Suriname neemt deel aan Floriade Expo 2022 in Almere

10
Suriname neemt deel aan Floriade Expo 2022 in Almere

Op 14 april 2022 opent Floriade haar poorten in de Nederlandse stad Almere. Tot en met 9 oktober 2022 is Almere een half jaar lang het podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 met als thema ‘Growing Green Cities’. Suriname zal ook deelnemen aan deze editie.

De coördinatie om een half jaar lang het aangeboden podium te benutten – voor een uitwisseling tussen Surinaamse en Nederlandse ondernemers – ligt in handen van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

In het 60 hectare grote Floriade-park liggen kennis en kunde om groene oplossingen van innovators uit binnen- en buitenland die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken op het gebied van bloemen, planten, groenten, fruit, gezondheid en energie.

In het Caribisch gebied, waar voedsel in sommige landen opraakt, heeft Suriname tegen alle tegenslagen van de natuur de consumenten toch kunnen garanderen in deze behoeften en gaat zij onverkort door. 

Minister Parmanand Sewdien van LVV beoogt middels de deelname aan de Floriade Expo 2022 een matchmaking te bevorderen tussen de Surinaamse en Europese ondernemers. De organisatoren van de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 hopen op twee miljoen bezoekers, waarvan de helft uit het buitenland afkomstig zal zijn. De LVV-minister ziet deze gelegenheid vooral voor kleine ondernemers om de vleugels uit te slaan. Hij hoopt dat na deze Floriade er genoeg enthousiasme bij de ondernemers zal zijn om een Trade & Business Center op te zetten in Nederland van waaruit Surinaamse ondernemers ondersteund kunnen worden met de marketing van hun producten. 

Ondernemers met belangstelling voor deelname aan de Floriade Expo 2022 kunnen met een eigen inbreng zich tot uiterlijk 15 januari 2022 aanmelden bij LVV-Public Relations & Communications op het nummer 479112 tst. 1143 of 1116.


10 REACTIES

 1. Een goed idee, een zeer wijs besluit op weg om onze producten voor afzet op de internationale markt te krijgen voor ontwikkeling, onderzoek, kwaliteit, productie, afzet, omzet, valuta, enz vooruit gang voor welvaart en welzijn vd Surinamers.

  Surinaamse, overheid, landbouwers, ondermeners enz hun ogen gaan open dat wij ook deel vd wereld zijn en wij ook onze producten op de internationale markt moeten brengen om valuta te verdienen.

  Productie zal hierdoor op gang komen om de uitdagingen in de landbouw aan te gaan. Wij zullen het zelf moeten doen.

  De Surinaamse landbouwers kunnen nu gaan nadenken over cooperaties gaan om hun doelen te realiseren om ervoor te zorgen dat ze de garantie aan afnemers kunnen geven, de kwaliteit de concurrentie met derden aan kunnen, kennis en kunde binnen te halen.

  Surinaams Fabrikaat, Made In Suriname.

  De overheid zal zorg moeten dragen dat de zaken op de luchthaven en Jules Sedneyhaven, diepgang vd rivier voor schepen, veiligheid, keuring, enz in orde zijn.

  Samen Werken, Samen Sterker.

  Wij zullen het zelf moeten doen.

  Ik wens ze succes toe.
  gemodereerd

 2. je lult weer passant
  suriname produceeert alleen illegaal hout en goud en cocaine.
  voor de rest heeft suriname verdomd weinig te bieden voor export

  ipv overal te wereld maar feestjes te gaan houden en je groot voordoen
  misschien eerst eens de productie regelen in suriname
  en zorgen dat de vele agrariers niet zoveel problemen krijgen van de wantoestanden van de regering
  zoals het overstromen van landbouwgebieden elk jaar weer.
  omdat pompen niet goed bediend worden en sluizen niet op tijd dicht en open gaan.
  omdat er weer een vriendje van die vervloekte regering aangenomen is voor dat baantje die van toeten noch blazen weet.
  ik zou elke investeerder aanraden zeer voorzichtig te zijn met surinamers en hun roof mentaliteit
  en zorgen dat iedereen die voor je werkt gewoon jouw regels opvolgt ipv dat domme surinaamse gedrag met 7 even en al die andere onzin
  gemodereerd

 3. Je kan deze regering er niet van blijven beschuldigen dat ze niet de basis leggen voor het bedrijfsleven in Suriname. Suriname is nu minder geïsoleerd dan de afgelopen 40 jaar. De bal ligt bij de Surinaamse ondernemers en investeerders.
  gemodereerd

 4. @DZB: Keulen en Aken zijn niet op een dag gebouwd. Altijd maar negatief zijn en altijd beren op de weg zien bij elke ontwikkeling geeft weinig vertrouwen in eigen kunnen en ondernemen.
  Gelukkig zijn er in Suriname genoeg mensen die kansen zien in dit initiatief en aan deze kant Nederlanders die altijd opzoek zijn naar nieuwe producten die zij in de schappen van de AH kunnen doen belanden. Als harde werkende Surinamers daarmee een geholpen kan worden, heeft dit initiatief mijn zegen. Ik zal zeker een van de mensen zijn die blij zal zijn met een product uit eigen land uit de schap van de AH.
  gemodereerd

 5. Zie dat er ook Surinaamse ondermingen/ families zijn die succes hebben, ook internationaal actief zijn. Hoe zou dat toch komen. Op een eerlijke manier en door hard werken bereikt hebben.

  Staatsolie heeft het al bewezen, er zijn ook families in Suriname die wel internationaal van aanpakken weten.

  Hou toch op met dat gejank, arme directeur zonder bedrijf. Maak je droom toch waar of heb je geen plan, vermogen, kennis, ervaring, vertrouwen, durf, enz? Weet je niet hoe het moet, heb je wel
  een plan voor je bedrijf. Ga dan aan de slag.
  Geef het goede voorbeeld aan anderen en als je het niet weet blijf maar met je droom zitten van ditecteur zonder bedrijf.

  Suriname heeft meer te bieden dan je wel denkt maar met zulke lieden als jouw gaat het nooit wat worden.
  gemodereerd

 6. Suriname mag weer Nickeriaanse manjas exporteren naar Europa, maar zover ik weet zijn er geen manja boomgaarden in Nickerie en dat geldt ook voor de meeste andere fruitsoorten in de rest van Suriname. Daarom.gaat alleen de firma Poptji Patu zich inschrijven op de Floriade om Surinaamse Spek en Bonen te promoten aldaar.
  gemodereerd

 7. Als Suriname een produktiebedrijf kan laten bouwen die oppervlakte water (rivier-/zoetwater ) tot kwaliteit water kan produceren, is dat dan niet een mogelijkheid om dat aan de wereld te kunnen verkopen of niet dan?

  Staatolie Suriname doet het goed
  Er zijn meer voorbeelden te noemen, is Zeevisserij.

  Namen van families zal ik maar niet noemen of denk je dat die er niet zijn?

  Suriname heeft niets aan zulke schepsels als jouw. Ga eens langs bij een psycholoog voor hulp en als dat niet helpt ga dan naar een psychiater. Het beste voor jouw is dat je dat daarvoor naar Suriname moet gaan. Doe dat, maar ook voor Holland kan ik je Surineds voor geven.

  De bevalling van jouw viel wel niet mee bij je moeder? Wat heeft de voedvrouw haar toen over over jouw verteld? Arme schepsel.
  gemodereerd

 8. De drugscriminaliteit heeft Suriname is de laatste 41 jaar goed op de kaart gezet, evenals wapenhandel, mensenhandel, enz. Ook Cocaine speelt hier een grote rol in.

  Gelukkig dat er goede perspectieven zijn, waardoor andere producten uit de natuurlijke rijkdommen ook een positieve bijdragen zullen leveren aan Suriname. Natuurlijk moeten de criminelen die hierin een rol spelen goed in beeld worden gebracht en worden opgepakt en veroordeeld door de rechtbank.

  In Nederland, België, Spanje, Portugal, Italië, /EU, UK, USA, Columbia, Venezuela, Panama, Mexico, Brazilië, Marokko, Turkije, Pakistan, “Antillen”, Guyana, Caribisch gebied, enz is de drugshandel ook groot en zal nooit stoppen, ook niet in Suriname, omdat niet fris onder hun oksel zijnde personen snel en groot kapitaal willen verdienen.

  Ik zie meer kansen in de natuurlijke rijkdommen, die als er goed door de regeringscoalitie mee omgaan meer kunnen opleveren dan wat Alcoa/Suralco, Kaloti, Newmont, Iamgold enz nu opleveren. Suriname zal de juiste formule moeten toepassen en het antwoord voor de oplossing goed is. Wij zullen zelf onze producten moeten maken en gaan verkopen op de buitenlandse markt of te participeren in Join Ventures aan gaan met buitenlandse ondernemingen. Door de staatsgreep is veel kapot gemaakt in Suriname en is het vertrouwen in de Surinamers afgenomen. Hierdoor zijn velen gaan denken, we kunnen het niet. Ook zij die huis en haard, grond, enz in Suriname hebben verkocht naar Nederland als economische vluchteling zijn gekomen. Velen hebben het niet gered en zijn zwaar gefrustreerd.

  Zie zaken realistisch, doe niet zo emotioneel en zwakzinnig.
  gemodereerd

 9. Voor de komende 20 jaar is het misschien beter indien Suriname de volgende economische politiek hanteert: laat buitenlandse bedrijven zich vestigen in Suriname, m.n. om te exporteren, lease ze voor 20 jaar het grond gratis waar ze hun bedrijf kunnen opzetten. Bemoei niet met de bedrijfsvoering en neem 25% van de gemaakte winst of anders een vast afgesproken bedrag.
  Suriname krijgt dan zo bedrijven binnen en ook geld.
  gemodereerd

 10. dikkedeur , jij lult het meest , pro boutere dat jij bent , ging jou baasje niet feesten in die schurkenstaten , en heeft jou baasje ooit onderhoud gedaan aan pompen en gemalen , en daardoor er steeds meer overstromingen zijn , dus paarse blaasbalg je moet je gal spuiten naar jou baasje bouta , en je laat weer zien dat je ongeschoold bent en daarom zal jij nooit een bedrijf kunnen runnen
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.