Man die oudere helpt met posten doos vast wegens drugssmokkel

6
cocaïne
Foto ter illustratie

Een man die op 2 november jongstleden door de Narcotica Brigade in Suriname werd aangehouden voor smokkel van drugs, zit nog steeds ten onrechte vast. Dat heeft zijn advocaat vandaag aan de redactie laten weten.

De verdachte A.H. werd die dag aangehouden, omdat hij een oude onbekende manspersoon, die een postpakket wilde verzenden, had geholpen. Volgens H. kon de oude man die uit het binnenland kwam geen Nederlands praten en moeilijk uit zijn woorden komen in het Surinaams.

In eerste instantie weigerde H. om zijn medewerking te verlenen. Na aandringen en bedelen van de oude man, heeft H. toch  zijn medewerking verleend, onder de voorwaarde dat hij alles zou controleren en onderzoeken. Het bleek te gaan om gezouten en warme vis uit het binnenland, waarin drugs bleken te zitten.

Het gaat in deze om een hoeveelheid drugs, 65 gram vermoedelijk cocaïne, welke  verborgen was in die warme vis. “Vermeldenswaard is dat in het politie dossier geen scheikundig proces verbaal aanwezig was, waaruit zou moeten blijken dat de vermoedelijk in beslag genomen drugs, cocaïne is”, aldus de raadsman. 

De advocaat zegt verder dat de controle en het bezichtigen van het postpakket door H., plaatsvond voor de balie van het postpakketten bedrijf en dat al deze handelingen via de bedrijfscamera werden gevolgd. Tot op heden kan de bezitter van het postpakket, de genoemde manspersoon uit het binnenland, niet door politie worden opgespoord, aangehouden en verhoord, buiten de schuld van verdachte H.

Door zijn raadsman, advocaat Edward Redjopawiro is een verzoekschrift krachtens art. 54 a Wetboek Strafvordering, ingediend bij de Rechter Commissaris, om zijn bewaring op te schorten en of hem in afwachting van het verdere onderzoek in vrijheid te stellen.

Dit verzoek van advocaat Redjopawiro werd door de Rechter Commissaris afgewezen. Verdachte A.H. die werd aangehouden wegens het overtreden van de wet Verdovende Middelen blijft aangehouden.


6 REACTIES

 1. Kijk daarom is doorlezen soms goed en maakt dingen duidelijk AH zegt mij niets al zat ik alle Hnamen door mijn gedachten gaan en deze keer kwam Hoefdraad niet voorbij.
  Die warme vis bleek dus echt warm te zijn. aupa heeft dikati.
  gemodereerd

 2. Hoefdraad is nu tegen de lamp gelopen na zo´n lange tijd op de vlucht te zijn geweest voor de “sterke arm”. Meteen dus oppakken inzake al die malversaties bij de CBvS en alle overige gepleegde misdrijven alleen en/of in vereniging met anderen! Helaas, let maar goed op…..er gaat bij niemand van de “sterke arm” zelfs een héél zwak lampje branden!….welterusten….
  gemodereerd

 3. hallo , de Rechter Commissaris is niet gek , deze man bedonderd toch de ouderen en de advocaat moet zich toch schamen , deze man moet levenslang opgesloten worden , ja deze man heeft genoeg voorbeelden gezien de laatste 10 jaar hoe zijn vrienden de bevolking misleiden
  gemodereerd

 4. @ WAT: Inderdaad!

  Als hij zo slim was en onder toezicht van een camera de inhoud doorzichtig heeft bekeken had hij ook gezien dat er witte poeder in de buikjes van de vissen waren verstopt.

  Weer zo een lul verhaal en de advocaat Edward Redjopawiro moet zich ook schamen om dit verhaal zo te sieren met flauwe kul.

  Vasthouden achter de tralies voor enkele jaren….en sleuteltje wegzetten!
  Lekker laten werken in de bajes en schoonmaak werkzaamheden laten verrichten.
  gemodereerd

 5. @ WAT

  Ik ben totaal niet eens met je, degene die ze moeten opsluiten laten ze juist
  in weelde leven. ” Ik praat het niet goed, maar gezien de hoeveelheid wat in
  het vis zat, is niet genoeg om hem levenslang op te sluiten”

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.