Zakenlui in Dubai maken kennis met Suriname tijdens business diner

7
Zakenlui in Dubai maken kennis met Suriname tijdens business diner

Tijdens een business diner in Dubai, dat gisteren speciaal door de CEO Clubs Network Worldwide werd georganiseerd in de Al Bader Ballroom van het Shangri-La Hotel, heeft de Surinaamse president zakenlui in Dubai en de rest van de Verenigde Arabische Emiraten (UAE) uitgenodigd voor investeringsmogelijkheden in Suriname.

“Ik nodig jullie allemaal uit om mijn prachtig land Suriname te bezoeken en met eigen ogen de investeringsmogelijkheden te zien, een bedrijf op te zetten en samen te werken met lokale ondernemers”, aldus de president.

Het staatshoofd heeft vanaf het begin van zijn bezoek aan Dubai aangegeven dat Suriname op zoek is naar investeerders die bereid zijn om met Suriname in zee te gaan, niet alleen als alles op zijn plaats is. “Uw onmiddellijke bereidheid om met ons samen te werken, zal een lang loyaliteitsleven hebben. Suriname, gelooft in een sterke samenwerking met de Verenigde Arabische Emiraten, en ik ben ervan overtuigd, dat als we allebei in dezelfde richting kijken, we waardevolle partners kunnen zijn, in het voordeel van onze beide volkeren”, hield de regeringsleider zijn gehoor voor. 

De Surinaamse president feliciteerde de leiders van de UAE met wat ze hebben bereikt en wat ze aan de wereld hebben laten zien. Gedurende de expo kan Suriname veel inspiratie putten uit de sterke leiderschap van de UAE. “We besloten deel te nemen aan de Wereld Expo 2020 in Dubai, omdat we de overtuiging hebben, dat alles mogelijk is met goede bedoelingen en met een sterk, visionair en toegewijd leiderschap”, stelde Santokhi. Dubai heeft dit krachtig leiderschap bewezen. 

Het staatshoofd gaf een sterke oproep aan het Emirati-bedrijfsleven om te investeren in de aanleg van wegeninfrastructuur, bruggen, huizen, kustbases en containerhavens. Hij is verheugd om Dubai Port World als een havenexploitant te hebben, en kijkt uit om met hen verder samen te werken bij het uitbreiden van activiteiten en andere diensten.

“We zoeken ook naar investeringen in onze olie- en gassector en de bijbehorende infrastructuur die moet worden ontwikkeld. Investeringen in energieopwekking, met name groene energieoplossingen, zijn ook belangrijk voor ons. Op het gebied van agro-industrie en visserij zijn er enorme kansen, ook in mijnbouw en bosbouw”, aldus de president. 

Gedurende de bijeenkomst hebben diverse functionarissen, bestaande uit ministers en vertegenwoordigers van de particuliere sector, verschillende presentaties gehouden en een beeld geschetst van het economisch klimaat in Suriname.


7 REACTIES

 1. Goed werk verzet om met sterke en kapitaalkrachtige landen bilaterale banden aan te kopen, cq Dubai die in een korte tijd een eerste wereldland geworden is, rust heest, welvaart en orde en zo goed alles onder controle is, geen onrust.

  Een advies aan Z.E. president Chandrikaperkash Santohki om na te gaa of drs Jan Pronk ook niet als een adviseur aan zijn kaninet kosteloos kan krijgen. Dit op grond van zijn kennis en ervaring die deze man heeft over Suriname, de stond koming vd onafhankelijkheid, enz. Hierdoor zouden we iemand in huis hebben die van de hoed en de rand weet en ons voordeel mee te halen met Nederland.

  Terug komen vind ik dat Z.E. president Chandrikaperkash een puike relatie met Dubai probeert tot stand te brengen, waar beide landen en hu. bevolkingen hun voordeel aan kunnen hebben.

  Ik heb er vertrouwen in dat het team die Suriname daar in Dubai momenteel op de kaart zet goed werk levert, met deskundigen, diplomaten, flora, fauna mangrove, de betekenis van onze bos en de betekenis voor de wereld, onze diversiteit vd bevolking die vreedzaam naast en met elkaar samen leeft, de betekrnis vd gele ster in onze vlag, alle grote godsdiensten vredig met elkaar leven, onze feestdagen, investeerders voor diverse infrastructuren, ecotoerisme, luchtvaarverbinding, zeevaartverbinding, kwaliteitsdrinkwater, enz

  De Surinamers halen het beste uit zich zelf gehaald om de republiek Suriname en de Surinamers goed op de wereldkaart te zetten.

  Samen Werken, Samen Sterker.
  gemodereerd

 2. IK ben geen Doom denker maar wat nu gebeurd is olie dom en men heefd het geflikt dit aan ons volk teverkopen, terwyl het volk haast onderuit gaat
  ik vindt deze promotie weg gegooit geldt, deze man wil nederland bewyzen ook zonder hen Suriname uit het slop te kunnen halen. Helaas alle mooie praatjes ten spyt
  verwacht er niks van, er zyn landen die het veel slechter hebben dan Suriname
  ze lopen nu ook overal geld telenen dus denken jullie na voor de volgende verkiezing
  gemodereerd

 3. er is geen multy culturele samenleving er is de Surinamer.multy cultuur en etnisch politiek hebben gemaak dat ons land economisch niets betekend.
  gemodereerd

 4. Beste mensen…. Let op, een multi-polaire wereld geeft meer mogelijkheden….Nu even Dubai.. Het is lang niet altijd een vanzelfsprekendheid voor gevestigde West- Aziatische bedrijven om makkelijk uit een stoel te stappen.., richting paramaribo.. Voor Suriname is het ,al jaren, alle beetjes helpen geweest … . Soms is extra ondersteuning gewenst…, extra informatie… Dubai port runt de haven van Kameroen… . In de loop van de jaren neemt de handels-mobiliteit van Kameroen toe.. China en Kameroen zijn naar elkaar toegetrokken.. Kameroen heeft een keuze gemaakt tussen of Frankrijk of China, en gekozen voor China… Let op,.. Africa denkt ook hard vooruit … Geen oorlog is stabiliteit en rijkdom… Kameroen kent nu… beide … Mensen sterkte en vergeet je mondkapje niet…
  gemodereerd

 5. Suriname gaat liever Corona bestrijden en je koers aanpakken dan overal naar toe reizen. Barbados vanaf vandaag ook Republiek net als Suriname zal barbados lukken zonder Groot brittanie tijd zal leren . Dubai is een klein rijk eiland waar ooit veel olie was maar ook olie raakt ooit op dan wat? Ingewikkelde praatjes en taal ik kan het niet meer volgen hoe ver kom je ermee. De koers van suriname daar zit het probleem denk ik de schulden. Hou vol Pres. Santoki. Fijne Dag.
  gemodereerd

 6. Z.E. Santoki verzet bergen om investeerders aan te trekken. Suriname heeft die hard nodig om uit de economische malaise te komen. Veroorzaakt en erfenis is van de national demolation party! Op eigen kracht verder komen is onmogelijk. Daarvoor heeft Suriname geen industrie, geld en kennis. Komt nog bij dat het land 10 jaar in een isolement en in de greep van China heeft gelegen. Bepaald geen makkelijke job voor Pres. Santoki. Gelukkig ziet het merendeel van de Surinamers (lees kiezers) dat hij zijn best doet om het land uit de toko-toko te trekken en van Suriname weer een land wil maken waar we weer trots op mogen zijn.
  gemodereerd

 7. rbrowny , blijf maar lekker dromen over jou vriend , maar die komt nooit meer , nooit meer aan de macht , als jou vriend er niet meer is dan komen de zakenlui , oh wat zal jij jaloers zijn
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.