Aangepaste herdenkingsdienst 8 december slachtoffers in Suriname

3
Decembermoorden in Suriname

De Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede bekend heeft vandaag bekend gemaakt dat vanwege de Covid-19 pandemie in Suriname, de jaarlijkse herdenking van de op 8 en 9 december 1982 te Fort Zeelandia gepleegde moorden op 15 Surinaamse voorvechters van de democratie in Suriname, op aangepaste wijze zal plaatsvinden.

In plaats van een herdenkingsdienst in de St. Alfonsus Kerk, zullen de 15 slachtoffers herdacht worden door middel van een televisie programma dat tegelijkertijd zal worden uitgezonden via Apintie televisie en ABC televisie, om 19:00 uur, op woensdag 8 december 2021.

Het programma omvat een terugblik op de 8 decembermoorden, op eerdere herdenkingen en op het verloop van het 8 decemberstrafproces.

Ook zal er een religieuze bijdrage zijn van Pater Toon te Dorsthorst en een vraaggesprek met de nabestaanden Rani Sohansingh en Janine Riedewald en met Betty Goede – Jong-A-Lim, de voorzitter van de Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede.


3 REACTIES

  1. De daders en hun aanhangers van dit drama zullen wel in hun handen wrijven , zo covid is onze vriend , maar losers jullie covid vriend zal jullie laatste vriend zijn hij pakt jullie en terecht , hebben jullie wel respect voor de nabestaanden van de decembermoorden.
    gemodereerd

  2. Een goed besluit. Deze herdenking mag niet zondermeer voorbij gaan. Zeker niet zolang de daders nog steeds buiten rondlopen. Ook moet vaart gemaakt worden met het HB.
    gemodereerd

  3. Justice voor de slachtoffers van 8 Dec en voor de Moiwana slachtpartij kan er nog steeds niet nooit aan wennen dat zoiets in suriname kon gebeuren.
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.