‘Beveiligers vp hebben niet gezien dat Pinas foto’s van binnenzijde auto maakte’

12
President, vp en DNA-voorzitter bieden excuses aan voor mishandeling journalist
Surinaamse journalisten houden een stil protest voor het parlementsgebouw.

In de zaak waarbij de journalist Jason Pinas aangifte heeft gedaan tegen de beveiligingsmannen van vicepresident (vp) Brunswijk, is er een onderzoek gestart door de afdeling Onderzoek Personeelszaken (OPZ). Uit het onderzoek is gebleken dat drie personen, namelijk een politieman en twee ex-Jungle Commando Leden, de verdachte status konden krijgen terzake openlijke geweldpleging; mishandeling; diefstal en vernieling.

De drie verdachten hebben verklaard dat zij niet hebben gezien dat de journalist Jason Pinas foto’s van de binnenzijde van het voertuig van de vp heeft gemaakt. Verder geven zij toe dat zij verkeerd gehandeld hebben en dat zij bereid zijn de schade te vergoeden en hun verontschuldigingen aan te bieden aan de journalist en de Surinaamse Vereniging van Journalisten (SvJ).

Op grond van het bovenstaande en het feit dat de journalist geen letsel heeft bekomen, zijn de drie verdachten na verhoor heengezonden. Het onderzoek in onderhavige zaak is nog niet afgerond meldt de Unit Public Relations Openbaar Ministerie Suriname.


12 REACTIES

 1. Als de leider van een honden pack gromt en blaft dan volgen de volgers, lees ex politieman en 2 jungle commando’s, hun leider.
  Dus degene die gestraft moet worden zijn niet de volgers, alhoewel zij hebben gebeten, maar de leider van de pack Ronny Brunswijk.
  Ronny Brunswijk heeft aanzet gegeven om te mogen bijten want hij heeft gegromd en geblaft, gescholden en vinger gewezen, naar de journalist die gepakt moest worden door zijn volgers (lees beveiligers).
  Dus OM doe je zaak want zoals in de zaak Bouterse wordt steeds gezegd dat hij Bouterse de verantwoordelijke was dus hij moet boeten voor wat zijn manschappen hebben gedaan.
  Dus in dit geval moet Ronny Brunswijk de vice president worden gestraft zoals Bouterse
  gemodereerd

 2. In bananenrepubliek Suriname is alles mogelijk. Iemand in elkaar trappen en daarna verontschuldiging aanbieden. Verder mogen de criminelen naar huis van het OM. En de criminele VP heeft in het huis van democratie, het parlement staan liegen. Wat een poppenkast. Schandalig. Maar ik had ook niet anders verwacht, dan dat deze zaak in de doofpot zou gaan.
  gemodereerd

 3. hoe komt de vp er dan bij dat pinas in zijn auto zat te filmen ,president geeft de beelden vrij zodat het volk kan zien wat er echt gebeurt is
  gemodereerd

 4. De beveiligers van de Vieze-President denken, hopen weg te komen met een Nietszeggende bekentenis en de bereidheid eventuele schade te vergoeden. No man …. a nai wroko!!!

  Er moet duidelijk een daad gesteld worden m.a.w de “heren” moeten BERECHT worden.
  Ze hebben een Schuldbekentenis afgelegd – dus – OM de bal ligt op uw groene tafel.

  Wat betreft de Vieze President …. Brunswijk is in het Parlement onschendbaar, niet op straat, niet op de openbare weg; daar is ieder gelijk. Brunswijk is mede-plichtig aan de gepleegde feiten. Ook voor Brunswijk geldt: Wet en Recht. We benne benieuwd !!!!!
  gemodereerd

 5. Dit is de zoveelste overtreding waaruit kan worden opgemaakt dat de VP totaal niet berekend is op zijn taak en verantwoordelijkheid. Er zal zeker een dag komen waarop de president zal moeten ingrijpen. Chan maak je borst maar nat, bereid je voor op het moment waarop je afstand zal moeten nemen van jouw ongeleide projectiel.
  gemodereerd

 6. Brunswijk zou de hoogste prijs moeten betalen voor dit voorval, deze man bewijst dat hij omhoog gevallen is. Dat hij zich niet kan handhaven als VP is een logisch gevolg van zijn verleden. Eens een rebel, altijd een rebel gewoon een bankrover, ongeschoold en moordenaar.
  gemodereerd

 7. Ik zou tegen mijn ondergeschikten zeggen:” Neem de schuld van mij over. Zeg dat jij het gedaan hebt en dan treft mij geen blaam. Bied je verontschuldigingen aan en vergoed de schade en dan is hopelijk deze affaire binnen de kortste tijd vergeten en vergeven. Ja, Brunswijk. Ik heb ook in de ghetto gewoond en weet hoe ghettoleiders handelen. Vergeet alleen niet die jongens een cadeautje te geven anders doen ze het de volgende keer niet meer.
  gemodereerd

 8. De beveiligers bieden hun excuses aan. Ja ja zo makkelijk worden de woorden uitgesproken. het is de vraag of ze werkelijk spijt hebben. Dat denk ik niet want hun vice president die zij moeten beschermen neemt het nooit zo nauw met spijt betuigen, hij zegt “het spijt mij” en de volgende keer doet hij het weer.
  Spijt betuigen heeft geen waarde want het wordt oh zo makkelijk uitgesproken
  gemodereerd

 9. Gaan ze de vp nog vragen stellen hierom trend ,nadat hij steenhard en keihard gelogen heeft.Deze vp lijkt op een pathologische leugenaar.Schande voor ons land.Nederland ziet hoe bagger ons land is
  gemodereerd

 10. Niets aantoonbaar waargenomen, maar wel in opdracht van de veroordeelde drugscrimineel Brunswijk, een journalist met veel geweld in elkaar rammen. Vervolgens staat de geweldscrimineel Brunswijk, glashard en met droge ogen te liegen in DNA over deze case. In de geciviliseerde wereld word zo een gevaarlijke gek met pek en veren weggejaagd en veroordeeld voor zijn wandaden. Maar ja…….dit betreft Suriname he. Daar word je beloond voor je misdadige, corrupte, criminele praktijken. Voorbeelden te over.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.