‘Vaccinatiedekking van belang bij omicrongolf in Suriname’

11
Covid-19 Vaccinatie in Suriname

De voorzitter van de Stuurgroep Covid-Communicatie, Soenita Nannan Panday-Gopisingh, zegt in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname (CDS) dat – gelet op de wijze van toename en verspreiding van het Covid-19-virus – er een sterke indicatie is dat het om de omicronvariant gaat. Er is echter nog geen officiële bevestiging van omicron hier te lande.

Vanuit Suriname zijn er monsters naar Nederland gestuurd, waar moet worden vastgesteld om welke variant het gaat. Die resultaten zijn vooralsnog niet binnen. “Het patroon wijst er wel sterk op dat het om omicron gaat, vanwege de snelle stijging en milde klachten. Bovendien is het wel bevestigd in Frans-Guyana en Guyana,” accentueert de medicus.

Het reproductiegetal van dinsdag 4 januari 2022 is 9,11. Dit is nog nooit zo hoog geweest in Suriname en de situatie baart de zorgsector enorm zorgen. Alhoewel omicron milder is, zorgt de besmettingsgraad van deze variant voor veel problemen, hetgeen nu ook merkbaar is in de wereld. “Wanneer een groot aantal mensen besmet raken, komen er ook veel mensen in het ziekenhuis terecht en krijg je toch een zorgverzwaring,” stelt Nannan Panday-Gopsingh. 

De Wereldgezondheidsorganisatie, WHO, raadt aan om bij de omicrongolf toch te vaccineren en vooral te boosteren, omdat dit schijnt te beschermen tegen ernstige klachten van de variant. De voorzitter van de Stuurgroep Covid-Communicatie benadrukt dat een hoge vaccinatiedekking met voldoende boosters nog steeds van belang is voor het beschermingseffect binnen de samenleving.


11 REACTIES

 1. Er wordt niets gedaan met al de besmette personen. Geef ze vit c en paracoff
  Testers raken op. Dan moet er gekocht worden ziekenhuis heeft bijna niemand. Ik hoor niemand voorlichting geven wat je met milde klachten moet doen.
  Zwakke regering.
  gemodereerd

 2. Alleen in Suriname zitten ze maar te slapen terwijl de hele wereld in verzet is tegen deze tirannie en onderdrukking op burgers.
  In Nederland gaan we met tienduizenden de straat op zodat ze van onze kinderen afblijven en stoppen met deze onzin te verkondigen en moeten mensen weer normaal laten leven. Wie is nou bang voor iets waarvan je bijna 100% kans hebt op overleven zonder medicatie nog wel. Alleen een volgzaam schaap zal nog hierin trappen en rennen voor een booster!
  gemodereerd

 3. Debby, als een normaal mens milde klachten heeft, ziekt hij of zij in quarantaine rustig uit. Personen als Debby kunnen het best dramatisch gaan doen, de Bosje brug al gillend oprennen en er vanaf springen. Dat verlost je namelijk direct van alle Covid klachten, iinclusief de milde.
  gemodereerd

 4. Zeg Debby: De omikron variant moet hard lachen van vitamine c en paracetamol.
  Die besmette personen moeten gewoon in quarantaine. Maar door jullie uitloop gedrag wordt het alleen maar erger.
  Het reproductiegetal staat momenteel op 9.11. Dat betekent dat 100 besmette personen 911 andere personen besmetten. En informatie vind je door te googelen en niet te wachten op info uit je omgeving.
  gemodereerd

 5. Hans OH, alias meneer de Uil, even het volgende: er zijn wereldwijd al 5.47 milj. mensen overleden aan Corona. jij nu!
  En btw, die cijfers heb ik niet uit mijn duim gezogen, maar die staan op internet en zijn daar neergezet en afkomstig van de WHO.
  gemodereerd

 6. @ Hans on. Je praat in termen van “we” was je er ook bij? Ik zou zeggen. Bel de ambulance niet als je ziek wordt van Corona. Want mensen zoals jullie zorgen voor een enorme druk op de zorg😝
  gemodereerd

 7. @ Bebby. Wat doe jij eigenlijk voor su? Volgens mij kan je niet meer graaien uit de pot en dat is wat jou dwarszit
  gemodereerd

 8. Hans oh heeft het door.
  Laat het Omicron variant uitrazen. Hoe meer mensen besmet raken, hoe eerder er groeps imuumiteit wordt bereikt. Eigen imumiteit is beter dan ieder vaccin. In die zin kan het omicron variant juist de uitkomst bieden.
  ABSOLUUT niet boosteren. Langzaam wordt het duidelijker, en komen er meer bewijzen dat het boosteren de zaak juist verergert.
  gemodereerd

 9. De World Horror Organization heeft heel wat doden op haar geweten. Dat weten ze ook.
  Nu blijkt waarom ze ook kinderen willen inspuiten.
  De vaccinfabrikanten zullen van elke verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid gevrijwaard worden in 2 gevallen:
  1. De vaccins moeten experimenteel zijn (wat ze nu zijn, maar onder de noodwet worden verstrekt)
  2. De vaccins worden ook aan kinderen verstrekt

  Wat punt 1 betreft: de experimentele status van de vaccins verloopt binnenkort, wat inhoudt dat de fabrikanten dan volledig aansprakelijk gaan worden, dus ook schadevergoedingen moeten gaan betalen.
  Maar hoe voorkom je dat als fabrikant en blijf je eeuwig onaansprakelijk? Door over te gaan op punt 2: indien kinderen worden gevaccineerd, ben je van de aansprakelijkheid af.
  Vandaar de drang om kinderen (die zelden ziek worden) te vaccineren. M.i. gewoon misdadig!!!
  gemodereerd

 10. Groepsimmuniteit bestaat nergens en is al achterhaald.
  Dagelijks worden er Hollanders opgepakt en achter de tralies gegooid oa voor opruiing.
  Dit mag suri zeker opvolgen.

  Voorbeeld China mag ook, 13 miljoen burgers zijn sinds afgelopen maand opgesloten, en 1 persoon v elk gezin mag naar buiten voor de boodschapjes. Niks om de beurt.
  Eigenlijk past dit concept beter bij suri. 😝
  gemodereerd

 11. debby , karel en die ronald en hans oh , oh jullie zullen snel kennismaken met omikron , en dan niet piepen he , blijf thuis en niet klagen wees sterk want jullie voelen jullie toch zo stoer , zoek geen hulp
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.