Man probeert cocaïne verwerkt in culturele doek te smokkelen

7
cocaïne
Foto ter illustratie

De 29-jarige Diorno P. is afgelopen maandag door de rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade aangehouden. Volgens het Korps Politie Suriname probeerde hij cocaïne, die in een culturele doek was verwerkt, in een postpakket te smokkelen.

Deze verdachte heeft op dinsdag 29 juni van het lopend jaar een postpakket ter verzending naar het buitenland aangeboden bij een postbedrijf in Paramaribo. De douanerecherche trof tijdens de controle in het postpakket éénenzeventig (71) gram cocaïne aan, die in de culturele doek was verwerkt.

Het verderfelijk spul werd in beslag genomen, waarna deze werd overgedragen aan de rechercheurs van Narcotica Brigade. Na de bekomen informatie te hebben uitgewerkt, spoorden de politieambtenaren Diorno op zijn woonadres te Kasabaholo op. De drugsverdachte werd echter niet aangetroffen.

Na meermalen telefonisch tot de verdachte te hebben gesproken, besloot hij zich bij de politie aan te melden. Bij de voorgeleiding verklaarde Diorno aan de politie dat hij de drug ongeveer twee maanden geleden moest posten voor een oom die in het district Nickerie woonachtig was, maar intussen aan het coronavirus is komen te overlijden.

Diorno is na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie door de politie achter slot en grendel geplaatst, aldus de politie.


7 REACTIES

 1. Ik praat het niet goed: maar 71 gram is nog te doen, de grote jongen worden met de mantel der liefde bedekt! Maar dit kan ook zijn als afleiding manoeuvre, kijken
  of het lukt en daarna, groots aanpakken.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. Dom dom dom 1 gram of 1 kilo of 10kg is allemaal fout en niet slim. Hoe eerder mensen het snappen des te beter het is . Het loont en moet niet lonen . Dan gaan mensen wat anders doen als in werken of krachten samen bundelen om iets positiefs te doen. En het goede voorbeeld aan de komende generatie geven.
  gemodereerd

 3. Deze regering heeft 1000 ogen in de rug maar de tuttis worden niet hard aangepakt. Roger Khan werd keihard bij de ballen aangepakt. Waarom hetzelfde niet met de grote drugsbazen binnen Abop, VHP en de NDP gebeurt mag Joost van de Kankantristraat het weten.
  gemodereerd

 4. Goed zo, Duanerecherche: Jullie zijn heel goed bezig en daar ben ik blij om.

  Domme Diorno is door de mand gevallen, terecht dat hij mag gaan brommen.
  Het handelen in hard drugs op welke wijze dan ook, keur ik ten zeerste af.

  En ehh je oom in Nickerie voor wie je het pakket moest bezorgen is bezweken aan Covid…. hmmm!
  Heeft die oom nog een naam?
  Of kon je je zijn naam niet meer herinneren toen opgepakt en ondervraagd werd?
  Zijn naam ken je waarschijnlijk nog steeds niet he….omdat jijzelf die oom was.

  Zo leuk om al die verzonnen smoesjes en lulverhaaltjes aan te horen (lezen).
  Moet er altijd heel hard om lachen. Het zijn mopjes die surinamers heel goed kunnen vertellen.
  gemodereerd

 5. Sari tori. Diorno leidt aan geheugenstoornis. Pakket in juni aangeboden, hij herinnert zich eentje van “ongeveer” twee maanden terug. Of betrof het in deze een ander pakket???
  Wie weet.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.