dinsdag, februari 20, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijIndonesië financiert projecten te Mariënburg en Sana Budaya

Indonesië financiert projecten te Mariënburg en Sana Budaya

-

Does Travel & Cadushi Tours

In het kader van de historisch-culturele samenwerking hebben de Republiek Suriname en de Republiek Indonesië onlangs een overeenkomst getekend voor de schenkingsfinanciering van een drietal gemeenschapsontwikkelingsprojecten, mede gericht op het uitdragen van het rijke Surinaams-Javaans cultureel erfgoed, voor een totaalbedrag van ruim USD 100.000,-.

Met deze geste van de Indonesische Regering zal een Culinaire, Ambacht- en Kunstmarkt worden ingericht op de voormalige suikerrietplantage te Mariënburg in het district Commewijne, onder leiding van het Directoraat Cultuur van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Mariënburg is de plaats geweest waar de eerste Javaanse immigranten zijn geplaatst en alwaar een deel van hun nakomelingen nog steeds woont.

Via de Vereniging Herdenking Javaanse Immigratie (VHJI) zal volgens Javaans ontwerp een documentatiecentrum op het Sana Budaya-complex worden opgezet. Tevens zal door de Vereniging ook een boek “130 jaar Jawa Suriname” worden gepubliceerd, handelende over levensverhalen van Javaanse immigranten en hun nakomelingen in Suriname en specifiek hoe zij geïntegreerd zijn in de Surinaamse samenleving.

Deze projecten zullen ook een positieve spin-off hebben op de creatieve industrie, het toerisme in en naar Suriname alsook mogelijkheden bieden tot het benutten en geven van bekendheid aan het Javaans Cultureel Erfgoed in Suriname.

De planning is dat deze projecten nog voor het einde van het tweede kwartaal van dit jaar worden afgerond.

Het Directoraat Cultuur van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en het Ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking zijn betrokken bij de coördinatie van het geheel. 

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

1 REACTIE
 1. Republiek Indonesië financiert?, het moet toch niet gekker worden!
  Ze kunnen hun eigen broek niet eens ophouden, de lamme leidt de blinde.

  En voor de betweters.
  Google maar eens op het land van je voorouders…
  Google op: armoede indonesië en bekijk de foto’s en huiver, dat is de realiteit van nu!

  Laat ze al dat geld toch aan de armen geven in Indonesië zelf, die hebben het veel harder nodig zo te zien.

  Indonesië mag zich diep schamen, het hele land de afgrond in geholpen, wederom door hebzucht en onderdrukking!

  Vraag me oprecht af…
  Al die ex-kolonies, ongeacht welk land dan ook, waren ooit letterlijk een paradijs op aarde.

  En toch lukt het de regeringsleiders en bewoners steeds weer om zo’n paradijs, in no-time om te toveren tot een openbare vuilnisbelt en het gewone volk levenslang in armoede te storten.

  Zonde.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES