DC Winter wil glorietijden Coronie doen herleven

8
DC Winter wil glorietijden Coronie doen herleven
DC Winter van Coronie.

Het district Coronie staat bekend als het kokosdistrict van Suriname. In haar glorietijden werd dit deel van Suriname ook wel het district van melk en honing genoemd. Districtscommissaris Maikel Winter wil zich samen met de Coroniaanse gemeenschap inspannen, om de goede tijden te doen herleven.

De Communicatie Dienst Suriname (CDS) heeft op vrijdag 26 november 2021 een vraaggesprek gehad met de burgervader. Hij geeft aan dat er diverse projecten in voorbereiding zijn om het district te ontwikkelen. Coronie heeft een ontwikkelingsachterstand op diverse gebieden. Er is veel werk aan de winkel om een inhaalslag te maken.

“Toerisme staat hoog op de agenda. Er zijn gesprekken gevoerd met de kleine landbouwers, veeteelthouders en imkers. Deze sectoren hebben genoeg potentie om een reële bijdrage te leveren aan de vooruitgang van het kokosdistrict,” aldus de districtsbestuurder. Hij benadrukt dat de districtsbewoners aangespoord worden om in coöperatief verband te werken.

De burgervader zet zich enorm in om de eenheid in Coronie te waarborgen. “We zijn een district met een kleine bevolkingsdichtheid. Het is daarom van cruciaal belang om alle neuzen in dezelfde richting te krijgen het gaat om de ontwikkeling van Coronie,” aldus dc Winter.

“Mek wi bondru,” luidt zijn oproep aan alle Coronianen om een bijdrage te leveren en in collectief verband alle potentiële sectoren in het district te ontwikkelen


8 REACTIES

 1. Als je alle neuzen in dezelfde (vierde) richting wil krijgen dan koet je in 3 richtingen stinkbommen loslaten.
  gemodereerd

 2. Coronie kan alleen by wyze van een revolutie uit het as herreizen,en een genoeg doening en eeneigen trots bouwen ten opzichte van de andere Districten.
  gemodereerd

 3. Coronie is altydt het stiefkindt geweest van alle politieke constructies, dus doen jullie huiswerk en maak de juiste keuzes .maak er een mooie stadt van, jullie hebben cocos doe daar wat mee
  een revolutie begint met de bevolking , en is voor de bevolking,Samen kunnen jullie dat,
  begin tol te heffen by de brug over de copename en de weg naar nickerie,worden jullie wakker
  want de regering gaat niks voor jullie doen.
  gemodereerd

 4. Dan zal dee DC mega kokosprojecten moeten opzetten. De kokosmelk is opgedroogd.
  De brug is van de overheid(staat) dus al heffen ze tol, het gaat in staatskas en niet naar coronie. Dus Rbrown, tolheffing zal hen geen biet helpen brada.
  gemodereerd

 5. Surinamers zijn over het algemeen lui. Men wilt alles krijgen zonder ervoor te werken. In de Horeca en landbouw is er schreeuwend tekort aan personeel, want de lokale doddo en dadda mentaliteit heerst nog altijd. Niet voor niets komen steeds meer importkrachten van buiten uit om op de velden van Suriname te werken. Gelukkig maar ook.
  gemodereerd

 6. Banajeux 30 november 2021 At 10:45
  Surinamers zijn over het algemeen lui. Men wilt alles krijgen zonder ervoor te werken.

  @Banajeux
  Wat ik zelf heb meegemaakt in Coronie, ten tijde van de stoepenveer (jaren 60) toen er nog suikerriet en zoete patat groeide langs de wegen van Saramacca en Coronie, is wat aansluit bi jou opmerking. Ik ging naar Coronie om te vissen op kwie kwie want daar waren ze echte soft batra.
  In Coronie stopte ik om pommecythere en pommerak en kokosnoten te kopen.
  Ik naar de bewoners toelopen en die zeiden “yu kan go piking yu srefie en dang unu sa bespreek a bedrag want mi no e go piki deng froktoe want a son faya”
  gemodereerd

 7. browny wil je weer dat jou vriend een revo gaat ondernemen , nou meneer y jou vriend is uitgeteld , en in Coronie gaat het straks goed maak je niet druk meneer y
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.