Regering en vp reageren op bericht Times over benoemingsbevoegdheid vp

25
archieffoto

De Surinaamse krant Times of Suriname publiceerde vandaag een artikel op haar voorpagina, met de kop ‘President ‘ontneemt’ vp benoemingsbevoegdheid‘. Het bericht, als zou president Santokhi vicepresident Brunswijk onder curatele hebben gesteld als het gaat om benoemingen, werd flink gedeeld via social media, maar de strekking van het artikel klopt niet.

Zowel de Communicatiedienst Suriname (CDS) als vp Brunswijk zelf hebben dit laten weten. De CDS deed dat middels een persbericht en vp Brunswijk middels onderstaande video.

In het persbericht geeft de CDS aan dat benoemingen van directeuren, onderdirecteuren en leden van rvc van parastatale bedrijven eerst worden besproken in de politieke top. De voorstellen uit de politieke top worden daarna besproken tijdens de regeringsraad en aldaar bekrachtigd.

Het overleg in de regeringstop is constructief en gericht op consensus besluitvorming, zegt de regering in het CDS persbericht en geeft aan de vorm van berichtgeving van Times of Suriname te betreuren. Ze doet een beroep op de media de officiële regeringsmedia-autoriteiten te benaderen, om het een en ander te verifiëren.

Er is inmiddels contact geweest tussen het betreffende mediahuis en de regeringsmedia-autoriteiten, meldt de CDS.

De reactie van vp Brunswijk:


25 REACTIES

 1. Mensen jullie denken toch ook dat dit weer het werk is van faya pepre en die domme krant Times of Suriname trapt er met twee benen in , dus deze domme krant gaat niet eerst na kijken of informeren of iets waar is , de journalisten moeten zich zelf straffen en de pen aan maarten geven .
  gemodereerd

 2. Hoe dan ook, wij zijn in Suriname, met dit soort figuren, met z’n allen, in de Aap gelogeerd.
  gemodereerd

 3. Dit video fragment is een waarschuwing naar de president dat niemand bravo iets kan doen
  gemodereerd

 4. De RB en de Abop zijn niet mijn favorieten in deze regeringscoalitie omdat ze niet correct gedragen en door hun gedrag.

  Gelet op de politieke partijen die hebben deelgenomen aan de Algemene en Geheime Verkiezingwn van 25 mei 2020 is deze regeringscoalitie de beste die Suriname daaruit kon maken. Ook gelet op de stand van zaken waarin het land financieel, economisch, sociaal was, een soort dictaruur, vertrappen vd grondwet en verdagen.

  Deze huidige regeringscoalitie is de beste die Suriname de komende 20 jaar kan hebben en goed is voor de opbouw van de republiek Suriname. De trekker ervan is de VHP onder leidng van Chndrikaperkash Santokhi omdat er geen betere persoon is op dit moment die Suriname (inter)nationaal naar welvaart en welzijn gaat kunnen brengen.

  Zie het werk dat ze nu al verzet hebben en waarmee ze bezig zijn (inter)nationaal voor de Surinamers.

  De vruchten zullen niet gelijk geplukt worden, want de offers moeten gebracht worden. Een huis kan binnen enkele uren tot de grond afgebrand worden, maar als dat huis niet verzekerd is gaat het vele jaren duren, kapitaal kosten en energie om
  het weer op te bouwen.

  In die fase is Z.E. president vd Orange Movement, VHP nu mee bezig en internationaal heeft hij al ondersteuning gevonden bij het IMF, De Wereldbank en ID-Bank.

  De huidige schulden met hoge renten die door wanbeleid van ddb, ndp, aloebaba, boefdraad, ndp-adviseurs zijn gemaakt bij buitenlandse banken, India, China, crediteuren zijn nu in een plan van aanpak gebracht tegen een lage rente en aflossing. Hierdoor kunnen oa gelden van Staatsolie en IamGold, Newmont enz ten goede komen voor de Surinaamse economie, naast de andere inkomsten ia BTW, belastingen vd poknokkers, enz.

  Dit kon alleen deze coalitie doen en daarom
  is dit de beste regeringscoalitie van 25 mei 2020.

  De weg vd verluchting is ingegaan en aan het eind vd tunnel is er lucht voor de Surinamers, alleen zullen we wat geduld moeten hebben.

  De Surinsmers en de republiek Suriname staat een mooie toekomst te wachten.

  Geduld is een schone zaak. Geeft u deze regeringscoalitie de kans om orde op zaken te stellen in dat grote rorzooi/ de grote schulden bij crediteurwn die ddb, ndp, ndp-adviseurs hebben gemaakt in Suriname en hierdoor grote armoede en grote ellende bij de Surinamers.

  Samen Werken Samen Sterker.

  De les due we van ddb, ndp, ndp-adviseurs die met hun enige eigen belangen, zelf verrijking, uit de gevangenis blijven, grote schulden voor land en volk, verduistering van vele tientallen US-$ en €, was eens maar nooif weer. Zij horen allemaal
  opgesloten voor tientallen jaren te worden.

  Chan O Set In

  Surinaams Fabrikaat, Made In Suriname, ondernemen en exporteren.

  Vertrouwen In Eigen Kunnen
  gemodereerd

 5. Als ik Chan was, zou ik de samenwerking met deze man per direct verbreken. Dan maar nieuwe verkiezingen.

  Brunswijk is een machtswellusteling. Bordo e leg uit dat a no go pai no wan boetu.

  Weg met deze figuren!!
  gemodereerd

 6. Kijk eens , de twee grootste clowns in Suriname. Laurel en Hardy. Er gaat waarlijk geen dag voorbij zonder dat deze clowns brokken maken. De ene miskleun na de andere. De ene blunder na de andere. Eerst doen, dan denken. Vervolgens alles goedpraten en weer overgaan tot de orde van de dag. De comedy show van jullie komt ten einde. Slechts één van jullie mag verder. Wie wordt het, Laurel of Hardy?
  gemodereerd

 7. Op deze wil pres wel reageren, maar wat de voordelen vh Surinaamse volk zijn geweest toen hij naar Doe Baaai ging, mag Joost weten. Wrm schoonmoeder business cl-Ass moest vliegen, is de ook een grote vraagteken. We zullen het ook maar niet hbbn over Mel dr kerstfeest en dr hierop volgende covid besmetting. Of is haar besmetting een soort PR dingetje?

  Ma a abi teng fu reageer tap disi, aLa deng tra vraag a no man beantwoord
  gemodereerd

 8. Doen alsof er niets aan de hand is, Chan heeft nog veel werk aan de winkel zowel Bordo als Brunsie moeten op appel komen voor hun gedrag van de afgelopen periode. Het is een wetmatigheid dat oorzaak en gevolg altijd met elkaar in balans zullen geraken. Met andere woorden de afrekening zal ooit wel komen of is misschien al onderweg.
  gemodereerd

 9. Nou, de VP heeft in de video duidelijk gezegd, dat niemand hem onder curatele kan stellen. Niemand kan de VP onder curatele stellen, ook de president niet. Hiermee geeft hij aan dat de president niet zijn baas is en hem niets kan opdragen. In feite heeft hij een beetje gelijk, want de president en VP is met tweederde meerderheid van het parlement gekozen en alleen zij kunnen hem onder curatele stellen. Maar als deze president en partijleider ballen heeft, dan kan hij de samenwerking met de ABOP beëindigen en voorlopig een minderheidskabinet vormen. Zo ben je verlost van dit soort gespuis.
  gemodereerd

 10. Wat een Patser en flater figuur…hij kan niet eens behoorlijk Nederlands spreken. Als zijn spreekvaardigheid al zo slecht is, zijn de didactische vaardigheden niet om over naar huis te schrijven. Als boswachter van Moengo, zou hij het veel beter doen.
  gemodereerd

 11. Het is met andere woorden gezegd maar komt op hetzelfde neer. Chan je kan het vergeten. Brunsie bepaald. Hij zet toch bij man bij SWM
  gemodereerd

 12. Ik kijk naar deze man en weet je wat ik zie? Een man, die ten onder gaat aan zijn eigen succes.In 2025 zien wij het resulsst.
  gemodereerd

 13. We kunnen niet eens zijn met berichten, die verspreidt worden. En als iemand, mee te maken krijgt mag hij/zij, verhaal en uitleg halen.

  Maar onze vp, is meteen in verdediging gegaan, verwijtend en heeft zich tikkeltje bedreigend geëtaleerd.

  Maar ik heb een manier gevonden om met mensen, die geen manieren hebben en niet weten hoe ze fatsoenlijk moeten praten om te gaan.

  Het lijkt erop dat hij zijn eigen normen als enige ” juiste” normen stelt.

  Hij kan zeker niet fatsoenlijk praten, maar ik kan geen fatsoenlijk” muurtje” metselen voor een ander.

  Ik kan redelijk goed, fatsoenlijk praten oh, oh, oh.
  Maaaaar, ik kom liever 99 keer
  iemand tegen die NIET fatsoenlijk kan praten dan een automobilist die net zo beroerd rijdt als ik. Ik bedoel maar…..

  Het hebben van ” goede manieren” is erg cultureel afhankelijk. Beste vp, probeer eens wat minder strak je eigen normen als ” enige goede” te bezien.
  gemodereerd

 14. Er is zeker een goeie oplossing in Suriname met een andere kabinet zonder de ABOP. Alleen zal Chan wel ballen moeten hebben om de samenwerking met de ABOP te verbreken. De VHP kan samen met de NPS, BEP en PL een nieuwe regering vormen. Samen hebben ze (20+3+2+2=27 zetels). Probeer de PL los te trekken van de ABOP, desnoods met een paar goeie posten in de regering of DNA. Ik stel het volgende voor:
  @Chan blijft president
  @Rusland (Vice-president)
  @Somohardjo Paul voorzitter DNA (niet echt mijn keuze, maar meer om hem los te krijgen van de ABOP, hij is toch een slijmbal en zeer onbetrouwbaar).
  @BEB (vice-voorzitter DNA en een paar zware ministersposten.
  In feite worden al die ministersposten, raad van commissarissen en directeuren van de ABOP ontheven en verdeeld over de NPS, PL en BEB.
  gemodereerd

 15. Meestal komen de berichten van het cds wel uit, zo rond 00.00 uur.

  Welke snitcher heeft de informatie verspreid, het klopt niet hoor.
  Het moet zijn: “binnenkort onder curatele gesteld”. 😅🤣
  gemodereerd

 16. De aanhang van de ABOP bestaat vooral uit mensen die het civilisatieproces niet hebben doorlopen. Aan de andere kant is het een heel grote groep, die alsmaar groter wordt. Op termijn is dit een tijdbom voor de Surinaamse samenleving, omdat de groep geen goede voorbeeld figuren heeft. De bewoners van Paramaribo en de beter geschoolden kunnen zien dat de ABOP niet met het ontwikkelen van Suriname bezig is, maar met het regelen van vrienden en families. De ene ABOP topper schreeuwt nog harder dan de ander, maar sinds mei 2020, heb ik geen enkele zinvolle ontwikkelingsproject uit de koker van de ABOP gezien. Ik denk dat de volgende regering een combinatie zal worden van VHP-NPS-NDP-PL met een Marron partij.
  gemodereerd

 17. Als z.e. president Chandrikaperkash het leger opdracht geeft, ddb, brunswijk en bordo op te pakken en uit te leveren aan Nederland, Frankrijk zal er niet alleen rust komen in Suriname, maar kan het plan van aanpak om de economie weer op gang te brengen een aanvang maken.

  Zonder ddb is ndp die nu al in de ontbindende fase zit, is deze partij dood. Binnen 5 jaar zit ddb stevig achter slot en grendel voor de 8 december 1982 moorden. De achter ban van deze partij valt als los zand uit elkaar. Creolen nog meer verdeelt en zullen geen zetels opleveren bij de verkiezingen van 25 mei 2020.

  Ook abop zal als rb en borde zijn uitgeleverd aan Frankrijk uit elkaar vallen, strijd binnen de partij wie de nieuwe leider is zal de parij nog meer verdelen, marrons vallen uit elkaar.

  De winnaars worden dan VHP, NPS, PL die dan al meer dan genoeg stemmen hebben voor en regeringscoalitie.

  Als ook het kiesstelsel wordt gewijzigd, alle stemmen even zwaar wegen voor een zetel, is het met de Marrons in de politiek voorgoed gedaan. Ze zullen net zo verdwaasd met een pangie schaamteloos lopen in de straten van Paramaribo als in de jaren 60 en 70 vd vorige eeuw.
  gemodereerd

 18. Allen,

  Gangster gedrag hier in Suriname.
  De president moet buitenland bijvoorbeeld de USA om hulp vragen om alle “TOP” criminelen die veroordeeld zijn op te halen DDB Brunswijk en Bordo zijn allen veroordeeld.
  Suriname zelf kan dit niet, want dat komt er een burgeroorlog hier in Suriname.

  SUCCES
  gemodereerd

 19. We hebben gestemd toch,na a stem pot ing drape.Hy heeft gelyk .Ding no mang poer Joe zomaar..
  gemodereerd

 20. De VP heeft veel petten op. Roverhoofdman. Veelwijverij. Mediamepper. Gouddelver. Houtverkoper. Sinterklaas. Zwarte Piet. Baboelaas. Diplomakoper. Playboy. Voetbalclubeigenaaar. Scheidsrechtermepper. Geldstrooier. Bemoeial. Veroordeelde. Interpolklant. DNA-lid-mepper. Noem maar op.
  Zijn sterke en goed punten: what’s yours, is mine.
  gemodereerd

 21. Bacovenlandje. Ze weten niks….ze kunnen niks en ze doen niks, als behalve zich bezighouden met corrupte, criminele activiteiten sinds 1975. Stef Blok had een kraakheldere visie…FAILED STATE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  gemodereerd

 22. Er zijn genoeg aanwijzingen dat Bordo en Brunswijk jammer genoeg niet in het keurslijf van Chan passen. Het advies is daarom dat er nu al maatregelen genomen moeten worden om deze heren op een zeer deskundig en tactische manier de wacht aanzeggen. Dit is nodig voor dat het te laat is, omdat beide heren ongeleide projectielen zijn. Het is nooit te voorspellen wat er uit de koker van deze heren komt.
  Chan je bent gewaarschuwd tref je maatregelen voordat het te laat is.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.