woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidOmicron-variant coronavirus vastgesteld in Suriname

Omicron-variant coronavirus vastgesteld in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De veel besproken Omicron-variant van het coronavirus, die wereldwijd verantwoordelijk is voor veel besmettingen, is ook vastgesteld in Suriname. Dat meldt het Surinaamse Bureau voor Openbare Gezondheid (BOG) vandaag.

Er worden regelmatig Covid-19 samples verzameld om voor genetic sequencing op te sturen, waar onderzoek verricht wordt naar welke varianten hier in Suriname circuleren.

De resultaten van de laatste batch met samples die zijn gestuurd voor analyse zijn inmiddels binnen. Wat al werd gesuggereerd met de explosieve toename van het aantal besmettingen de afgelopen week is nu met deze resultaten bevestigd. De Omicron-variant is aanwezig in Suriname.

In Suriname kunnen we tot heden alleen vaststellen dat iemand wel of geen Covid-19 heeft. Om na te gaan om welke variant van het Coronavirus het specifiek gaat, is er speciaal onderzoek nodig. Het Nederlandse laboratorium van de Erasmus Universiteit in Rotterdam helpt hiermee en doet dit kosteloos voor Suriname.

Het ministerie van Volksgezondheid benadrukt nogmaals de winst en noodzaak van het vaccineren tegen Covid-19 . Met de aanwezigheid van de Omicron-variant in Suriname, is het nu ten zeerste aangeraden om zich te vaccineren en te houden aan alle preventieve maatregelen om ernstige ziekte te voorkomen en de verspreiding tegen te gaan.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. dat hadden wij al een week geleden gezegd , je kon er toch op wachten dat omikron aanwezig is in Suriname , we zeiden al dankzij die Nederlanders en die Nederlandse bandjes die hier kwamen voor kerst en nieuwjaar feestjes was het duidelijk dat omikron hier feest houd


  gemodereerd
 2. Hele covidgdbeuren in poppenkast. Iedereen wist dat al de kisten uit nl van alles mee kwam.
  Dat verhaaltje dat monsters naar nl gestuurd worden is ook super belachelijk.


  gemodereerd
 3. Vluchten van ned uit zo vol. Vind je het gek. Hier kon je op wachten. Snap niet dat ze nog vakantie gangers toe laten. Eigenwijze gasten. Alleen maar geweldig doen in Su. Het gaat alleen maar erger worden


  gemodereerd
 4. @Wat en Debby waarom moeten jullie steeds wijzen naar de Nederlander en naar Nederland ,wees blij dat ze ondanks alle ellende nog komen en heel veel hulp bieden in alles, anders was half van de Surinamers nu geveld of beter gezegd dood door corona.


  gemodereerd
 5. Je kan een variant niet tegenhouden Kan op tig verschillende mogelijkheden het land binnen komen.
  Dus is kwestie van tijd kunnen beter leren leven.
  Er is inmiddels ook een nieuwe variant en er zullen nog veel meer komen.


  gemodereerd
 6. Surined , het was wel een gegeven , voor kerst was hier covid onder controlle en een week later begon de ellende en nu nog, en wij bedoelen de Nederlanders van Surinaamse afkomst , de witte Nederlanders komen niet naar Suriname , die gaan naar bestemmingen waar wat te beleven valt en ook nog goedkoper is.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES