Nieuwe variant combineert eigenschappen delta en omikron

5
COVID-19
Archieffoto

Op Cyprus is er mogelijk een nieuwe variant van het coronavirus gevonden. Het zou gaan om een variant die bepaalde eigenschappen van delta en omikron combineert: ‘deltakron‘. Dat meldt een plaatselijke onderzoeker aan Bloomberg.

Volgens Bloomberg is informatie over de mogelijk nieuwe variant afgelopen vrijdag doorgestuurd naar GISAID, de internationale databank die coronavarianten in kaart brengt.

Tot nu toe zouden er 25 gevallen van de “deltakron”-variant gevonden zijn, zegt ontdekker Leondios Kostrikis, professor biologische wetenschappen aan de universiteit van Cyprus. Hij zag bij nieuwe coronapatiënten het genetische profiel van de Delta-variant, gecombineerd met mutaties die vooralsnog alleen bij Omikron werden waargenomen.

Cyprus is vooralsnog de enige plek waar deze nieuwe variant is opgemerkt. De wereldgezondheidsorganisatie WHO maakt nog geen melding van ‘deltakron’.

Volgens een Belgische viroloog hoeven we ons geen zorgen te maken om deze variant.


5 REACTIES

 1. Moni hond Bordo doet zijn uiterste best om zijn eigen, uiterst arrogante en agressieve variant te doen ontstaan; Monikron
  gemodereerd

 2. het zijn juist de vaxers die voor de varianten zorgen
  en de vaxers zijn met elke variant ook niet beschermd
  dus erg slim is je opmerking niet met het opruimen van anti-vaxers

  hop daar komt de volgende booster ronde aan, om je nog verder naar de sodemieter te helpen
  gemodereerd

 3. Ram Singh , je kunt wel eens gelijk krijgen , je hoort al niets meer van die ronald , die eigen+ mening , van debby , van robg , van konsensi , ja covid met zijn varianten slaat zijn slag bij antivaccers
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.