Bordo: ‘Ik betaal geen enkele boete voor organiseren festival’

34
DubaiGang festival Bordo Suriname
Foto (c) Booster JB Booster/Facebook

Joël ‘Bordo’ Martinus heeft woensdag weer van zich laten horen omtrent het omstreden DubaiGang festival dat hij afgelopen zondag in Suriname organiseerde ondanks het verbod op feesten. Via SnapChat liet Bordo weten dat hij geen enkele boete zal betalen en ook niet opgesloten zal worden.

Hj reageert hiermee op de uitspraken van minister Amoksi van Justitie en Politie, die dinsdag in een gesprek met de CDS aangaf dat er in Suriname geen sprake is van klassejustitie. Amoksi benadrukte dat er alsnog opgetreden zal worden tegen artiesten en organisatoren, ongeacht wie dat zijn: zonder aanziens des persoons garandeerde hij.

Een dag eerder liet Bordo zich ook al uit over zijn festival. Hij gaf toen aan dat hij geen excuses gaat maken voor het feest.


34 REACTIES

 1. ondernemersvergunning intrekken,oen no e libi in wan agoe staat,gewoon klem zetten deze gast.visum weigeren ,beslaglegging,en belasting formulieren doorlichten da mi o sjie suma na vriendje.
  gemodereerd

 2. Amoksie, zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Daarom geven dierenartsen hondsdolle honden een genade spuitje.
  gemodereerd

 3. @ John, veel te veel werk, laat me je het makkelijker maken. De beste man aanhouden en uitleveren aan Frankrijk. Surinamers vergeten continue dat deze clown in Frankrijk bij verstek tot acht jaar gevangenisstraf is veroordeeld als spil van cocaïnesmokkel naar Frans-Guyana.
  gemodereerd

 4. Bordo, de Money Hond, moet als bigi dagu in de regering goed beseffen dat in een democratisch land ‘all dogs are equal and no dog is more equal than others’. Op eigen houtje bepalen dat je voor een overtreding geen boete betaalt, terwijl anderen dat wel moeten doen, kan niet. Bordo kan wel denken dat hij boven en onder de wet staat, dat dacht Bouta ook, het kan een tijdje duren, maar eens komt daar een eind aan.
  gemodereerd

 5. En dan zegt hij, dat hij gedoopt en bekeerd is en Jezus heeft aangenomen als zijn redder…….de duivel is zijn kameraad!
  Dus hou op met je voor de gekhouderij bordo en denk niet, dat je onder en boven de wet staat.
  Covid wacht op je mi boi en geen enkele boete is datum waard, wonnabee nis directeur.
  gemodereerd

 6. Ik hoop dat Marinus Bee ook hiervan schrikt net zoals hij schrikt dat de scholen weer gaan starten ondanks de covid situatie.
  @John….helemaal met je eens. Deze gasten moeten op alle mogelijke manieren klem gezet worden. Dit bosbeest hoort in het bos. Jammer voor de zovele andere marrons die wel het groede voorbeeld geven. En natuurlijk…de grote zwijgenden zijn de veeepeeee en zn domme abop partijgenoten. Oprotten met deze ka gasten
  gemodereerd

 7. Snap niet dat de overheid niks doet.
  Deze achterlijk mongool moet snel achter slot en grendel, anders heb je al die debielen die fan van hem zijn ook zo rondlopen in su. Achterlijk volk, als je wat zegt dan willen ze je leven villen.
  gemodereerd

 8. Bordo solliciteert naar een reprimande dat hem voor altijd op zijn nummer gaat zetten. Dit zijn typisch tekenen van een omhoog gevallen nietsnutter. Hij zal zelf ontdekken dat hoogmoed voor de val komt, alles is van tijdelijk aard.
  gemodereerd

 9. Bordo is rijp voor de psychiater, kan iemand hem ophalen en hulp bieden er is genoeg kennis in Suriname die deze ongemak kan opvangen.
  gemodereerd

 10. Er gaat nix gebeuren, soso opschuif.

  San na afleidingsmanoeuvre diesie dan? Levensmiddelen opo prijs, ma a koers e saka. Mel gi fEest, nonode a besmet. A gwa doe baai nex no happen, a feeste anga wan tu holland sma in Sranan, den omicron eng direct.

  We haat den sma, dus san we mek un druk, ef den o besmet of niet. Un tek un spoiti, dus dan un bescherm toch!? San we mek un druk so? Un wan mek den dede moro snel zodat u kan kap A oerwoud legi? Den sma san e kap den oedoe seri gers pres anga mel. Don mek den no sabi tak den tap den egie bro, mek ei waran so tegenwoordig.

  WAt niet van jouw is, waardeer je niet, net die hosselaars in Egypte bij de Nijl vallei. Zijn niet de oorspronkelijke bewoners, drm staan ze daar te hosselen. Niem hosselt bij de moskee
  gemodereerd

 11. Ben blij dat deze clown zijn grote mond steeds openmaakt. Ik ben benieuwd of de President en zijn dreamteam ballen heeft om nog in actie te komen tegen deze idioot. Hij is toch directeur van NIS, dus als je ballen hebt als president, dan zou je deze clown zo kunnen ontslaan. Toon wat meer lef en gooi die criminelen van de ABOP uit de regering.
  gemodereerd

 12. Gelet op de functie die hij bekleedt, is het ontoelaatbaar gedrag. Gewoon uit de functie zetten en een boete opleggen. Bij de vp zien we hetzelfde gedrag. Zou dat toeval zijn of weten deze lieden (door hun lage opleiding) gewoon niet beter???
  gemodereerd

 13. Wet = Wet
  Regel= Regel

  Er is een grondwet met regels en wie een wet/regel over treedt wordt veroordeeld.

  Bordo heeft enkele regels overtreden t.a.v. voorkomen dat mensen massaal bij elkaar komen op een feest i.v.m. besmet te raken.

  Ook zal de regeringscoalitie, ABOP, nu het besluit nemen om uit zijn functie van directeur van het NIS te ontheffen.

  Hij ondermijnt het gezag en is ook ongeschikt voor het werk en geeft het verkeerde signaal voorbeeld in de samenleving.

  Ook moet de regeringsvoalitie nagaan hie het gesteld is met de z met zijn ondernemingen, betaalt hij belastingen en zijn de verguningen wel in orde en kunnen ze worden ingetrokken.

  Zachte heelmeester maken stinkende wonden.

  De regeings van Z.E. president Santokhi moet laten zien dat hij bezig is orde op zaken te stellen in de puinhopen die ddb, ndp, ndp- adviseurs gemaakt hebben.

  Ook als er in zijn regeringscoalitie grappenmakers zijn die het gezag ondermijnen moet keihard worden opgetreden.

  RB zal dit ook begrijpen en moet dit aan bordo duidelijk maken. Het was dezelfde bordo die bij de verkiezingen van na 25 mei 2010 in Moengo aangaf dat ABOP met ndp moest gaan samen werken.

  De dagen van bordo zijn geteld bij NIS. Het is afgelopen voor hem.

  Er moet een andere directeur bij NIS komen en bordo moet voor het gerecht komen voor overtreding van het houden van dat feest in Moengo dat niet mocht, zoals dat geldt voor een ieder in heel Suriname , Tenzij de regels goed in avht worden genomen.
  gemodereerd

 14. Wie denkt deze man dat hij is, en wanneer zeggen zijn partijgenoten en partijleider dat het nu genoeg is met zijn capriolen en uitspraken. Als Su het moet hebben van zulke figuren dan is het zeer triest gesteld met ons Suriname. Meneer Brunswijk leg deze man uit dat we in Su geen Afrikaanse koning of keizer nodig hebben, en leg hem een schorsing op zodat hij weer gaat uithuilen in een hoekje zoals de vorige keer.
  gemodereerd

 15. Ai famiri, hier zie je weer, dat dit individu niet past binnen de grenzen van een democratische staat. Zelf een kronto heeft egard. Deze man heeft het gemaakt met illegale praktijken, zoals zijn voorie. Geen land te ontwikkelen door zulke lieden. Nog steeds niet is hij vervolgd voor zijn illegale praktijken .Klasse justitie? zeker!!!!

  Gado de wi fesi mang
  gemodereerd

 16. Beslag leggen op alles incl goud en de behandeling van alle besmettingen voor rekeninf BORDO brengen.

  Je zou bijna heel heftig foute dingen gaan schrijven door zo’n malloot

  Het lijkt mij dat de VP en Min van JusPol meer dan keihard moeten optreden tegen dit soort anarchisten die hun positie ernstig verzwakt.
  gemodereerd

 17. Voor deze regering was Bordo op deze Forum jullie grote vriend want hij ging Toen tekeer tegen de NDP Toen kreeg hij alle Big upp , De Regering Top van de Huidige Regering onder de leiding van Shantokhi was ook aan het Feesten 🥳 hun die het Goede voorbeeld moeten geven, wat denken jullie wat de anderen gaan doen .
  gemodereerd

 18. Hij heeft gelijk om niet te betalen en hij zal de rechtzaak winnen ook aangezien het onrechtmatige regels van de overheid zijn. Internationaal recht van de mens zal altijd winnen, want daar mogen overheden niet aan komen. Alleen moet hij niet met zo een wijfachtige stretchbroek in de rechtszaal gaan. Daar mag hij wel een boete voor betalen om zo een broek in t openbaar als
  Man te dragen 😂
  gemodereerd

 19. Wie luistert er nog naar Brunswijk:

  1>> Leo Brunswijk gaat te keer als een ongeleid projectiel
  2>> Bordo gaat zijn gang
  3>> Belfort heeft geen boodschap aan de ABOB.
  4>> Pokie doet haar ding in Brokopondo.

  het alternatief wordt steeds meer Asebinam die kan tenminste hele zinnen uitspreken die te begrijpen zijn.
  gemodereerd

 20. Kijken wie deze powa plei zal winnen.
  Santokhi of Brunswijk. Amoksi danst op de muziek van Brunswijk
  Zou graag Belfort aan het woord laten
  gemodereerd

 21. Uiteindelijk gaan de clowns het winnen, want Chan wil zo graag president blijven. Ik denk dat Melissa zelf meer ballen heeft dan Chan. Chan heeft de power niet om law law sani tegen Bravo te zeggen.

  Trouwens, waar blijven die VHP DNA leden met hun grote mond. Wat is hun mening over de situatie, regeren met de ABOP en de Clowns.
  gemodereerd

 22. Ik vraag me af hoeveel gasten uit Frans Guyana straks Macron zijn wetten zullen moeten ondergaan.
  gemodereerd

 23. =Een ding is een harde feit::::::::: ik volg het nieuws en valt mij op dat de mensen van het binnenland elkaar willen opvreten, omdat een ieder aan macht en geld denkt. Ook zijn ze jaloers op elkaar en gunnen elkaar helemaal niet.

  ABOP kan het op zijn buik schrijven bij de komende verkiezing. Deze partij heeft alle kansen gekregen, maar gaan uit elkaar vallen en waarom???

  Het komt zo sterk naar buiten door te schreeuwen naar elkaar of te roepen wat ze voor elkaar gedaan hebben en vallen zij jou aan als ze hun zin niet krijgen.

  Ze geven hun eigen achterband schande hoe ze zich zo gedragen. Om het zo te noemen ” de zwarte bevolking” wordt te kijk gezet.
  Ook heeft deze partij niet genoeg mensen als het gaat om kader en kennis.
  Het zal verleden tijd worden voor alle partijen in het binnenland.

  Bordo en velen geven Suriname nationaal en internationaal een slechte naam.
  gemodereerd

 24. Hahaha, zie de kikkers springen in de hypocritische (denk-) wereld.
  In de drang om Bouterse weg te krijgen was alles geoorloofd. Zelfs nepotisme was geen probleem, zelf een coalitie met de ABOP, onderleiding van een veroordeelde drugscrimineel, was voor velen geen probleem, de mantel der liefde werd vaker dan voor liefst gebruikt. Men zou zelf met de duivel dansen om Bouterse weg te krijgen.
  Nu de slang een BOA is geworden is het alom onder de oranje movement huilihuili. Ach, dit was voorspelbaar, door de ‘ziekte van Bouterse’ is er binnen de movement alle beloften, normen en waarden verbleekt. Nu zit men met de gebakken peren, mensen zijn gaan denken dat zij de baas kunnen spelen door hun politieke positie binnen deze coalitie.
  Santokhi gaf het voorbeeld, ABOP deed hem na, zie benoemingen f & f, dit was volgens ‘slim Suriname’ de beste oplossing om de crisis te bestrijden.
  De coalitie maakt zich steeds ongeloofwaardiger, met elke broeia wordt het duidelijker, men moet ballen tonen, maar de durf is “zoek”. Is door geen ballen te tonen goed voor het volk!!!!!want men zit daar immers voor het volk.

  Wat zal de “echte” reden zijn dat VHP en ABOP elkaar nog steeds omarmen (komt het enkel door het ‘spook’ Bouterse??). Waar blijven de NPS en PL bij al deze BROEIA’S. Wat wreekt zich nu!!!!!!!!

  Onze switi Sranan wordt er niet beter op, dit is nog niet het einde. Gado de wi fesiman🙏🏼🙏🏼
  gemodereerd

 25. Dit is een van de vele redenen waarom dit land NOOIT vooruit zal gaan. We hebben teveel ongeschoolde idioten in het machtcentrum om dit mooi land tot ontwikkeling te brengen. Men gaat me kwalijk nemen hiervoor, maar zet een witte man in de presidentsstoel en dan pas ga je zien wat ontwikkeling is.
  gemodereerd

 26. Allen,

  Nationalis: 100% gelijk.
  Hoe kan het dat er in een regering zoveel criminelen zitten, criminelen bijvoorbeeld Brunswijk en Bordo die veroordeeld zijn, moeten alsnog opgepakt worden en alsnog straf laten uitzitten, dat is rechtvaardigheid.
  In wat voor bananen republiek wonen wij hier in Suriname ?

  SUCCES
  gemodereerd

 27. Ik keur het totaal af wat zich heeft afgespeeld te Moengo, er waren ook anderen plekken die aan het feesten waren. Velen Politieke figuren hadden ook hun onveilige feestjes en als men komt zeggen dat om bordode besmetting zo omhoog is gegaan. Vind ik ze allemaal hypocrieten bijelkaar. Men is voor de kerstdagen besmet geraakt en anderen zijn gaan swappen nadat ze van iemand hoorden dat ze positief zijn. Men moet iedereen achtervolgen ongeacht POLITIEKE kleur/vriend. Uiteindelijk ligt het aan het Surinaamse volk waaronder de mensen van MAROWIJNE als ze hun gezondheid lief hebben of eerder van feesten houden. De RC vond ik echt zwak, want iedereen wist waar en wanneer het evenement gehouden zou worden. Dus Hij kon ondersteuning vragen van de dichtbijzijnde districten en van het NATIONALE LEGER.

  P.S.
  ER WAREN OOK MENSEN VAN ANDERE DISTRICTEN DAAR AANWEZIG
  gemodereerd

 28. Beloof hem een goede deal, een rol duct tape een paar tie wraps en een bootje naar St Laurant du Maroni en we zijn af van deze last post. Veigheidsdiensten bewijs je waarde eens, beter nog samen met zijn grote maatje, ie sabie toch.
  gemodereerd

 29. En dit is een politieke topper / ondervoorzitter van de ABOP !
  Atompai heeft dezelfde mentaliteit !

  Het is toch om je kapot te schamen dat dit soort klojo’s het lot van ons land bepalen.
  Dom- Suriname is de tweede grote partij van Suriname.

  Beste landgenoten,
  Wij moeten voorkomen dat ons land weer geruïneerd wordt en dat onze offers verwaarloosd worden !
  Wij als volk kunnen een grote bijdrage leveren door dit soort roekeloos en onverantwoord gedrag keihard af te keuren !

  No aksi san yu kondre kan du gi yu,
  maar aksi yu srefi san yu kan du gi yu kondre !
  Kon mek Sranan switi baka !

  Wij zijn fatsoenlijke Surinamers.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 30. pony jou vriendje bordo is zeker jou schoothondje en die zal wel lekker kwijlen en jij hoeft er niet voor te betalen , jij zal wel goud toe krijgen om hem ze gang te laten gaan

  eigen+ mening jij zal zeker geen ballen hebben , jij bent al bang van een puppie , dus jij schijt al in je broek om de naam hond te horen

  hans oh , ooh ben jij vriend van bordo , nou jij zal wel mee betalen want jij wil niet dat je vriend hond weer in de goot gaat janken
  gemodereerd

 31. Mannen als bordo willen de leiders worden van Suriname. Mannen zonder enig normbesef, met een totaal gebrek aan normen, waarden en fatsoen. Zij denken dat de hoeveelheid geld dat zij bezitten iets zegt over hun intelligentie. Intelligentie en integriteit behoren niet tot de vocabulaire van dit soort mislukkelingen. Met criminaliteit veel geld verdiend en en er zijn genoeg leeghoofden in Suriname voor wie geld de norm is. Ik schaam mij ervoor dat dit soort mensen zoveel macht hebben in Suriname. Ik zie het somber in voor dit mooie land.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.