donderdag, mei 16, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidVIDEO: 'Bijna alle zwangere COVID-19 patiënten op IC overlijden'

VIDEO: ‘Bijna alle zwangere COVID-19 patiënten op IC overlijden’

-

Does Travel - naar Suriname

Heftige beelden in het COVID-19 Journaal van woensdag 17 november: er wordt een kijkje genomen op de Intensive Care (IC) afdeling van het Academisch Ziekenhuis in Paramaribo (AZP).

De artsen daar hebben dagelijks te maken met besmette mensen die op de volle zalen vechten voor hun leven. Volgens drs. Rosita Biharisingh, cardio-anesthesioloog in Suriname, is er nog steeds een wachtlijst voor de IC ook al neemt het aantal positieve mensen iets af.

Het grootste deel van de mensen dat op de IC terecht komt is volgens haar niet gevaccineerd. Het gaat om bewerkelijke medische behandelingen en zorg op de IC.

Triest is dat er al een aantal ongevaccineerde jonge, hoogzwangere vrouwen op de IC zijn opgenomen, die zijn komen te overlijden. Ze komen met ernstige klachten binnen maar zijn niet te helpen.

De meeste komen in het laatste trimester binnen en kunnen nog net naar de operatiekamer gebracht worden, waar via een keizersnee de baby eruit wordt gehaald. Daarna gaan de moeders zienderogen achteruit en komen ze te overlijden vertelt de arts in het journaal.

Bekijk het filmpje hier:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
 1. Zal de heer Belfort toch een klein beetje gelijk krijgen. Hier merk je duidelijk dat de wetenschap deze groep niet kan helpen. Misschien als uiterste redmiddel toch de osodresi gebruiken.


  gemodereerd
 2. Eigen + mening.
  Denk je niet dat deze mensen dat al lang hebben geprobeerd voordat ze op de IC belanden. OSO dresi is vrij verkrijgbaar, dus er zijn geen belemmeringen om het te gebruiken. Verder hebben gevaccineerde hoogzwangere vrouwen veel minder kans op overlijden, vandaar dat ik die rare U-bocht van je niet begrijp. Het lijkt erop dat de meest rare “argumenten” tegen vaccinatie op tafel worden gegooid. Je conclusie dat de wetenschap deze groep niet kan helpen, slaat dus op de groep niet gecvaccineerden, niet op de groep hoogzwangere vrouwen. Verder zijn er naast preventieve vaccinatie meerdere behandelingen beschikbaar met antibodies, als je maar geld hebt.
  Klein beetje nadenken bij het vormen en ventileren van je mening.


  gemodereerd
 3. De opmerking van ‘Eigen+mening’ laat duidelijk zien hoe achterlijk sommige Surinamers zijn. Want als je de tekst leest en het filmpje checkt dan zie je het gaat om ongevaccineerde vrouwen die hun leven op het spel zetten. ‘Eigen+mening’ is duidelijk een analfabeet die met non-argumenten een achterlijke mening wil doordrukken.


  gemodereerd
 4. Hier merk je duidelijk dat de wetenschap deze groep niet kan helpen.
  ======
  Ik heb in mijn reactie het gehad over deze groep (ongevaccineerden). Als je een risico groep bent en besmet raakt dan is de kans groot dat je ernstig ziek wordt met de dood tot gevolg. De wetenschap kan op dit moment niets betekenen voor deze groep (ongevaccineerden). Dus hebben ze nog de mogelijkheid om alternatieve geneeswijzen toe te passen. Je kan ook gaan bidden tot de goeie heer Jesus voor genezing. Dan doet men ook als je andere ongeneeslijke ziektes hebt.


  gemodereerd
 5. Als je gevaccineerd bent,is er onder de streep toch heel wat winst.Niet ziek worden,ziek worden met milde symptomen,zelden ziekenhuis opname en nog minder doodgaan.
  Ongevaccineerd is ziek worden, lijden en dood gaan.


  gemodereerd
 6. @Jacobus: Ongevaccineerd is ziek worden, lijden en dood gaan.

  Voor jou misschien wel. Voor anderen niet.
  Ook steeds meer gevaccineerden gaan dood. Ze zijn niet geholpen door de dubbele vaccinatie.
  Net zoals de vaccinatie wel soelaas biedt aan de een, maar niet aan de ander, zo precies ook heeft de ene niet-gevaccineerde baat bij z’n niet-vaccinatie en de andere misschien niet.
  Dus je kunt niet zeggen dat vaccinatie helpt, je kunt ook niet zeggen dat niet-vaccinatie helpt. Daarom is een ieder zijn eigen keus laten maken het beste, vind ik.
  Feit is wel dat er tegenwoordig ellendig veel mensen ‘plotseling’ of ‘onverwachts’ sterven. En in 90% van de gevallen betreft het gevaccineerde mensen.


  gemodereerd
 7. eigen+mening , weet jij wel het verschil tussen wel of niet vaccineren , Jacobus legt het goed uit , maar jij kunt natuurlijk ook de raad opvolgen van die belfort


  gemodereerd
 8. Het bekruipt mij het gevoel dat men bewust de met covid besmette zwangere vrouwen laat sterven. Waarom sterven al deze zwangere vrouwen in Suriname in ziekenhuizen terwijl in andere landen dit niet het geval is. Zijn de artsen in Suriname minder kundig dan artsen in het buitenland?


  gemodereerd
 9. Wat een wereld
  En we blijven maar op dezelfde plek
  Wat is tegenwoordig waar en wat niet
  Elke dag is een nieuwe uitdaging
  Leven is al eeuwen een beslissing van de lanti
  Soema na lanti
  Dat joe wan bepaal gi mi dat mi no de waarti foe da libi
  Alla goedoe in grontapoe dem abi
  Nu wil je al het leven in controle
  Fa en joe di dem kari volk mus dede now
  Want robot de foe vervang libi soema
  Wiki jongoe libi soema wiki
  Sta op surinamers als je werkelijk bestaat
  En loop niet achter die so called leaders
  Waka gi joe srefi
  En mi srefi sa drape
  A dei wi sa kroon wi egi king


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES