Tiener die uit stoerdoenerij in lucht schoot meldt zich met ouders

4
Politiebureau in Suriname

De 16-jarige Ch.T. heeft zich woensdagmorgen samen met zijn ouders gemeld bij de politie van Santodorp. De tiener schoot maandag uit stoerdoenerij in de lucht met een vuurwapen en sloeg op de vlucht toen de politie poolshoogte kwam nemen.

Op maandag 31 januari reed de politie over de Nieuw Weergevondenweg in Suriname, toen de agenten plotseling een knal hoorden. Kort daarna zagen ze een jeugdige, met vermoedelijk een vuurwapen in zijn hand, richting een voertuig lopen.

De agenten reden terug om een onderzoek in te stellen. Bij het zien van de politieauto vluchtte de tiener snel het bos in. Met assistentie van het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) kamden de wetsdienaren dat gebied af, echter zonder het gewenste resultaat. 

Bij nader onderzoek in het voertuig trof de politie een 15-jarig meisje aan. Het bleek dat zij ter plaatse was met de 16-jarige schutter. Uit stoerdoenerij zou de jongeman een schot in de lucht hebben gelost. Hij had pech dat de politie juist op dat moment langsreed en hem met het wapen betrapte.

Het voertuig werd door een ingeschakelde sleepbedrijf naar het politiebureau van Santodorp gesleept en is in het belang van het onderzoek in beslag genomen. Het meisje werd voor onderzoek overgebracht naar het politiestation en verklaarde ten overstaan van de politie dat zij een vriendin is van de verdachte.

Ze reden samen naar een adres aan de Nieuw Weergevondenweg. Omdat zij niets te maken had met de zaak stuurde de politie het meisje naar huis. In het belang van het onderzoek blijft de 16-jarige Ch.T. terzake overtreding van de vuurwapenwet in politiearrest. 

4 REACTIES

 1. Reed de 16 jarige de auto???van wie is de auto?? Wat gebeurt er met de eigenaar??
  Meisje van 15 jaar denkt aan vriend??
  Ga je diploma’s behalen. Waar hft die etter jong dat wapen vandaan????
  Waarheen met Su
  gemodereerd

 2. Als de politie wel eens een gegronde reden gehad heeft om een overtreder van de wet na een ernstige waarschuwing vrij te laten, is het dit geval wel. Ze laten aan de lopende band dieven, oplichters en veroorzakers van aanrijdingen, die vluchten en daarna aangehouden worden, direct weer vrij als ze beloven het gestolen geld terug te geven of de schade te herstellen. Als deze misdadigers vrijgelaten worden, omdat ze beloven het niet meer te doen, mag deze jeugdige overtreder van de wet ook.beloven het nooit meer te zullen doen.
  gemodereerd

 3. Liever had die moeder mevrouw Patty van der Schreeuw meegenomen om de kansen om met haar zoon weer huiswaarts te keren te vergroten.
  gemodereerd

 4. deze jongen en zijn ouders eens goed aan de tand voelen , zowel de jongen als de ouders sporen niet , en een gevangenisstraf zal op zijn plaats zijn
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.