Harde lockdown in Nederland tot 14 januari

8
Harde lockdown in Nederland zeker tot 14 januari

Vanaf morgenochtend 05.00 uur geldt in Nederland hoogstwaarschijnlijk een harde lockdown. Dat betekent dat onder meer de horeca, niet-essentiële winkels en de sport- en cultuursector weer dicht moeten, melden diverse Nederlandse media.

Het Outbreak Management Team (OMT) en het kabinet maken zich grote zorgen over de snelle verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus. De deskundigen adviseren daarom om vrijwel alles te sluiten.

Alleen essentiële winkels zoals supermarkten en apotheken zouden open mogen blijven, zo bevestigden Haagse bronnen gisteren al. Het kabinet hield vanmiddag spoedberaad en heeft het advies voor de harde lockdown naar verluidt overgenomen.

De nieuwe maatregelen blijven in elk geval tot 14 januari van kracht.


8 REACTIES

 1. oh daarom is sabakoe naar Suriname vertrokken , kunnen ze hier iedereen bij elkaar trommelen en ze hebben zeker omikron mee genomen , laten we ons hart hier vast houden , volgend weekend ligt ook hier alles plat , fijne feestdagen
  gemodereerd

 2. Per Jaar Int Nederland Tussen De 200 En 252 Miljard Aan Belasting Inkomsten

  Rutte Kan Dat Makkelijk Permitteren
  gemodereerd

 3. Morgen kom ik gelukkig naar Suriname, gelukkig toont de covid test niet altijd aan of je omicron heb, volgens mij heb ik het al maar ik wil gewoon kunnen winkelen.
  gemodereerd

 4. Su gaat weer wat euro zoeken met hun boeven beveiligingsbedrijven.
  Je betaald mr ziet geen niemand al de dagen. Je mag vrij op straat.
  Maar deze regering houd van mensen uit nederland.
  Hoe zit het met de grens Frans Guyana?? Ze komen ook via daar
  gemodereerd

 5. Heel slim van Nederland dat ze nu al met de lockdown van niet essentiele winkels zijn begonnen en dat ze voor kerst en nieuwjaar keihard zo zullen houden. En heel dom en achterlijk van Suriname die alles vrij open laat en de Omnikron van Brazilie en Guyana ontvangt. In Nederland is corona erg verminderd,, als Rutte zou willen had hij alles gewoon geopend, net als in Suriname.. ,maar ze zijn slim!
  We zien benieuwd wat na 1 januari in Suriname gebeurd. Ik wl sowieso geen Surinamers in ons Nederland ontvangen…want ze raken allemaal binnenkort besmet… durf niet eens van Nederland te dromen! De president die ook denkt om gezellig te vreten tijdens kerst op nieuw en zijn buik ronder te maken , vandaar hij geen initiatief zal nemen om alvast met lockdown te beginnen voor niet essentiele dingen… succes surinamers!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.