zondag, december 10, 2023
HomeNieuws uit SurinamePresident Bolsonaro gelooft in wederzijds voordeel

President Bolsonaro gelooft in wederzijds voordeel

-

Does Travel & Cadushi Tours

President Jair Bolsonaro van Brazilië gelooft dat het zuiderbuurland en Suriname elkaar veel te bieden hebben.

Het Braziliaanse staatshoofd heeft donderdag aan het einde van de bilaterale gesprekken met president Chandrikapersad Santokhi de hoop uitgesproken dat de twee naties wederzijds een groot voordeel halen uit hun samenwerking.

Het resultaat van het bilateraal overleg is vastgelegd in een gezamenlijke verklaring. Bolsonaro sprak van een voorrecht om in Suriname te vertoeven. Hij gaf aan de aangewezen ministers te hebben meegenomen om met hun Surinaamse counterparts samenwerking op hun werkgebieden te bespreken.

Het gaat om de ministers van Natuurlijke Hulpbronnen en Energie, Openbare Werken, Justitie en Politie, Buitenlandse Zaken alsook een defensie-admiraal. Bolsonaro benadrukt dat zijn land significante ervaring met Suriname te delen heeft op het gebied van exploratie van olie en gas.

Uit de verklaringen die de presidenten aan het eind van de dag voorlazen, blijkt dat olie- en gasontwikkeling in Suriname en Guyana het belangrijkste agendapunt was. Brazilië heeft al de nodige ervaring met olieproductie, Guyana en Suriname beginnen pas net met deze industrie.

De twee landen hopen derhalve gebruik te kunnen maken van de Braziliaanse kennis en ervaring. De verwachting is dat Brazilië als grote speler met veel investeerders een belangrijke rol zal spelen in het ontwikkelen van de Surinaamse en Guyanese olie- en gasindustrie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

5 REACTIES
 1. Ja , bla bla bla en bla bla bla. En nog een keer bla bla bla. Een mens dient alles in drievoud te doen. Vertel eens iets nieuws. Pakiratigri is hongerig en wil iets nieuws. Geen afgezaagde verhaaltjes. Je wilt dit en je wilt dat. Alsof onze zuiderbuur en Suriname elkaar voor het eerst leren kennen. Wees transparant en vertel wat je niet verteld hebt. Het is dan pas dat de oren van pakiratigri gespitst zullen zijn. Tot die tijd , aandachtig en anticiperend, zullen alle
  bewegingen in de gaten worden gehouden. Het Surinaamse kompas is het spoor bijster. Hoog tijd om de koers bij te stellen.


  Maak melding

 2. Een trieste vertoning van deze bilaterale ontmoeting tussen Brazilie en Suriname. De grootste oorzaak hiervan is dat deze jair bolsenaro van geen kanten deugt en dit ook hier duidelijk mee wordt aangetoond.

  Fatsoen normen ho maar, gewoon een en al onbeschoftheid in zijn hele presentatie.

  Hopelijk dat er na de presidents verkiezingen in oktober 2022 er een andere president komt.

  Off Topic

  Ik ga u erop wijzen, dat de Bouterse Highway is Suriname echt niet kan. ddb is de grootste crimineel, grootste misdadiger van de republiek Suriname die niets goeds gedaan heeft voor Suriname sinds zijn staatsgreep van 25 februari 1980.

  Zie:
  – 25 februari 1980 de staatsgreep,
  – 8 december 1982 moorden op 15 anders denkenden,
  – Moiwana86 moorden,
  – vertrappen van de grondwet en Verdragen,
  – dictatuur,
  – grote leningen met hoge renten aan crediteuren, (inter)nationaal,
  – grote armoede en grote ellende bij de Surinaamse bevolking,
  – ontwaarding Surinaamse gulden en nu van de SRD,
  – geen valuta,
  – leeg roven van valuta en goud van de CBvS,
  – Zelfverrijking van ddb, ddb-gezin, ddb-adviseurs,
  – ondernemingen die sluiten en vele ontslagen, oa Suralco/Alcoa,
  – uitverkoop van ons goud aan Newmont en IAMGOLD,
  – Goud dat aan Kaloti Suriname Mint House op Zanderij wordt verkocht en wekelijks door vliegtuigen naar Dubai gaat, Niemand weet hoe groot en hoeveel goud er wekelijks door deze vliegtuigen wordt weggedragen, zie waar uw goud als ijs voor de zon verdwijnt,
  – Honderden ha domeingronden aan inner cirkel, ndp- ddb vrienden gegeven, waarop dagelijks bomen worden omgehakt en rondhout voor een appel en een ei aan de Chinezen worden verkocht en via de Jules Sedneyhaven naar China met Chinese schepen worden getransporteerd. Gaat u maar een kijkje nemen in de Jules Sedneyhaven, Rondhout dat niet is aangegeven bij de douane en spoorloos verdwijnt richting China. Zie waar het kapitaal terecht komt,
  – Staatskast en CbVS is leeggeroofd door hoefdraad, idem de vele en grote buitenlandse leningen met hoge renten bij buitenlandse banken, 4 miljard US- $. Waar is boefdraad? Op welke buitenlandse rekeningen heeft hij deze kapitalen/valuta weggesluist en in welke landen, belastingparadijzen, brievenbusfirma’s, enz.
  – dure auto’s van ddb, adhin, ddb- echtgenote, enz dat voor een koopje is gekocht,
  – scalians op de rivieren en het stuwmeer die goud winnen en zie van wie deze scalians zijn,
  – et cetera, et cetera, et cetera

  ddb heeft niets positief gedaan voor Suriname telkens als hij vanaf 25 Februari 1980 aan de touwtjes in Suriname het voor het zeggen heeft gehad, alleen maar de democratische rechtsstaat vertrapt, grote armoede en grote ellende en zichzelf, zijn gezin en vrienden stinkend rijk gemaakt heeft

  Zo iemand verdient het niet dat er een highway/straat naar hem genoemd wordt in Suriname en hij hier mee vereeuwigd wordt of herinnerd wil worden. Zie wat deze man Suriname gebracht heeft en als u er niets aan doet dat dit zo blijft moet u zich diep dood schamen. Ik ga van uit dat u wel respect voor u zelf heeft en niet wil dat deze man naam vereeuwigd wordt, door een weg of iets naar hem genoemd mag worden in Suriname


  Maak melding

 3. Santokhi is volgens mij de eerste president van Suriname die met alles betrokken is en actief leiding geeft.
  Deze president heeft duidelijk een missie en een visie voor Suriname.
  Suriname wordt weer op de kaart gezet !

  Slim-Suriname heeft uit nood een goede keuze gemaakt, in nood leer je echte vrienden kennen.
  We gaan nu weer de goede kant op.
  Team Santokhi heeft Suriname gered maar moet nu Suriname weer opgang brengen.

  Suriname moet nu revalideren !
  Jij helpt toch ook mee.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 4. Waarom doet Frans Guyana niet mee aan de gesprekken met Bolsonaro? Rara? Chan probeert op allerlei manieren te scoren. Maar helaas is succes ver te zoeken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES