woensdag, juni 19, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijVoorbereidingen bouw Corantijnbrug in volle gang

Voorbereidingen bouw Corantijnbrug in volle gang

-

Does Travel - naar Suriname

In het kader van de bouw van de brug over de Corantijnrivier om Suriname met Guyana te verbinden, is een bezoek gebracht aan het buurland. De delegatie bestond uit leden van het ministerie van Openbare Werken (OW), een consultancybedrijf en aannemers.

Het team heeft op maandag 15 november 2021 een onderhoud gehad met leden van het Guyanese ministerie van Openbare Werken. Er hebben wederom oriëntaties plaatsgevonden, waarbij locaties zijn aangedaan waar de brug start aan de Surinaamse zijde en landt op het Guyanese grondgebied.

Firazia Ataoellah, hoofd van afdeling Bruggen bij het ministerie van Openbare Werken gaf na het bezoek aan dat de haalbaarheidsstudie voor de bouw van de Corantijnbrug binnenkort wordt afgerond. In december 2021 wordt een aanbesteding gehouden door het ministerie, waarbij ingenieursbureaus zich kunnen inschrijven om het ontwerp te maken voor de brug.

In dit kader werd een bezoek gebracht aan Guyana en Nickerie om de plekken te bezichtigen waar de brug gebouwd zal worden. De ingenieursbureaus werden in de gelegenheid gesteld zich op de plekken te oriënteren en waar nodig vragen te stellen die essentieel zijn om het brugontwerp naar wens te maken.

De brug over de Corantijnbrug zal voorzien worden van een zeer unieke constructie die zich vanuit Guyana zal verbinden met het Long Island en een lengte zal hebben van 1.1 km. Vervolgens wordt een 2 km lange weg op het eiland aangelegd, waarna een 2.1 km lange brugconstructie het eiland gaat verbinden met Suriname. Deze megaconstructie met een totale lengte van meer dan 5 km is doorslaggevend voor zowel Suriname als Guyana.

Het betreft een cruciale verbinding die de twee regio’s aaneensluiten. Beide landen hebben belang bij de totstandkoming van de brug op verschillende economische gebieden zoals de toerismesector alsook het bevorderen van de handel die zich gigantisch kan gaan ontwikkelen.

Indien alles volgens de planning verloopt kan de start van de bouw van de Corantijnbrug rond het einde van het komende jaar aanvangen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

23 REACTIES
 1. In deze brug is een basculebrug een niet o belangrijke onderdeel in het diepte gedeelte van de vaargeul Corantijnrivier. Hierdoor kunnen schepen, boten die van de Altanitsche Oceaan komen en naar Apoera of verder varen naar het zuiden en terug varen naar de Atlantusche Oceraan als de het basculegedeelte vd brug open is heen en terug varen. Het basculegedeelte vd brug gaat dus open voor boten schepen.

  Wanneer de basculebrug gesloten is gaat het verkeer (auto, bussen, fietsen, voetgangers, enz) van en naar Guyana en Suriname er overheen. Er zal dus ook een rijbaan voor fietsers en bromfietsers over deze brug moeten zijn, evenals een trottoir.

  In deze brug moet voorzien zijn
  – rijbanen voor auto, zwaarmaterieel,
  – basculebrug,
  – fiets- en bromfietspad
  – trottoir zijn ingebouwd.

  Behoorlijke brede brug, geschikt voor allerlei verkeerdeelnemers, voetgangers, (brom)fietsers, auto’s, zwaarmaterieel, maar ook voor boten en schepen die van noord naar zuid en terug varen over de Corantijnrivier.

  Regeren en beleidsplannen maken, plan van aanpak,het doel vd infrastructuur, kunstwerken is vooruitzien in de toekomst.


  gemodereerd
 2. Dit alles ten behoeve van Melissa. Sorry , ik bedoel ten behoeve van het edele Surinaamse volk in het kader van ontwikkeling. Ze heeft net zolang aan zijn oren gezeurd tot hij niet anders kon en haar bevel inwilligde. Ik stel voor de brug maar gelijk Melissa bridge te noemen. Wat zijn de totale kosten en hoe is de verdeelsleutel? Tol? Door wie? Hoe hoog wordt de overspanning van de brug aan de Surinaamse kant in verband met de doorvaart van het maritieme verkeer? Ik bedoel het hoogste punt, de top dus. De Bosje Brug is ongeveer 1,5 km lang en de top is ca. 50 meter .

  Zal deze brug volledig berekend zijn op de komende decennia? Gaat men maatregelen treffen om het oneigenlijke gebruik van de brug te beperken? Iemand uit de omgeving , een Nickeriaan of zo , hoeft namelijk dan niet langer de lange en vermoeiende tocht naar de Bosje brug te maken indien de Melissa bridge net zo geschikt is en bovendien dichterbij ligt. De volgende opdracht van Melissa aan Chan, wordt een brug naar Nederland bouwen. Ze is wel vaker in Nederland en naar verluidt, houdt ze niet zo van vliegen. Daarna een brug naar India in het kader van het opzoeken van haar roots. Wederom, ze houdt niet zo van vliegen. Miami volgt nog. Succes.


  gemodereerd
 3. We kletsen met een brug en dagelijks zien we vrouwen met kinderen die geen eten hebben bij 1 voor 12, geen huisvesting de straten van onze binnenstad zitten vol kuilen.
  Waar ligt de prioriteit in dit land????
  Artsen moeten staken voor geld,
  De binnenstad vies en we gaan 25 nov feesten.


  gemodereerd
 4. Als de brug er komt dan is het vrijspel voor de boeven van beide landen om hun werk-
  terrein uit te breiden. ”Effe een moord plegen en dan weer, pleitte naar land van herkomst”)

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 5. op verschillende economische gebieden zoals de toerismesector alsook het bevorderen van de handel die zich gigantisch kan gaan ontwikkelen.

  toerisme? in covid tijd?
  met al die criminelen in suriname en guyana? ze zullen gek zijn
  zijn hooguit mensen met surinaamse roots die naar suriname gaan.

  kan? gaan ontwikkelen?
  je gaat een brug bouwen omdat iets kan? maar je weet totaal niet hoe en wat?

  de visie van deze regering en van vetnek en zijn opvretertje laten veel te wensen over.
  problemen zat in het land waar geen geld voor is en dan een achterlijke nutteloze brug bouwen die veels teveel gaat kosten.
  dit is santokhies variant op de bouta highway.
  totaal nutteloos en een achterlijk prestige project waar niemand wat aan heeft of op zit te wachten
  hij blijft falen…. vanaf dag 1 heeft deze opvreter van staatsgelden nog steeds niets gepresteerd behalve loze woorden en grove leugens


  gemodereerd
 6. kijk naar het az??
  een achterlijk oud gebouw wat zwaar achterligt in onderhoud
  het geld voor deze nutteloze brug had gewoon in de zorg cq een nieuw ziekenhuis gestopt moeten worden
  en zo zijn er meer dingen die je met al dat geld zou kunnen doen waar de bevolking wel wat aan heeft.
  als je als toerist iets gebeurd in suriname, moet je veel geluk hebben dat te overleven want de zorg is uitermate dramatisch.


  gemodereerd
 7. Als we kijken naar de ontwikkeling van een land is een goede infrastructuur cruciaal. Want een goede infrastructuur draagt immers bij aan economische ontwikkeling. Dat betekent niet alleen goede wegen, bruggen etc. maar vooral ook een goede aansluiting van de wegen op elkaar. Het maakt gebieden gemakkelijk toegankelijk.

  En alles begint met een gedegen plan.
  @ Daarbij dienen we vooral te kijken naar wat we willen bereiken. Dat wil zeggen geen grote visionaire en futuristische plaatjes maar een gedegen plan over waar we naar toe willen met het land.
  @ Een duidelijk verhaal dat start met de vraag: ‘waarom’. Waarom willen we wegen, bruggen etc. aanleggen en waarom willen we bepaalde gebieden ontsluiten, waarom willen we meer asfalt?
  @ Wat willen we met het land, met de economie?
  @ Willen we het toerisme verder gaan ontwikkelen,
  @ Willen we meer bedrijvigheid,
  @ Willen we een hub zijn of worden?
  @ Hoe vindt de financiering plaats?
  @ Of gaat het hier alleen om politieke motieven (verkiezingscampagne)
  Time Will tell!


  gemodereerd
 8. De brug zal veel voordelen met zich meebrengen, waardoor er veel bedrijvigheid, handel, vervoer van praten producten, toeristen enz zal ontstaan.

  Dus van die nietsnutten die dat niet willen of kunnen inzien, zou ik zeggen kruip maar lekker weer onder je steen en zorg ervoor dat je geen gebruik gaat maken van de vele economische financiele voordelen die deze brug gaat brengen.

  Als mey die zaken die ik aangeef in mijn vorige posting in deze brug worden opgenomen dan zal Suriname, Guyana, Frans- Guyana en Brazilie er voordeel van hebben. Het leven( goederen vervoer. personenverkeer, autoverkeer, volume van producten, toerisme, zal iets sneller verlopen en dat zal alleen maar zorgen voor meer kapitaal voor Suriname, de gebieden. ondernemingen, scholen, in Nickerie zullen er allemaal beter van worden. Per saldo zal dit Suriname beter op de regiokaart. wereldkaart zetten.

  Suriname wordt ontsloten en daarom is dit plan van Z.E. president Chan Santokhi heel goed om de president Chandrikaperkash Santokhibrug over de Corantijnrivier te bouwen. Ook de toeristen en olie- en gas US $ zullen hierdoor naar Suriname komen.

  Ik wens ze heel veel succes toe met deze brug over de Corantijnrivier

  Hopelijk dat dit de opmaat is dat de Fransen in oosten van Suriname ook nu ook eindelijk de brug over de Marowijnerivier te gaan bouwen.

  De isolatie waar Suriname in zit moet nu eindelijk worden opgeheven.

  De bruggen moeten wel voldoen aan de hoogste kwaiteitseisen, zeer lange levensduur, de aller beste bouwmaterialen die internationaal voor bruggen van toepassing zijn.

  Laat een vd beste en grote Nederlandse bruggenonderneming deze brug maken voor Suriname.


  gemodereerd
 9. Heeft dit prioriteit?? Want de bevolking van Suriname heeft het echt zwaar met alle verhoogde prijzen die maar blijven stijgen, de devaluatie van onze Srd, de pandemie, de lockdown, het nepotisme, corruptie! Deze regering is alles behalve transparant. Men drukt zaken door ondanks hevige tegen geluiden. Er is geen overleg. En men is oost indisch doof voor de vele protesten, die het Volk organiseerd.

  Deze projecten gaan om prestige. Zo een President moet toch iets achterlaten! Maar de realiteit is dat andere zaken meer aandacht behoeven. We willen een Paramaribo die niet meer onder water loopt, bij een beetje regen. We willen goed openbaar vervoer. We willen een veilig wegennet met een trottoir en fietspaden, zodat je niet voor elk wisje wasje in de auto hoeven te stappen. We willen ziekenhuizen, waar we zonder drempelkosten, direct en adequaat geholpen kunnen worden! De lijst is lang..! Regering wat zijn uw prioriteiten. Stop deze plannen van een brug met Guyana even in de ijskast. Er zijn belangrijker zaken, waar dit geld aan uitgegeven kan worden.


  gemodereerd
 10. Gisteravond heb ik naar een ruim 1 uur durende film op You Tube gekeken, waarin de president vertelt over wat er al gedaan is en wat er nog zal gebeuren.
  Er zijn niet alleen plannen voor het bouwen van een brug over de Corantijn maar ook voor het bouwen van een brug over de Marowijne.

  Deze video film is het bekijken waard. Zoek op YT naar: Wayne in gesprek met Z E Chan Santokhi.


  gemodereerd
 11. De meeste grote bouwwerken en instituten in Suriname zijn genoemd naar niet-Hindoestanen.
  @Wijdenboschbrug
  @Pengel AirPort
  @Jules Sedney haven
  @Anton de Kom Universiteit
  @Kamperveen voetbalstadion

  De belangrijkste Hindoestaanse politicus Lachman moest het doen met een straatnaambordje.

  De eerstvolgende grote bouwwerken zullen als volgt genoemd worden:
  @Z.E. Chandrikapersad Santokhibrug over de corantijnrivier
  @Z.E. Ronnie Brunswijkbrug over de marowijnerivier
  @Somohardjobrug als tweede brug over de Suriname rivier (met toestemming van Z.E. Ronnie Brunswijk natuurlijk)

  Vandaar dat deze regering zoveel haast maakt met de bouw.


  gemodereerd
 12. Ik heb net 6 apotheken moeten aflopen om simpele medicijnen te krijgen. Als Sur niet zien wat er gebeurt gaan ze het merken. We gaan nu brood en rijst met brug eten.


  gemodereerd
 13. Als de Corantijn brug er eenmaal is, dan zullen alle tegenstaanders er met plezier gebruik van maken net als de tegenstaanders in het verleden over de Wijdenbosch brug klaagden en nu vrolijk iedere dag overheen rijden.

  De azijn zeikerds zijn zo bang dat de brug vernoemd zal worden naar president Santokhi of naar Melissa, maar zijn zeer tevreden over de naam Wijdenbosch brug.

  Heeft het te maken met haat of met jaloezie of met haat en jaloezie.
  Het land is niet van 1 groep. PUNT!!!


  gemodereerd
 14. Beste mensen…. Er was ooit veel werkgelegenheid voor mensen uit Nickerie. .Nickerie is een stad in West Suriname . Nickerianen konden werken in Wageningen of bij de Bacoven-fabriek in Oost-Nickerie … Nu anno 2021 is zowel project Wageningen, als de Bacoven-fabriek in Nickerie gesloten.. Vergeet niet, Nickerie was ooit een suiker-producent … Er is over een periode van 10 jaar iets wat regionaal, dus in West Suriname wel de aandacht trekt… Voor de kunst van Suriname en Guyana zijn er olie en gas vondsten gedaan…. Na het coronajaar 2020 is de terugkeer van de miljoenen investeringen door buitenlandse olie-maatschappijen in Guyana niet alleen opvallend, …het creëert aardig wat werkgelegenheid daar….. Een brug over de Corantijn-rivier is momenteel een redelijke noodzaak… Ook de aandacht voor de historische banden tussen Suriname, bekend bij de Guyanezen als Dutch-Guyana en Guyana ookwel bekend als British Guyana is nóóit verdwenen..Ik ben geen zakenman of econoom.., maar ik doe een poging.. Dus, nu even puur zakelijk bekeken… . Bijna alle olieconcern werkzaam in zowel Guyana als Suriname zullen.., het Corantijn-rivier brug als een extra infrastructuur-steun gaan beschouwen, zo het nu reeds gezien wordt, als zijnde… . Tot plezier ook van de vele Surinaamse toeristen voor wie het leven in het Caraibisch gebied een extra dimensie krijgt… Mensen, sterkte en vergeet Uw mondkapje niet


  gemodereerd
 15. Ik neem notitie van jullie geklets zoals altijd. Waarom kan een Surinamer !!!! niet positief denken en vooruit kijken. Steeds maar negatief achteruit en vuile was tevoorschijn halen.ik woon in ned. Reeds 55 jaren. Heb bijna 50 jaar constant gewerkt. Werkweken van bijna 60á 70 uren gemaakt week in week uit.ik dag die Surinamer uit dat mij kan nadoen.en weet je waarom Suriname niet vooruit gaat komen !!! Nee echt niet goed nadenken. Haha het is toch wereld wijd bekent dat Surinameeeeers het luidste volk in de wereld is. Om niet te spreken van dommmmm.?? Zijn gaat ook niet veranderen ga nauw een keer leren werken omplaats van afzeiken. Groetjes!!


  gemodereerd
 16. Misschien was een tunnel beter op z’n plaats. Want de verwachting is dat stormen en slecht weer gaat toenemen de komende jaren. Dan zal het verkeer veel hinder ondervinden en de brug schade kunnen lijden. Maar … liever iets dan niets.


  gemodereerd
 17. debby , jij weet toch dat jij en jou vrienden azijnzeikers zijn dus goed verwoord door Viyayarni , dus debby ga nooit over die brug hij houdt niet van azijn


  gemodereerd
 18. Ik heb de aanbesteding gehouden voor de bouw van de twee grote bruggen over de suriname en coppename rivier. Er waren haalbaarheids studies gemaakt door het nederlands economisch instituut. Ik heb in de jaren 70 en 80 en 90 gewerkt te Patamacca, Victoria, Phedra , Coronie, en Nickerie. Moest vaak om 4 uur opstaan om eerste veer te halen. Heb vaak moeten overnachten bij het veer als ik de laatste veer had gemist. Half comnewijne werkt in Paramaribo. Er waren dus genoeg economische gronden om die bruggen te bouwen. Het heeft veel partikuliere ontwikkeling gebracht in Commewijne. Weinig in Coronie en Nickerie door falend Overheidsbeleid. Dus ik wil graag de haalbaarheidsstudie zien die men gaat maken voor de brug over de Corantijn. Een goede veerverbinding is nog altijd de beste optie, ook voor Albina. Het wordt een tjoekoe project. Ik moest weg bij OW toen Dilip en Atta ontdekten dat ik reeds de financiering had voor de bouw van de bruggen. Vele malen goedkoper. Ik heb ook de beslissing genomen om beide bruggen te bouwen en dat in een meeting met de top van ballast nedam en diverse ministers aan hun medegedeeld. Dus die brug over de Corantijn wordt een heuse tjoekoeproject. Er is geen economische rechtvaardiging. We hebben nu meer dringende zaken. De verarming is enorm.


  gemodereerd
 19. De verarming van Suriname/rs zal niet door de bouw vd bruggen over de Corantijnrivier of Marowijnrivier komen omdat het geld/ de financiering hiervoor al internationaal al voor de ontsluiting voor wegen, bruggen, enz voor heel Latijns -Amerika al een potje voor is. Uit dat potje gaat die financiering komen en als Surinsme moet af lossen zal het op gunstige voorwaarden gebeuren op een lange termijn.

  Als de brug over de Marowijnerivier echt gaat komen zullen de Fransen dit zeker voor een groot gedeelte en wellicht helemaal voor hun rekening willen nemen.

  Wees gerust alles komt terecht, zolang Suriname een democratische rechtsstat is met degelijke bestuurders, die gaan voor het algemeen belang, (inter)nationale veiligheid, normen en waarden , orde, rust, goede algemene doelen voor ogen heeft en als landen dat zien, zullen ze zeker naar Suriname komen.

  Deze regering is goed beziv om Surinamers weer op de kaart te plaatsen.

  Ik heb vertrouwen in deze regeringscoalitie.


  gemodereerd
 20. Men gaat er van uit dat er voor onze kust olie gewonnen gaat worden,de president is naar scotland vertrokken inverband met klimaatverandering vergadering, hy weet dat olie winning voor de kust op losse schroeven staat, dus we zyn niet zeker dat wy ooit gaan exploiteren.
  Wil men een brug bouwen over de corantyn river dan moet eerst de grens kwestie(tigri) geregeld worden, anders hoort daar nooit een burg te komen, de belangen zyn niet van dien aardt, en men mag nooit een brug bouwen om de belangen van welk natie dan ook tedienen.
  overhaast deze brug aanleggen kan hele gevaarlyke gevolgen hebben voor Suriname als Natie
  Guyana is net zo onbetrouwbaar als onze president en dat is gevaarlyk.


  gemodereerd
 21. Als ik zeg dat we andere prioriteiten hebben dan moet het voor mensen die in Suriname wonen en niet geloven in sprookjes heel duidelijk zijn wat ik bedoel. Het verhaal als of er internationaal een potje zou zijn om dat soort projecten te financieren is pure onzin. De internationale financieringsinstellingen zijn de IADB, de Wereldbank, de Euroopese investeringsbank, et cetera. En die weten heel goed dat Suriname kampt met een enorme schuldenlast. De capaciteit, de verdiencapaciteit om die schulden af te lossen is er niet. Dus voor de mensen die niet hun kop in het zand hebben is het duidelijk dat financiering door het buitenland een moeilijke zaak zal worden. Derhalve is dit project een echt voorbeeld van een showproject, een Tjoekoe project die de belastingbetaler met nog meer belastingen zal opzadelen. De koopkracht is al op een niveau nooit eerder vertoond. Het wordt tijd dat de gemeenschap de president duidelijk maakt dat hij geen kleren aan heeft.


  gemodereerd
 22. Het gaat om de ontsluiting van heel Zuid-Amerika, Midden-Amerika en aansluiting op de wegen van USA en Canada.

  Als deze wegen bruggen zijn aangelegd, kan men van Argentine tot naar Canada met de Auto, Motorfiets, vrachtwagen rijden. Ook de oostwestverbinding in Zuid-Amerika, waar Frans-Guyana, Suriname en Guyana liggen maken deel uit van dit plan en de wegen en bruggen behoren bij deze ontsluiting.

  Google:
  – Ontsluiting Zuid-Amerika kost US$ 37 miljard,

  zie onderaan dit van dit bovengenoemde bericht:

  De schrijver ervan is, Vernon Texel, woensdag, 21 juni 2006


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES