‘Scholen in Suriname starten op 7 januari’

7
Scholen en COVID-19

Het Surinaamse ministerie van Onderwijs heeft woensdag laten weten dat het tweede kwartaal van het schooljaar aanvangt op vrijdag 7 januari 2022. Hiervoor is de wettelijke regeling van twee weken vakantie in acht genomen. In de Raad van Ministers (RvM) is besloten om vooralsnog de schooldeuren niet te sluiten, ondanks de toename in het aantal COVID-19-besmettingen.

Er zijn protocollen waarmee er wordt gewerkt en eenieder dient zich te houden aan de MoHanA-protocollen. Niet alleen op school, maar ook thuis dienen personen zich aan de regels te houden. De departementsleiding raadt ouders aan om hun kinderen niet zonder noodzaak de straat op te laten gaan.

Vaccinatie wordt echter nog steeds aanbevolen, maar niet eenieder is bereid zich te laten vaccineren. Dat vormt nog steeds een grote uitdaging voor het ministerie. Op de scholen wordt er nog altijd met groepen van 15 leerlingen gewerkt.

Intussen is het ministerie ook al gestart met het vervoeren van leerkrachten die naar het binnenland moeten. Ook de scholen in het achterland starten op vrijdag 7 januari met de lessen.


7 REACTIES

 1. Waarom op vrijdag? Dan begin je toch liever op maandag. Die ene dag maakt toch niets uit.

  En anders, was op donderdag begonnen
  gemodereerd

 2. tja ,aan de ene kant wordt een ieder opgelegd om aan de regels te houden ,aan de andere kant is er vol op gefeest door zo genaamde prominenten die schijnen te menen met suriname ,
  wie is daar weer dupe van ?dus dat [allemaal show en comedy voor niks ! kunnen beter een tv serie beginnen waar geen hond naar zal kijken ] sorry ben boos ! ik ben ondernemer ben gevaccineerd en hoop ongevaccineerde lopen te feesten ! straks kan ik mijn zaak weer sluiten met lockdown ect dus overheid waar bent u mee bezig !diaspora wordt over gepraat ik ben 2010 hier gekomen alleen tegen werking gehad ,zal nooit iemand adviseren uit nl om dat te doen [heb alles daar weg gedaan anders was ik allang weer terug] maar goed !hoop op dat nog goed komt
  gemodereerd

 3. Wat een grappenmakers daar allemaal. De besmettingen nemen juist toe en de scholen gaan nu open. Daartegenover worden de DNA vergaderingen verschoven naar een latere datum. Dus de grote massa wordt gewoon in de rimboe gegooid. Nou, ik geef ze precies twee weken en daarna gaan de scholen weer dicht, totdat er meer inzicht is hoe Corona zich ontwikkelt.
  gemodereerd

 4. Het wordt mt de dag erger in Su. Chaos op chaos.
  Ik ken velen die hier willen komen investeren maar raad ze dat af.
  En ook met de berovingen en een ziekenzorg die op instorten staat. Ik hoor niet van ver van medici. Ze hadden 10 jr te kletsen, nu gaan de artsen en verpleegkundigen weg uit Su.
  De scholen worden een grote vetspreidingsbron.
  gemodereerd

 5. Ik wist wel dat ze het op de kinderen gemunt hadden met hun vaccinaties. Ook zielig dat ze kinderen met mondkappen in de hete klassen laten zitten in Suriname. Wat een ellende om kind te zijn in deze tijd!
  Domme zwartmans,
  besmettingen zijn niet belangrijk, maar de kans om eraan te sterven bepaald het gevaar. En die kans is heel klein aangezien je overlevingskans op covid hoger is dan 99%. Emotionele troep zal niet werken op mensen die dingen helder bekijken.
  gemodereerd

 6. Van de zotte om de kerstvakantie strikt tot en met 6 januari te laten duren en leerlingen voor de vrijdag naar school te laten gaan.
  Werden maar alle regels zo strikt gevolgd door de overheid.

  In Nederland beginnen de scholen a.s. maandag weer na 3 weken kerstvakantie. De eerste week viel in de lockdown, anders waren het zoals normaal 2 weken geweest.

  En ach die ene dag extra (vrijdag 7 januari) daar tilt de Nederlandse overheid niet zo zwaar aan.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.