Suriname zet militairen in om politie te ondersteunen bij criminaliteitsbestrijding

9
Suriname zet militairen in om politie te ondersteunen bij criminaliteitsbestrijding
Zichtbaarheid militairen op straat moet veiligheidsgevoel vergroten. Foto (c) Defensie Suriname

De Surinaamse overheid gaat militairen inzetten om het veiligheidsgevoel bij de samenleving te vergroten en extra ondersteuning aan de politie te bieden bij de criminaliteitsbestrijding. Hiervoor gaat het ministerie van Defensie vier surveillancevoertuigen inzetten.

Minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie was vrijdag persoonlijk aanwezig om de manschappen toe te spreken. “Bescherming van elke Surinamer is ons dierbaar. Het doet ons elke keer pijn wanneer er ergens ingebroken wordt of iemand overvallen, mishandeld of beroofd wordt,” benadrukte de bewindsvrouw.

Door de zichtbaarheid van militairen op straat moeten criminele activiteiten worden ontmoedigd. Minister Mathoera verwacht dat de militairen en politie samen als professionals te werk zullen gaan, zodat zij hierdoor meer respect en gezag zullen uitstralen.

Bij het op heterdaad betrappen van iemand bij het plegen van een strafbaar feit, zullen alleen de eerste maatregelen worden getroffen en zal de verdachte daarna worden overgedragen aan de politie. 


9 REACTIES

 1. Raja: helaas dat mag niet, tenzij eigen lijfsbehoud…Een militair mag niet eens schieten, heeft geen opsporings- en aanhoudingsbevoegdheid. Militairen worden opgeleid om staatsgrenzen te bewaken en het land te verdedigen in oorlogstijd. Civiele taken horen hier niet bij. Wat zijn de gezagsverhoudingen op straat? Politie of militair?
  Ergens begrijp ik ook de beweegreden van de Surinaamse overheid. Er gebeuren teveel gewapende overvallen en idem inbraken.
  gemodereerd

 2. Er zijn leger wapens uit de wapenkast uit de wapenkamer van het huisadres van ddb aan de Patrijsstraat verdwenen en nu bij zware jongen in Suriname.

  Als het op een gewapende treffen aankomt tussen deze zware jongens en het Surinaamse leger in deze uitrusting, staat voor mij nu al vast wie aan het kortste eind trekt.

  Ik hou mijn hart vast.
  gemodereerd

 3. Zet geen zoden aan de dijk , zet de helft van de militairen in om de politie te ondersteunen , met volmacht om boeven , stelers en ander tuig op te pakken , dan zal de criminaliteit gaan verminderen , en ook wat Passant schrijft de wapens ophalen bij ddb dat gaat dan zeker ook een veiliger gevoel geven voor de burgers , en ook moeten de militairen alle corrupten van de vorige en deze regering helpen oppakken , vele handen kunnen deze landvernietigers oppakken en opsluiten.
  gemodereerd

 4. Ik hoop dat de militairen keihard zullen optreden tegen schietende dieven. 9 mm kado geven. Einde dienst.
  gemodereerd

 5. DDB heeft geen echte invloed meer op het leger, maar ik denk 900 van de 600
  militairen is nog steeds onder de juk van DDB. Mocht er nu een Staatsgreep in Su plaats vinden dan zullen deze sukkels de kant van DDB kiezen. Het zijn allemaal NDP’ers, allemaal wapen gekken, en hersen lozen. Laten ze op straat serveilleren
  IPV de hele dag met hun ……te spelen!!!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.