volk. Niet 1 onderneming kunnen ze opzetten voor de export. Wel zichzelf stinkend rijk ts maken en het volk straat arm.
  Als ddb al de miljarden die hij en zijn gezin. family en friends in 1 of twee ondernemingen op te zetten hadden Suriname en de Surinamers hier wat aan. was er werkgelegenheid in het bedrijfsleven, kwaliteit producten die internationaal de concurrentie aan kon gaan en valuta voor het land mee te verdienen.

  De kansen voor Suriname op korte termijn liggen in:
  – Moderne Zeevisserij van vangst op zee tot verwerking, opslag, distributie, verkoop over de hele wereld,
  – bosbouw houtverwerking tot eindproducten, vloeren, huizen, tuinmeubels. keukenkasten, kledingkasten, bedden, plafonds,vlonders, enz
  – oppervlakte water in een productie onderneming verwerken tot kwaliteit water en dit verkopen voor diverse ondernemers die weer werknemers hebben om deze in flessen te doen en in te pakken in plastic en over de hele wereld verkopen,
  – Grassalco heeft een onderdeel goud verwerking en er zijn zoveel poknokkers in Suriname, maar het lukt geen enkele regering om al deze poknokkers te verenigen en voor Grassalco te komen werken in de goudsector en hierdoor een grote Surinaamse goudonderneming te hebben en valuta mee te verdienen. De marrons. brazilianen, chinezen, familie en friends van ddb, bravo, bordo enz zitten in goud en rondhout en verrijken zich zelf. Hoeveel betalen ze aan belasting aan de staat en wat verduent Suriname hiermee? Zie met dit voorbeeld hoe bepaalde Surinamers met buitenlanders hun land vernietigen,

  Ook Eco-toerims biedt goede mogelijkheden.

  Suriname kijken allemaal naar hoe multinationals al onze natuurlijke rijkdommen wegdragen. De regeringscoalitie politieke leiders sluiten contracten af dat ze onze grondstoffen wegdragen en zij onder tafel een tjoekoe krijgen, hiermee grote villa’z bouwen, in dure zwarte auto’s met donkere ruiten rond rijden in dure kleding en gouden siraden aan hun lijven.

  Het volk kijkt ernaar, zijn blij als ze met valuta uit helikopters en auto’s voor hun gooien en als wilde zwijnen alles doen om 1 us-dollar of andere valuta te kunnen krijgen.

  Idere bevolking heeft recht op zelfstandigheid, maar henk aron, eddy bruma ea hebben heel veel zaken niet goed overdacht en overzien.

  arron vond dat Suriname op 25 november 1975 zelfstandig moest worden. Nederland wist bliksens goed waar de zwakke schakels waren van Suriname oa, het leger en gaf henk aron aan geen leger te hebben. aron vond dat een land een leger moest hebben. Wat het leger ons gebracht heeft is bekend.
  gemodereerd

 4. rusland drukt de gasprijs omhoog en de amerikanen drukken de olieprijs omhoog en china drukte de containerprijs omhoog , dus die drie bepalen de prijs en alle anderen moeten gewoon betalen
  gemodereerd

 5. Een stijging van de olieprijzen zou alleen maar voordelen voor Suriname opleveren aangezien er olie wordt geproduceerd. Waarom ziet het volk het voordeel niet daarvan aan de pomp?! Kost het Suriname meer als ze olie duurder mogen verkopen op de wereldmarkt? Je zou denken hogere inkomsten die je kan verwerken in daling van de pompprijzen maar juist het omgekeerde gebeurd. Dommies als watje denken ook echt dat het zo hoort te gaan en dat er extra betaald hoort te worden door de burgers. Echte hielenlikkers!
  gemodereerd

 6. hans oh , nogmaals dommerik heeft Suriname zelf olie genoeg , neen dommie , de olie die ze zelf hebben gaat naar jou baas , om zijn 30 gepanterse auto’s te vullen om te rijden , oekel ja jou club de ndp heeft dit vast gelegd , maar de coalitie had ze moeten vernietigen met tak en wortel , maar hans oh , oh soon
  gemodereerd

 7. Correctie

  Heel weinig goed afgestudeerde Surinamers zowel
  die in het buitenland als in Suriname gestudeerd hebben komen goed aan hun trekken in Suriname als het om de werkgelegenheid gaat.

  Wat het duuder worden door de stijging vd gas- en olieprijzwn betreft, geldt dat voor iedereen. Alle ondernemers moeten duurder betalen voor olie en of gas en hierdoor worden ook alle producten duurder voor een ieder, ook de autobestuurder merkt dit aan de benzinepomp bij het tanken van zijn auto of zijn/haar batteriij vd elektische auto laden is duurder geworden.

  Het is zo en wij zullen het mee moeten doen.
  gemodereerd

 8. Wat zeg jij allemaal watje?? Afwijken van het onderwerp hè wanneer je merkt dat je weer rommel aan het verspreiden bent. Jij lijkt echt een doorgeslagen gek.. psychopatisch bijna! Politieke partijen hebben Surinamers helemaal gestoord gemaakt, maar vooral verdeeld! Alles is bouta, en die analfabeet kan niet eens normaal typen. Blijf bij de les jongen!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.