‘Vp Brunswijk genomineerd voor West African Diaspora Award’

35
Ronnie Brunswijk

De vicepresident van de Republiek Suriname tevens voorzitter van de Raad van Ministers Ronnie Brunswijk is genomineerd voor de West African Diaspora Awards. Dat zegt Hubert Rampersad, die de partij van Brunswijk bijstaat.

Volgens Rampersad zou Prof.Dr. Babatunde Akinsanya, voorzitter van de West African Diaspora Awards in Abuja, Nigeria een brief aan Brunswijk hebben geschreven. Deze brief aan de vp, die Rampersad naar onze redactie stuurde, luidt als volgt (vertaald):

“..De West-Afrikaanse Diaspora Awards werden in 2019 gelanceerd om buitengewone personen uit de diaspora in de Amerikas te eren. De eerste West-Afrikaanse Diaspora Distinguished Leadership Award 2019 werd toegekend aan Elijah Eugene Cummings en de prijs voor 2020 werd uitgereikt aan Rosalind Brewer.

Mijn zeer gerespecteerde collega Prof.Dr. Hubert Rampersad, die begin dit jaar Nigeria bezocht om zijn nieuwe boek te lanceren, vertelde me over je uitzonderlijke prestaties als krachtig empathisch politiek leider en wat je doet voor de armen in je land als afstammeling van de slaven in West-Afrika. Hij vertelde me ook over de tegenstand die je ondervindt van de Nederlanders in je strijd tegen onderdrukking en armoede. Je hebt een substantiële bijdrage geleverd aan de groei en ontwikkeling van verschillende groepen in de Surinaamse samenleving en ook bijgedragen aan de ontwikkeling van jeugd, sport en onderwijs.

Met Stichting Ronnie Brunswijk voor groei en ontwikkeling draag je op dit moment bij aan een betere sociale omgeving in je land, onder andere de sociale en economische positie van met name jongeren, vrouwen en personen met een beperking en het bevorderen van zelfredzaamheid. afhankelijkheid van de sociaal zwakkeren in Suriname. Het lijkt erop dat u een van de weinige politieke leiders in de Amerikas bent die het echt menen met de mensen en begrip toont voor de behoeften van de armen en dat u niet eens aarzelt om uit eigen zak te betalen voor Surinamers in nood. Hij vertelde me ook dat je constant geld aan het strooien bent voor de armen in Suriname. Dit empathische gedrag heeft geen enkele politieke leider in de Amerikas ooit getoond.

Het bestuur van de West African Diaspora Awards (Prof. Omolayo Benjamin, Prof. UA Mohammed, Amb. Dr. Oyewole Oyedokun, Dr. Keith Ellis, Mevr. Christiana Okenla en ikzelf) heeft u daarom unaniem voorgedragen als een van de genomineerden voor de West African Diaspora Distinguished Leadership Award 2021. We hebben dit jaar nog 5 andere genomineerden. De ceremonie vindt plaats op 4 december 2021 in Bolton White Hotel, Abuja, Nigeria.

We weten dat je het evenement niet kunt bijwonen vanwege de reisbeperkingen die je zijn opgelegd vanwege de dubbele standaard van Nederlanders. Uw voormalige Nederlandse kolonisator is trouwens nummer 1 in de wereld met handel in heroïne en cocaïne, kinderporno, raamprostitutie en was de initiator van de slavenhandel vanuit West-Afrika. We hopen dat u een vertegenwoordiger stuurt om het evenement bij te wonen en uw West-Afrikaanse Diaspora Distinguished Leadership-certificaat of prijs namens u op te halen

Wij hopen dat u deze nominatie accepteert en hopen u op 4 december 2021 goed nieuws te kunnen geven.”


35 REACTIES

 1. Die award is bij deze waardeloos. iemand die cocaine gestemd voor kinderen regelde. geef mijn portie maar aan fikkie. die humbert r is.hiermee ook een pleitbezorger v die organisatie. money talks.
  gemodereerd

 2. Hubert heeft Babatunde Akinsanya, voorzitter van de West African Diaspora Awards in Abuja, Nigeria omgekocht met een zak geld. Ronnie wil ook een award net als Tokkie. Als Baba-tunde wist dat Ronnie een bankrover, struikrover en nog veel meer is geweest, dan had babatunde hem nooit genomineerd.
  gemodereerd

 3. Het is te hopen dat hij met dit persoonlijk succes ook positieve resultaten uit Afrika voor Suriname kan bereiken, anders is dat gouden ( zwarte diamand) speldje/medaille poppenkast dat hij op zijn jas/ rode baret kan spelden en met de borst voor uit ermee bij zijn stam in de rondte kan gaat lopen.
  gemodereerd

 4. Brunsie trap er niet in.alhoewel ik weet dat je trotsheid je soms parten speelt. Stuur inderdaad een afgevaardige
  gemodereerd

 5. Het is duidelijk dat de West African Diaspora Awards geen onderzoek heeft gedaan naar wat Brunswijk op zijn kerfstok heeft. Los van de strafrechtelijke veroordelingen kennen wij ook zijn onfatsoenlijke gedrag in de samenleving. Misschien zegt dit wel iets over de mensen in de West African Diaspora Awards die van mening zijn dat Brunswijk de award verdient.
  gemodereerd

 6. Hubert Ramp ersad verteld halve waarheden en is bezig met smerige politiek voeren.

  We moeten uitkijken voor deze raddraaier !
  ABOP wordt beinvloed en gemanipuleerd door foute profeten.
  En dit is het risico om te investeren in Suriname en een gevaar / bedreiging voor duurzame ontwikkeling in Suriname !

  Het volk moet volwassen worden en verantwoorde keuzes maken !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 7. Hij verdient dient ’t ( eerlijk is eerlijk ⚡🤝✊)
  Hij is een doorzetter ” hij heel veel goeie dingen gedaan vr Land en volk vergeleken met andere met grote vermogen en hoge opleidingen.
  Sommige wereld leiders hebben ergere dingen gedaan met de mensheid maar niet ordeel .
  Check de nucleaire wapens / chemische industrie/ oorlogen die plaats vinden om invloed te hebben op een bepaald Land of continent ” dat is vreselijk en onmenselijk.
  Dus wat BRUINSWIJK heeft gedaan is een druppeltje op een gloeiende plaat.
  IK PERSOONLIJK GUNT HEM DIT AWARD 100% ✊🤝💖🎯
  gemodereerd

 8. Beste mensen… Ook daar zie je verandering in komen … Afrika ontwaakt langzaam maar zeker…. Dat ja mijnheer, nee mijnheer is nu meer een, wat zegt mijnheer en wat bedoelt mijnheer precies geworden …. Meeste Afrikaanse landen leven vredig naast elkaar.. Afrika is een groot continent … Er zijn compromissen voor elkaar te respecteren , Ghana en grootmacht Nigeria zijn daar een voorbeeld van…Afrika is groot en wat minder dan de helft, Oost Afrika ligt aan de Indische oceaan… Met de Indische oceaan hebben de Hindoestanen en de Afrikanen dus een geografische verbintenis… De Indische oceaan brengt vis en vreugde voor Afrika aan de ene kant en India aan de andere kant… . Nou en!… En wat precies krijgen we maar langzaam voor elkaar?”Hoe je het ook draait of keert .. Werkgelegenheid, waar dan ook krijg je alleen door het bedrijfsleven en meer handel.. Er zijn veel mensen met een lage inkomen in Afrika en India …Er moet om armoede aan beide oevers van de Indische oceaan te bestrijden meer contact zijn, er moet heel veel gebeuren. Vul de toekomst maar zelf in… Mensen, Surinamers , blijf samenwerken en voor nu sterkte en vergeet je mondkapje niet….

  .
  gemodereerd

 9. Dus, Diaspora Award wordt meteen weggegeven, als iemand een mooi verhaal over jou verteld. En dat zonder gedegen onderzoek vooraf.
  Deze Award stelt dus niets voor! Ook al ben je een door het buitenland veroordeelde drugsdealer (maakt mensenlevens kapot!).
  Tevens een negatieve rassistische toon in de brief.
  Eng!!
  gemodereerd

 10. Wat is dit toch weer een grote onzin.
  Ach wat is die t Brunswijk toch een zielig mannetje, die door die vervloekte Hollanders niet mag reizen. Het lijkt me toch wel zeer onwaarschijnlijk dat “gerespecteerde” wetenschappers een nominatie brief schrijven met de tekst zoals Rampersasd zou doen willen laten geloven. Rampersad is net zo een likker als die Sandew Hira. Misschien kunnen deze beide ook een stichting beginnen en dan wat maatjes in de club halen, naar Equatoriaal Guinee gaan en daar wat gasten met pseudo titels geld geven en zo zelfs Bouterse en Brunswijk laten voordragen voor de 2 zieligste modelburgers van Suriname, die ten onrechte en geheel buiten hun handelen om het slachtoffer zijn geworden van de overheersend buitenlandse mogendheden.
  Lijkt erop dat de pek waar je mee omgaat ook je denk & relativeringsvermogen aantast. Maar goed, iedereen heeft een prijs en een punt waar ze 180 graden kunnen draaien. Wel weer jammer voor de alom latente Surinamers. Jullie laten je ook maar van alles wijsmaken.
  gemodereerd

 11. Ai beste famiri, ik gun de veeplee de prijs, maar hopelijk is het niet tot stand gekomen met een tjoekoe. U weet tog wel: “een overheerlijke Surinaamse gerecht dat vak onder detafel wordt genuttigd”.

  Gado de wi gesi mang.
  gemodereerd

 12. Rampersad is echt de weg kwijt.
  Wie kan Brunswijk naast Elijah Eugene Cummings plaatsen en de reisbeperkingen van Brunswijk aan NL toeschrijven.

  Brunswijk die toe laat dat zijn broer grond steelt in Albina en een zoon met een pistool loopt te zwaaien.
  Brunswijk die kans ziet door de internationale voetbal instanties voor jaren geschorst worden en naast VP nog steeds gewoon ondernemer is.

  Hij is de rem op dit moment. Het gaat allemaal te langszaam door dit gedrag.

  Rampersad is faciliteert Brunswijk door hem een beetje geloofwaardigheid te geven voor zijn achter ban. Brunswijk is boeren slim om ondertussen te proberen de BEP te verleiden weer met hem samen te gaan werken zodat hij ze weer kan bedonderen.

  Jammer voor Suriname want met deze mensen blijft het toch oude politiek
  gemodereerd

 13. Wat een slapverhaal zeg, te zielig voor woorden.
  Het bestuur van de West African Diaspora Awards bestaat uit volslagen debielen volgens mij.

  Ik weet het “West African Diaspora Awards” professoren van de feest-universiteit zeker, nomineren.
  Als je niets beters kunt voordragen dan een veroordeelde crimineel, dan zegt dat wel wat over de selectieprocedure.

  “uit eigen zak te betalen voor Surinamers in nood”

  Ja, het is altijd makkelijk geld van anderen uitgeven, want met hard werken heeft hij dat geld toch echt niet verdient, toch? Ik wil ook wel voor Sinterklaas spelen met andermans geld, wie niet, ben ik dan ook een genomineerde.

  “dat je het evenement niet kunt bijwonen vanwege de reisbeperkingen die je zijn opgelegd vanwege de dubbele standaard van Nederlanders.”
  Niks dubbele standaard van de Nederlanders, ook in Frankrijk willen ze meneer graag ontvangen. Er geldt maar 1 standaard in een normale werelds, een veroordeelde crimineel moet zijn straf uitzitten, of je nu zwart/wit/geel/paars bent moet niks uitmaken!
  Meneer de crimineel heeft toch echt zelf besloten om bankovervallen te plegen, om over overige duistere zaken maar te zwijgen.

  “Uw voormalige Nederlandse kolonisator is trouwens nummer 1 in de wereld met handel in heroïne en cocaïne, kinderporno, raamprostitutie en was de initiator van de slavenhandel vanuit West-Afrika.”

  Totale onzin, wat een kennis van de auteur, de frustratie druipt er van af.
  Onkunde ten top.
  gemodereerd

 14. en bordo dan? die moet ook worden genomineerd. ik bedoel, gelijke monniken gelijke kapen. we gaan niet met 2 maten meten toch?
  gemodereerd

 15. Ewaldo, Ik ben het volkomen met je eens
  Mensen moeten eens gaan graven in de tijd toen Tokkie minister van justitie was.
  Hij heeft weliswaar de trekker niet overgehaald, maar wel opdracht gegeven tot……………
  gemodereerd

 16. Als de Afrikaanse organisatie, die deze award uitreikt, goed onderzoek had gedaan, wisten ze dat Brunsi niet het beste rolmodel is voor de jeugd overal op aarde en voor Afrika en Suriname in het bijzonder..
  gemodereerd

 17. Traag man! Pakiratigri heeft allang geleden niet alleen Lonnie genomineerd , maar zelfs een award uitgereikt aan Lonnie. Het verschilt wel een beetje van deze nominatie. Lonnie ,de onbetwiste leider en voorbeeldfiguur als het gaat om ; terrorisme, drugsdealen en drugssmokkelen op grote schaal, absolute intimidatie, agressie, het bedreigen en chanteren van individuen en organisaties, andere criminele activiteiten zoals bankroof, het schenden van mensenrechten, toe-eigenen van grond en daarmee verbandhoudende illegale activiteiten die gelegaliseerd zijn geworden vanwege zijn onaantastbaarheid in de staat Suriname.

  Lonnie is zowel in Frankrijk en Nederland bij verstek veroordeeld . In Nederland was dat in 1999 . Verjaringstermijn? 20 jaar. Brunswijk wordt vooral onder de marrons geromantiseerd. Let wel, niet allen! Er zijn er die hem liever zes voet onder de grond zien. Een mens is nooit zo slecht dat hij niet in staat is ook goeds te doen. Lonnie valt ook onder die categorie. Hij helpt veel mensen op weg. Helaas is zijn geschiedenis niet fraai. Hij komt over als een sociopaat , echter vanwege de sociale druk die op hem ligt vanwege zijn huidige functie ,is hij genoodzaakt zich aan te passen aan sociaal wenselijk gedrag. Toch kan hij getriggerd worden en vervalt hij weer in de sociopaat die hij is . De Nederlanders die hem destijds ondersteunden tijdens de Binnenlandse perikelen ,hebben hem nu een trap van jewelste gegeven. Je kunt het vergelijken met de Amerikanen die eerst Bin Laden steunden en daarna diezelfde Bin Laden, hun doodsvijand werd.

  En zie nu , Lonnie is vicepresident. Dit alles kun je gerust terugvoeren op Chan. Het zwaard van Damocles hing niet boven het hoofd van Chan. Hij was niet verplicht met Brunswijk te werken. Toch heeft hij daar heel bewust voor gekozen. Nu hebben we dus een gewezen crimineel en mensenrechtenschender als vicepresident. Dankzij Chan. Dus valt Lonnie niets kwalijk te nemen en wordt hij van harte gefeliciteerd met de nominatie en wie weet , eventueel de award. Pakiratigri heeft de zijne al uitgedeeld. Wel jammer dat men Bouterse nooit genomineerd heeft. Die betekent ook veel voor de behoeftige mens. Of, is hij niet zwart genoeg? Moet er eerst ergens in Zeeland aan de Noordzee, een comité opgericht worden dat de diaspora van de Zeeuwen wil huldigen?
  gemodereerd

 18. Hubert Rampersad mooie tekst geschreven hoor. Ronnie Brunswijk is en lijkt ook op een Nigeriaan zijn voorouders komen allemaal uit West Africa denk ik. Ook in Ziel mijn groei ik nog steeds op met mijn voorouders en nazaten uit Azie . Alleen ik ben in verkeerde Omgeving maar in mijn warme ziel nogsteeds voorouders ziel lekker warm en fijn. Ronnie Brunswijk zijn ziel ligt ook ergens in Namibie of Nigeria bij zijn nazaten. Hij mag trots zijn. Ziel leeft voor ondanks dat je ver bent van je afkomst en soortgenoten maar warmte zit in de geest en ziel ook wel.
  gemodereerd

 19. Deze adviseur neemt duidelijk een loopje met het intelligentieniveau vd suri’s. Ik zie potentie voor een “van der Spekje”.

  Een dia-spora is geen hert, maar iemand die zich verdienstelijk maakt voor de gemeenschap op verschillende gebieden. Brunsi is geen diaspora en kan niet eens een teennagel buiten suri zetten, ook niet naar FG.

  Cummings was een geboren en getogen afro-american met een behoorlijke staat v dienst.

  De goodwill voor RB is net als ‘wit poeder’ opgelost. Negatief in het nieuws, louche relaties, ouwe politiek en hij heeft blijkbaar een complete tribe gefaciliteerd.

  Rommel!
  gemodereerd

 20. Whahahaha paki.

  Het laatste breaking news is dat niet Amsterdam maar Zeeland, dus de Zeeuwen de grootste slavendrijvers waren. Vandaar die ‘verdeel en heers tactiek’ v bouta met zijn Zeeuws bloed. Hij heeft het niet van een vreemde. Is een familie ding. Dus wie weet krijgt hij nog een Award voor nog levende afstammeling vd wreedste slavendrijvers. Hij moet het wel zelf ophalen.
  gemodereerd

 21. Dus Brunswijk troeft bouterse ook nu weer af. dat zal pijn doen. Bouter je zou hem toch leren, je was niet vergeten toch wat hij gedaan had. welnu je hebt je kans gehad, maar je scheet balen
  Daarom krijg jij TWEE Award en Brunsie maar 1
  Jij krijgt niet de West African Diaspora Award’
  maar je bent genomineerd voor de
  Diaree Award
  EN voor de
  Diaspoort niet Award
  Je hebt het verdient
  gemodereerd

 22. Tegenwoordig moet je een grote dief, bankrover, struikrover en coke dealer zijn, dan wordt je genomineerd
  gemodereerd

 23. Cantuloupe 27 november 2021 At 23:33
  “Eigenlijk bizar om dit te lezen. Hoe hoog staan de Afrikaanse landen zelf dan.?”

  Ze hebben zelf hun broeders en zusters geleverd aan de kust. reken maar niet dat ze de Europeanen zich zelf in het binnenland lieten zien.

  Nigeria kan beter naar haar eigen geschiedenis kijken bij voorbeeld Biafra en de volkerenmoord die daar plaats gevonden heeft.
  Wellicht even bloederig las 250 jaar slavernij geschiedenis van de lage landen aan de noordzee.

  Abudja in niet voor niets in het midden nergens gebouwd.
  gemodereerd

 24. hetisnietwaar :::: weet je wat wel waar is dat jij landen discrimineert , en de waarheid maar gedeeltelijk geeft , hij jou vriend is niet alleen in Nederland veroordeeld maar ook in Frankrijk en nog in meer landen , ben jij een vriend van die pakiratigri ?? , zo ja dan horen jullie bij de zelfde groep
  gemodereerd

 25. een zinvol advies omtrent dit onderwerp. Het is zeer wenselijk dat Brunswijk op het vliegtuig stapt en via Schiphol naar Africa vertrekt om zijn award in ontvangst gaat nemen. Liever vandaag nog dan morgen.
  Goede reis geachte president en kom gauw terug.
  gemodereerd

 26. Ha ha ha

  Hoe groter de crimineel en of moordenaar,hoemeer men deze monsters aanbid in suriname.

  Dit is echt zielig!!!!

  Dit soort onmensen die met hun bloedgeld smijten …zijn zooooo achterhaald,behalve in su.

  Bouta brunswijk ….wat een dagoes.

  Rampersad lijkt me geen goeie koffie om onze moordenaars te eren en goeds te schrijven over deze narco vp en friends.
  gemodereerd

 27. “Mijn zeer gerespecteerde collega Prof.Dr. Hubert Rampersad, die begin dit jaar Nigeria bezocht om zijn nieuwe boek te lanceren, vertelde me over je uitzonderlijke prestaties als krachtig empathisch politiek leider en wat je doet voor de armen in je land als afstammeling van de slaven in West-Afrika. Hij vertelde me ook over de tegenstand die je ondervindt van de Nederlanders in je strijd tegen onderdrukking en armoede.”

  “We weten dat je het evenement niet kunt bijwonen vanwege de reisbeperkingen die je zijn opgelegd vanwege de dubbele standaard van Nederlanders. Uw voormalige Nederlandse kolonisator is trouwens nummer 1 in de wereld met handel in heroïne en cocaïne, kinderporno, raamprostitutie en was de initiator van de slavenhandel vanuit West-Afrika.”

  Aldus Prof.Dr. Babatunde Akinsanya, voorzitter van de West African Diaspora Awards in Abuja, Nigeria, die zich duidelijk zonder verder eigen onderzoek te plegen, heeft laten inspireren door niemand minder dan onze eigen niets zeggende Prof. Hubert Rampersad.

  De hoeveelheid waarde dat een mens in zo’n artikel kan leggen lig aan de eigen intelligentie.
  gemodereerd

 28. Nasty look, nasty uitstraling, nasty person, evil like shit!
  Ja jij Ronnie Brunswijk…bah!
  gemodereerd

 29. Zet hem een kroon op z´n kop en verban hem naar afrika als ze daar zo naar hem opkijken, mogen ze hem met alle liefde hebben.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.