VIDEO: Belfort noemt Brunswijk en Santokhi ‘valse profeten’

39
VIDEO: Belfort noemt Brunswijk en Santokhi 'valse profeten'

Edward Belfort, DNA-lid voor ABOP, heeft maandag weer hard uitgehaald naar de Surinaamse vicepresident (vp) Brunswijk en president Santokhi. Hij noemde de regeringsleiders valse profeten en zegt dat hij bezig is met een nieuwe beweging ‘om Suriname te verlossen’.

Belfort was in gesprek met Maisha Neus van het programma De Nieuwe Politiek van D-TV Express. Aan het eind van het interview ging hij helemaal los op Brunswijk en Santokhi.

Zo beschuldigde hij de vp en leider van ABOP dat hij niets doet voor zijn achterban en riep Brunswijk op om uit de coalitie te stappen. Ook daagde hij president Santokhi uit om nieuwe verkiezingen uit te schrijven.

De harde woorden van Belfort zijn hier terug te zien:


39 REACTIES

 1. Belli mi lobing gevaarlijk goed belli, ding mang no mang seting.
  Vhp ey seting ien ding eygi saka
  Belli power ga zo door
  gemodereerd

 2. hij heeft wel een goed punt
  chan lult veel overal ter wereld
  en komt met leuke verhaaltjes terug
  maar de man heeft nog niets gepresteerd om het volk te ontlasten van de vele kosten.
  en brunsie zit daar alleen maar voor de show
  heeft niets met het land of het volk
  gemodereerd

 3. Wat moeten wij met deze mislukkeling.
  Deze hater heeft aandacht nodig.
  Over alles spuugt hij zijn gal uit, eerst over de politie rekruten, nu over de regering.
  gemodereerd

 4. Belly heeft gelijk😳🤭. Maar is niet betrouwbaar. Nam veel criminelen in het korps toen hij mini-ster was van Juspol.
  Hij zat wel op schoot van Desi en heeft ook voor amnestie gestemd.
  gemodereerd

 5. Be good to the people on your way up the ladder
  ‘Cause you’ll need them on your way down
  gemodereerd

 6. Tigri Barba kan gelijk hebben, maar hij is zelf geen haar beter. Als Tigri Barba het voor het seggen krijgt zijn we nog verfer van huis.
  gemodereerd

 7. Zwaar gefrustreerde mannetje. Ziet zich als ex mini ster van juspol overal gepasseerd in zijn eigen partij.
  gemodereerd

 8. Tigri barba nyang uit wang tra patoe, zijn taak is om deze regering ten onder te brengen, check a torie boeng noh. Hij denkt dat hij het beter kan, woh ka foe tehking, ndp doet er alles aan om 2025 of eerder uit de olie en gas pot te eten. Is toch zo doorzichtig als een gaten kaas waar de ratten voor op loer zitten. Tigri bakba probeert hier overduidelijk Chan en Ronny uit elkaar te halen. En dan!? Wat dan!? Zullen we er beter op worden??? Zal de opgebouwde vertrouwen naar het buitenland weer onder stoelen en tafels geschoven worden. Deng frede dat hij het straks wel kan seting, want IMF en de rest komt straks los toch, daarvoor al moet deze regering kapot, dat nah deng doel. Kraktie people!!
  gemodereerd

 9. Bellie moet zelf in de spiegel kijken. Alles is beter dan de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname opa D en zijn paarse criminele boevenbende. Verberde siki no habi dresi.
  gemodereerd

 10. Belfort weet het volk heel goed op te jutten, maar tijdens zijn periode als loopjongen van de NDP heeft hij een grote puinhoop op het ministerie van Justitie en Politie achter gelaten. In het politie apparaat zitten veel criminelen die hij persoonlijk heeft benoemd. Recentelijk zijn 2 politie commissarissen die hij persoonlijk had bevorderd gepakt met honderden kilo’s cocaïne. Het is dezelfde Belfort die in strijd met alle internationale verdragen een nep amnestie wet heeft doorgedrukt om Bouterse uit de gevangenis te houden. Belfort had gehoopt dat Bouterse hem daarna opnieuw een ministerspost zou geven, maar hij werd gedumpt door de NDP en vanaf toen maakte hij een ommezwaai van 180 graden. Deze Belfort is geestelijk niet stabiel en is ook zeer racistisch bezig. Doet regelmatig uitspraken die hij daarna moer corrigeren. Recentelijk moest hij uitspraken over Jogie opnieuw rectificeren.
  gemodereerd

 11. Beste mensen…. Belfort geniet maar populariteit in drie straten in Paramaribo, niet genoeg om op dit moment overstag te gaan … Ja, het gaat om een economie in slechte staat , de Surinaamse economie… Belfort weet niet hoe moeilijk het is om internationaal functioneel-geld te kunnen lenen, refererend dus naar het IMF… Je kunt zelfs als mijnheertje maneschijn gekleed ergens voor geld aankloppen… Het is internationaal moeilijk om geld te lenen tegen een acceptabel rente.. Een leenstelsel vraagt nu veel meer persoonlijke-informatie over de persoon of personen in overleg met .. Paisa nah heeh krijg je overal te horen .. Een regeer-team vormen is ook een kunst..Suriname raakt verder van huis als er verkeerde beslissingen worden genomen… . ..Mensen voor nu sterkte en vergeet je mondkapje niet…
  gemodereerd

 12. Hij is uitgekotst door zijn eigen partij, toen hij minister was, wat heeft hij gepresteerd.
  Hij nam enkel criminelen in dienst !!!
  Hij zegt dat brunswijk niets doet voor zijn achterban !!!!
  Als Santohki iets zou doen voor zijn achterban dan waren de rapen gaar !!!!
  Wat zou je te horen Santokhi kijkt naar zijn eigen soortgenoten of niet ????
  Deze flapdrol lult in de ruimte, zijn tijd is voorbij, hij is een lichtgewicht in de politiek !!!
  gemodereerd

 13. Hij is niet mn voorbeeld maar is wel waar wat hij zegt. Ook veel zelfmoord. Mensen kunnen het leven niet meer aan.
  Niets en ook niets hft deze regering gedaan.
  Ze vullen hun zakken.
  Chan komt als een bedrieger over.
  De ellende is tot een climax gekomen
  Verkeer chaos, onderwijs chaos, land vies, smerig. Straten nog nooit zo slecht geweest.
  gemodereerd

 14. Is triest een land van niet eens 600000 inwoners. Je hoeft niet van Tigri Barba te houden, maar heeft 100% gelijk. Ik was een fan van Santhoki, maar nu niet meer. Zijn friends & family beleid van hem en van Brunswijck is niet normaal. Als een vice president moet durven zeggen mijn kinderen moeten ook eten. Een minister van je partij moet weg, omdat zij had geweigerd je broer concessie te geven en de president die minister benoemt en ontslaat werk mee, is medeschuldig. Hun hebben niks met volksbelang te maken, dan alleen maar zakkenvullers zijn ze!!!
  gemodereerd

 15. Oproerkraaier nr.1 van Suriname. Hij heeft geheuld met de wolven in het bos en speelt nu voor heilige verlosser. Moet wel toegeven dat hij wel ballen toont (en gelijk heeft) over zijn uitlatingen op zijn eigen partijgenoot Lonny. Heel Suriname inclusief de eigen achterban van de abop ziet, dat hij vieze president is voor eigen belang.
  Hij schiet op alle fronten tekort om een wezenlijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van land en volk!
  gemodereerd

 16. De mensen die Suriname de afgelopen decennia hebben helpen vernietigen gaan nu roepen dat de huidige President er niets van bakt. Elke ezel moet inmiddels wel snappen onder welke omstandigheden de huidige President moet functioneren. Hij zit met een ongelovige klus om de chaos en ellende van de vorige regering op te ruimen en met een VP die ook nog eens door zijn verleden en inborst de boel zit te saboteren.
  Het volk moet de volgende keer toch nog iets slimmer gaan stemmen en zich minder laten leiden door haar racistische opvattingen. Wellicht dat het dan wel goed komt in het land.
  gemodereerd

 17. Beste famiri,
  dat de huidige regering haar best doet,.. zou kunnen. Althans er is meer hulp van buitenaf gekomen dat in de afgelopen periode van Druga D baas en van AD hintje.
  Maar Bilfort kan alleen brabbelen, want wie nou een valse profeet is, weet hij zelf heel goed.

  De beste stuurlui staan vaak aan wal! Het zal toch wel een reden hebben waarom de veeplee hem geen positie heeft gegund?

  Laat hij zelf iets voor zijn achterban gaan doen, sociale projecten met zijn dik ontvangen salaris. Hij hoeft niet het hele land te helpen, helpt voor de komende jaren slechts een dorp.

  Gado de wi fesi mang
  gemodereerd

 18. Laat hij dan tonen wat die kan in vergelijking met wat CS en RB al bereikt hebben met hun
  eigen kracht en inspanning.

  RB was de leider vd JC en durfde het op te nemen tegen de dictator ddb en het leger en was in het verzet.

  Wat CS in de politie had bereikt op zijn leeftijd na de middelbare school kan tigribarba alleen maar van dromen. CS voorzitter vd Vooruitstrevende HervormingsPartij en nu President van de republiek Suriname.
  CS krijgt veel kritiek maar heeft in de periode sinds hij president is een enorme prestatie geleverd om de schulden van Suriname goed in kaart te brengen en een oplossing voor te vinden.

  Een goed huis kan je in een paar uur tot de grond laten af branden, maar het kost jaren om het weer in een wereldcrisis en pandomie op te bouwen. Gelukkig dat ddb de dictator/moordenaar en gezin, adviseurs die met hun eigen enige zkn bezig waren door het Surinaamss Volk aan de kan zijn gezet op 25 mei 2020 en deze regeringscoalitie daarna tot stand is gekomen.

  Waarom gaat hij niet zijn eigen politieke partij oprichten en laten zien wat hij hiermee kan bereiken. RB gaat hij nooit kunnen verslaan, omdat de marrons weten wat RB voor hun van waarde en betekenis is.

  Er was na 25 mei 2020 gelet op de politieke partijen die aan die verkiezingen hadden deelgenomen, geen betere alternarief dan de huidige regeringscoalitie in Suriname mogelijk. De belangrijkste etniciteiten zijn erin vertegenwoordig. Dat wil echter niet zeggen dat het top is. want regeren is een kwestie van verhoudingen, wat ook mee speelt is het kiesstelsel dat niet goed is. De NPS is heeft sinds ze bestaan hebben damen met fe VHP, enz laten zien dat ze wel de uitdaginge. die er waren matig tot bijna voldoende konden oplossen, gelet op de ruimte die Nederland gaf en na de onafhankelijkheid.

  Surinamers er is geen betere regeringscoalitie dan de huidige die de uitdagingen van de republiek Suriname kan oplossen.

  Zie wat de dictator ddb, gezin, academici ( jules wijdenbosch, jozefzoon, caldeira, a. haakmat, enz) om hem heen sinds 25 februari 1980 Suriname hebben gebracht.

  Soms moet een landen met mensen die niet top zijn, maar wel weten vd hoed en de rand op het juiste spoor uit het dal geholpen worden.

  Ook bij tijdens de dictatuur waren het niet de juiste academici op de juiste positie. Daarmee geef ik aan dat technocraten niet de oplossing hoeft te zijn voor uitdagingen in de politiek en de regeringscoalitie ve land.

  Het gaat om de uitdagingen, weten hoe je het met vrienden (inter)nationaal zal moeten aanpakken en oplossen. Wel uitkijken dat je je natuurlijks rijkdommen niet weg geeft en de algemene belangen van land en volk niet worden opgelost voor de welvaart, welzijn en de tros en waarde.

  Volk van Suriname heb alle vertrouwen voor deze regeringscoalitie en kijkt u uit voor tigribarba, ddb, vakbondsleiders, awaridomries, onervaren jongeren die denken dat zij het kunnen, aandachtzoekers, gelukzoekers en mislukkelingen.

  De huidige regeringscoalitie is orde op zkn aan het stellen en er is licht aan het eind vd tunnel, maar we zijn er nog lang niet.

  Een ieder zal zijn handen uit de mouwen moeten steken voor een eigen beter leven. Wacht niet op een ander, maar zorg dat je ke zelf helpt, dan komt alles wel goed.

  Ga planten, ook in potten kan dat en zie dat je al je eigen groenten kan hebben.

  Vertrouwen Op Eigen Kunnen.
  gemodereerd

 19. Deze man moet geen podium meer krijgen joh….
  Alleen maar onzin.
  Heeft inderdaad toendertijd voor amnestie gestemd. Kan je nu toch niet meer serieus nemen? Hij waait maar met de wind mee.
  gemodereerd

 20. Look who’s talking. Gefrustreerd, principeloos.
  Brabbelt als een kleuter die geen snoep heeft gehad.
  gemodereerd

 21. Het zijn mijn inziens geen valse profeten maar valse messias. De valse profeten zjn de mensen die hand-en spandiensten hebben verricht om deze kwakzalvers aan de macht te helpen.
  gemodereerd

 22. @ belly,

  Wil je ook van Suriname een 2e Dubai maken, jouw soortgenoot had ook die droom maar hij heeft er een 2e Haiti van gemaakt !!!!
  Bij jullie is het credo vertrouw op andermans kunnen maar niet op eigen kunnen !!!!
  Accepteer het nou een keer !!!!!!!!!!
  gemodereerd

 23. Oooh my, ooh my, miss snitcher heeft een bijbaantje gevonden. Jij moest toch niets hebben v oude politiek. (die stem arghhhh).

  Ronnie b. mag de handdoek in de ring gooien, graag zelfs. Doe het nu, mooi kerstpresentje voor suri. Eduaard stap maar uit de abop neem je stem mee maar bemoei niet met de vhp oké.

  Het blijft een meesterlijke stratego zet om alle 200 leningen op te schuiven naar 2025.
  Dus wie wil overnemen krijgt dezelfde bouta-bullshit voorgeschoteld en terecht!

  Ter uwe herinnering:
  De VHP heeft nog steeds 20 zetels, bijna 3 keer zoveel als abop 8.
  De VHP heeft 400 rr, abop 148.
  De VHP heeft 60 dr, abop 22.

  Zit rustig of vertrek.
  gemodereerd

 24. Harde woorden, die voor een groot deel het gevoel van de samenleving zijn. Belly stopt niks onder stoelen of banken. Hij benoemd zaken, die inderdaad veel vragen oproepen. Dat de smokkel van brandstof word aangehaald, als zijnde een reden om de prijs ervan te verhogen is toch een slap excuus. Afgelopen week ben ik nog getuige geweest, hoe men honderden jerrycans aan het vullen is bij een pompstation in het drukke Paramaribo. Er is geen hond die ernaar kraait. Controle word niet uitgevoerd.

  Het lef en zijn niet nederige houding naar de regering toe, zijn zaken die mij wel kunnen bekoren. Belly is een uitzondering in de huidige coalitie. Zo zouden alle parlementsleden oprecht en eerlijk hun mening moeten verkondigen. Go Belly..
  gemodereerd

 25. Pier tifie is onbetrouwbaar en veel te wispelturig.als samenwerken niet lukt dan richten wij een andere partij op. Valse profeet ben jezelf.
  gemodereerd

 26. Belfort, Belfort, jij bent een deel van de ellende hier. Wat heb jij gedaan, toen jij et zat.
  Jij bent geen haar beter dan de personen waarover jij, nu je gal spugt.

  KIJK IN DE SPIEGEL EN ZIE DAAR. EENDER ALS IK WEET NIET WAT.
  JIJ BELFORT, MOET JE SCHAMEN EN NIET ZUINIG.

  AWARIE DOMRIE PRAAT OVER VALSE PROFETEN.
  gemodereerd

 27. Hebben Brunswijk en Santokhi zichzelf ooit profeet genoemd? Neen! Dat maakt Belfort ervan. Hij ziet zichzelf waarschijnlijk wel als een profeet, maar geen valse. De teleurstelling is bij Belfort zo groot, omdat hij bij de samenstelling van de regering buitenspel is gelaten. Daar zullen Santokhi en vooral Brunswijk wel hun redenen voor hebben gehad. Laat hij zo snel mogelijk komen met zijn nieuwe beweging, Dan zal hij merken dat hij geen draagvlak heeft. Wat een mislukkeling!
  gemodereerd

 28. Belfor heeft last van een bakroe hij zou aan tap a jari wasi moeten nemen. een advies aan Belly, het gaat je goed doen. Doewet Doewet je zal er goed van terecht komen. Het is gewoon zonde om zo een intelligente man als jij te zien wegkwijnen.
  Doe wat met dit advies het kan altijd in jouw voordeel zijn.
  gemodereerd

 29. Belfort ziet de bui boven zijn hoofd al hangen.
  Ook hij heeft er een puinhoop van gemaakt en zal verantwoording moeten afleggen.
  Alle ministeries en afdelingen w.o. politie en brandweer kampen al ruim voor de huidige regering met grote problemen en administratieve ongeregeldheden !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 30. Allen,

  Is triest hoe DOM Surinamers denken.
  Ik ben niet pro of anti VHP of ABOP,
  Maar:
  De president gaat naar Nederland of Dubai voor een reden, of denken wij hier in Suriname dat wij bijvoorbeeld de corona vaccins zomaar hebben gekregen ?
  De huidige regering zit nu twee jaar, twee jaar tijdens corona, dus met beperkingen.
  Surinamers kan je alleen maar blij maken met pakketen, de huidige regering deelt geen pakketen uit, dus zijn ze slecht ?
  Bedelen en roven is de nieuwe motto hier in Suriname, werken voor je brood wil men niet.
  Geef de huidige regering de volle vijf jaar, dan zal je zien dat er veel zal veranderen.
  Een land die failliet is, kan je niet binnen 2/3 jaren weer opbouwen.
  Dhr. Belfort was toch gestudeerd ? hoe weet hij dan niet dat je tijd nodig heb om een failliet land weer op te bouwen ?

  SUCCES.
  gemodereerd

 31. Deels heeft hij gelijk, maar waar was hij toen tijdens regering van de NDP ??
  En waarom ging hij niet zo tekeer tegen DDB ?? Hij scheet toen in zijn broek!
  In Su zal het zo blijven ongeacht welke Ras ( etnische) groep, daar als president
  zit, soso money ding mang oh go njang.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 32. Ik mag helaas niet schrijven wat ik denk, het wordt bestempeld als racistisch.
  Maar Belly lult uit zijn nek, eerst heeft hij over de binnenland bewoners.
  En naderhand ging hij over het volk (algemeen) wat een ………..!!!!!
  Een goed verstaande heeft maar een half woord nodig, dus hij wil hebben dat
  de Vieze – Plesident zijn soortgenoten bevoordeeld inclusief Belly zelf !!!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 33. Men moet, maar nieuwe verkiezing gaan uitschrijven, zodat duidelijk is wat het volk wil. Zo komen wij ook niet verder en raken steeds verder af van huis. Henkes lijkt al te weten hoe ver dat is, ha.
  Het vertrouwen in deze coalitie is tanende, de president is niet meer geloofwaardig, misschien voor zijn achterban, tegen beter weten in, maar de rest van het volk heeft hem al afgeschreven. Er wordt teveel geknoeid door deze coalitie regering, men vertrouwt elkaar voor geen meter.
  We zijn nauwelijks anderhalf jaar bezig en hebben al veel “gedonder” te verduren gehad, hoe moet het dan verder, de resterende drie en een half jaar. Ik denk niet dat het tij zal keren voor deze coalitie, reacties uit de maatschappij worden niet meer opgepakt, men luistert niet meer naar de geluiden uit het volk, al klagen zij veel, maar je kunt het niet negeren. Je zit daar voor het volk en niet voor jezelf, dus dan hoor je uit politiek fatsoen in communicatie te gaan met de klagers. De klagers steeds weg zetten als NDP’ers die destabiliserend bezig zijn is je reinste stommiteit. Velen hebben op/voor deze coalitie gestemd om af te rekenen met de NDP-regering en dan krijgen wij een regering die even erg is.
  Deze regering doet niet aan zelfreflectie (de president beweert van wel!!!!), niks no fout, we doen het goed en werken voor het volk, terwijl a volk é pina.

  Belfort is misschien niet de geschikte boodschapper, maar het gaat om de boodschap, en dat is helder. Deze regeringscoalitie moet maar “bossen” of reshuffelen.
  gemodereerd

 34. We dachten het al die belfort is omgekocht door de ndp , wat een oen , kennen jullie nog de beelden toen bouta voor het laatst in de dna was hij , ja die belfort de draak steekte met bouta , maar sinds de nieuwe regering aanzit , vind hij zijn partij de abob en de VHP maar rotzooi , nou bellie , heb je al een paars t-shirt , een paars onderbroek , een paars petje , en de ndp vlaggetje gekregen , weet je bellie je hebt je eigen graf gegraven wat politiek betreft , sluit je aan bij die paarse zwervers of ze jou mogen?
  gemodereerd

 35. hou er rekening mee dat er geen eerlijke surinamer is die het land kan leiden.
  blijft een feit
  de vraag is hoeveel shit je toe moet laten, om een regering te vormen en het land toch vooruit te helpen
  gemodereerd

 36. Tijdens de koloniale tijd, wist oa Kielstra wel hoe om te gaan met dit halfwas.

  Ook ddb liet zien hoe om te gaan met anders denkenden.

  Belly moet niet zo hoog vd toren blazen, hij was ook deel vde regering ddb en hoe had hij gestemd bij de gewijzigde amnestiewet van 2012?
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.