dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidNieuwe regels inreizen Nederland voor reizigers buiten de EU/Schengen

Nieuwe regels inreizen Nederland voor reizigers buiten de EU/Schengen

-

Does Travel - naar Suriname

Vanaf woensdag 22 december 2021 gelden nieuwe regels voor reizigers van buiten de EU/Schengen, dus ook Suriname. Zij moeten altijd een negatieve testuitslag bij zich hebben. Reizigers uit zeerhoogrisicogebieden moeten altijd in quarantaine. Deze regels gelden ook voor reizigers met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs.

Testplicht voor alle reizigers van buiten de EU/Schengen
Vanaf 22 december mogen reizigers uit landen buiten de EU/Schengen alleen naar Nederland reizen als ze een negatieve testuitslag bij zich hebben. Dat geldt ook voor reizigers met een vaccinatiebewijs of herstelbewijs. Het testbewijs is van een NAAT/PCR-test van maximaal 48 uur oud voor vertrek of een antigentest van maximaal 24 uur oud voor vertrek.

Reizigers uit zeerhoogrisicogebieden gaan altijd in quarantaine
Vanaf 22 december 2021 gaan ook reizigers met een herstelbewijs of een vaccinatiebewijs verplicht 10 dagen in quarantaine als uit een zeerhoogrisicogebied komen. Deze quarantaineperiode kan worden verkort met een negatieve test bij de GGD op dag 5 van de quarantaine.

Andere uitzonderingen op quarantaineplicht en testplicht blijven bestaan
De andere uitzonderingen op de quarantaineplicht blijven bestaan. Dat geldt ook voor de andere uitzonderingen op de testplicht. Het zijn bijvoorbeeld uitzonderingen op de testplicht voor kinderen jonger dan 12 jaar en voor transportpersoneel.

Deze maatregel komt nadat zaterdagavond bekend werd dat Nederland opnieuw een harde lockdown tegemoet gaat. Bij het Outbreak Management Team (OMT) en het kabinet zijn ernstige zorgen over de opkomst van de omikronvariant. De maatregelen staan hier.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. We kunnen elkaar voor de gek blijven houden door de wereld te blijven verdelen in zeerhoogridicogebieden en niet risicogebieden, maar wij zitten allemaal in hetzelfde schuitje ‘Spaceship Earth’. Als de mensen in de arme delen van de wereld niet gevaccineerd worden, omdat de rijke landen meer vaccines opkopen dan ze zelf kunnen gebruiken en de arme landen niet genoeg vaccin hebben om hun bevolking te vaccineren, ontstaan er in de misdeelde delen van de wereld nieuwe varianten van het virus, die weer een bedreiging gaan vormen voor de egoīsten


  gemodereerd
 2. Deel & heers politiek van Europa weer . Alle corona die we gekregen hebben hier in Suriname komt uit Europa . De niet eropeanen worden natuurlijk de dupe van allerlei bizarre maatregelen die de eropeanen treffen . MOderne inquisitie van Europa .


  gemodereerd
 3. Zolang vaccinatie graad in de rest van de wereld laag is en blijft is het dweilen met de kraan open.
  Er zal elke keer weer een nieuwe variant opduiken die of besmettelijker of dodelijker is en voor zowel jong als oud


  gemodereerd
 4. Henkes, wellicht kunnen de “arme” landen iets doen aan hun corruptie en eens relevantere prioriteiten gaan stellen op financieel gebied. Altijd in de slachtofferrol kruipen begint wel een beetje oudbakken te worden.


  gemodereerd
 5. Henkes: er zijn genoeg anty vaccieners die de wereld bevolking bedrijgen met hun beleid namelijk ik wil niet gevaccieneerd worden ok dan niet, maar blijf gewoon thuis en breng de rest niet in gevaar er is genoeg vacciens in suri men wil gewoon niet.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES