Nederlandse zorgprofessionals gaan pasgeborenen in Suriname helpen

5
Pas geboren baby

Vijf zorgprofessionals van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), zullen volgende maand naar Suriname vertrekken om de zorg daar te ondersteunen. Ze hebben ook deze inzamelingsactie opgestart om pas geboren kinderen in Suriname te helpen.

Het gaat om 2 Physician Assitants (PA’s) en 3 NICU-verpleegkundigen gespecialiseerd in neonatologie. Neonatologie is een medisch specialisme binnen de kindergeneeskunde of pediatrie, en betreft de zorg voor zieke, of vroeggeboren zuigelingen. Suriname heeft maar 1 neonatologie specialist, vandaar dat hulp uit Nederland is gevraagd.

“Door het ontbreken van deze capaciteit overlijden er onnodig premature- of ernstig zieke pasgeborenen. Het is tijd om hierin een verschil te gaan maken. Vanuit het LUMC willen wij de zorg in Suriname ondersteunen”, aldus de initiatiefnemers.

Begin 2022 zullen ze vrijwillig afreizen naar Paramaribo om daar de kinderen te helpen en medici bij te staan en kennis over te dragen. De kosten voor vluchten en verblijf worden door de Nederlandse zorgprofessionals zelf betaald.

Om de medische middelen te bekostigen is onder de naam ‘Noodkreet uit Suriname’ deze inzamelingsactie opgezet. Dit geld wordt enkel besteed aan de essentiële materialen en het onderwijsmateriaal ter verbetering van de zorg. 

Helpt u mee? Door hier te doneren krijgen pasgeborenen in Suriname een eerlijke kans en wordt onnodige kindersterfte voorkomen! Ook zullen de essentiële medische materialen die worden gemist aangevuld worden.


5 REACTIES

 1. Alweer Nederland, het voormalige moederland, dat keer op keer ons land te hulp schiet. Dankzij deze regering – Brunswijk en Abop, heeft ZE het voor elkaar gekregen dat het buitenland in Suriname vertrouwen heeft. Dankzij deze regering – Abop, wordt veel drugstransporten voortijdig opgespoord en inbeslaggenomen.Dit is ook in het buitenland opgevallen daarom wil het buitenland Suriname te hulp komen.
  Suriname MOET NOOIT meer onder leiding van een Creool komen want alles wat door ZE Santokhi opgebouwd is, wordt binnen no time vernietigd.
  gemodereerd

 2. Zo hopelijk houden de mpp hun stront snuit nu over snoepreisjes enzovoort. Ik ben zo dankbaar voor wat die bakras en al die anderen nu voor ons doen. Ik heb zelf twee schoolgaande kinderen, dus geen babies meer, maar als ik zie dat dokteren en verpleegsters ons weer willen helpen dan krijg ik tranen in mijn ogen. Mijn god, waarom kan het nu ineens wel en vroeger niet.
  gemodereerd

 3. En als de nederlandse groep doktoren en verpleegsters weer weg gaan zijn we weer op hetzelfde niveau????
  Heel erg dat de hele gezondheidszorg naar de klote is.
  Ramadhin had te kletsen toen hij voorzitter was van artsen verreniging, nu heeft hij de hele gezondheidszorg in de ravijn gestort. Niets en ook niets werkt.
  Triest voor de ouders.
  gemodereerd

 4. goed dat bouterse uit de politiek is , nu zijn de banden weer aangehaald met bevriende landen , nu Nederland deze zorgprofessinals gaan onze pasgeborenen helpen en kennis overdragen aan de medici hier , met een woord fantastisch
  gemodereerd

 5. Geen enkele land in de wereld is onafhankelijk. Het Coronavirus laat dat duidelijk zien, zonder andere landen zouden vele grondstoffen niet beschikbaar zijn en zie de afhankelijkheid van landen.

  Suriname en Nederland zijn als alle landen een deel vd wereld. Waar mensen in nood zijn, dood gaan, de natuur, flora fauna, milieu, lucht, water, grond en vervuild word zullen er internationaal samen gewerkt worden.

  Samen Werken Voor Het Behoud Van Het Leven Op De Planeet Aarde.

  Als dat niet gebeurt zal dat tot de ondergang van het leven betekenen voor mens, dier, natuur.

  Het virus drukt ons met de neus op de feiten, Idem CO2, Watervervuiling, plastic overal als een grote afvalberg in de wereld, ontbossing, erosie, hongersnood, oorlogen, schaarste aan voedsel, ziekten, virussen, enz.

  De wereldleiders, ook de geestelijken,
  wetenschappers, VN, enz weten dat ze ieder op zijn terrein hier maatregelen voor moeten nemen.

  Als dat niet gebeurt, is het gedaan met het leven op aarde. Het is nu 5 voor 12.

  en
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.