Afvalbeheer pakt ook overwoekerde speeltuin aan

2
Afvalbeheer pakt ook tropical speeltuin aan
Foto (c) Ministerie van Openbare Werken | bewerking Waterkant.Net

De Tropical speeltuin en Sportcentrum Desi Samson, op de hoek van de Zapatata- en Anwar Sadastraat in het ressort Tamenga worden dezer dagen gemaaid en schoongemaakt door het onderdirectoraat Afvalbeheer van het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA).

Initiatiefnemer tevens onderdirecteur Jason Gummels van Afvalbeheer nam dit besluit vanwege het feit dat de speeltuin en het sportveld al geruime tijd in een overwoekerde situatie bevond. Ook de buurtbewoners deden een beroep op de onderdirecteur om dit probleem aan te pakken. De kinderen konden in geen geval gebruikmaken van de speeltuin en het sportveld.

Tijdens de maaiwerkzaamheden is heel veel zwerfvuil zoals bierblikken en petflessen geconstateerd. Onderdirecteur Jason Gummels heeft aangegeven dat de speeltuin en het sportveld nu blijvend zullen worden onderhouden, zodat kinderen van de omgeving op hun eigen manier kunnen ontspannen.

Buurtbewoner Clark die het beheer heeft over het terrein zal meehelpen met het schoonmaken. Op de samenleving wordt een beroep gedaan een bijdrage te leveren zodat de speeltoestellen weer in gebruik kunnen worden genomen. “Het speelterrein is niet bedoeld om alcohol te nuttigen, derhalve worden deze overtreders gewaarschuwd dit gedrag achterwege te laten en het speelterrein netjes te houden voor kinderen”, aldus onderdirecteur Gummels.


2 REACTIES

 1. Don’t ask wat your country can do for you. Ask what you can do for your country.
  Het valt mij op dat iedereen in Suriname op de overheid zit te wachten voor dingen , die ze zelf kunnen doen. Teken of bewijs van luiheid? Dit initiarief om de speeltuin te rehabiliteren vind ik geweldig en mag zeker navolging verdienen. Surinamers wordt ook een beetje actief en blijf niet in die luie stoel zitten.
  Dit doet mij denken aan de eerste mop, die over Surinamers werd verteld hier in Nederland. Duizenden Surinamers protesteerden in Amsterdam met bordjes: “wij willen werk”. Een Nederlandse ondernemer, die toevallig iemand nodig had, sprak een Surinamer aan. Hij zei: “Niet verder zoeken en protesteren. Je kan bij mij meteen aan de slag.’ De Surinamer keek hem zeer verbaasd aan en zie: “Waarom ik? Er lopen toch duizend anderen”. Dit is om aan te geven hoe men over Surinamers denkt. Een lui en gemakzuchtig volkje.
  Surinamers: Bewijs dat men een totaal verkeerd beeld over Surinamers hebben door de handen uit de mouwen te steken en datgene te doen wat valt onder burgerinitiatief. Wacht dus niet op de overheid en/of anderen. Ga dus zelf aan de slag.
  gemodereerd

 2. Kunnen de lokale bevolking dat niet zelf doen, nee ze zijn liever te lui dan moe.
  En ze hebben liever dat hun kinderen, door een slangen worden gebeten.
  ”LUIE volk”

  sari tori Jacko
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.