maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijVismale biedt verontschuldigingen aan hoogzwangere hulpbehoevende vrouw na interview

Vismale biedt verontschuldigingen aan hoogzwangere hulpbehoevende vrouw na interview

-

Does Travel - naar Suriname

Harde uitspraken van 1 voor 12 voorman Louis Vismale hebben de afgelopen dagen veel losgemaakt op social media. Vismale sprak in bovenstaand filmpje met een 28-jarige vrouw die hoogzwanger is en al 4 kinderen heeft. Haar partner heeft haar verlaten en ze staat er alleen voor zonder onderdak. Nu zoekt ze hulp via 1 voor 12.

Vismale was heel hard voor de vrouw en zei dat de fout deels bij haar ligt. “Je hebt al 4 kinderen, mevrouw dan ligt de fout bij jou. Jij maakt, jij maakt en dan moet je niet verwachten dat anderen jou gaan helpen. Heb je niet eerst goed erover nagedacht van; ‘ik heb al 4 kinderen en ik heb geen geld, is het dan verstandig om nog een kind te krijgen?

De vrouw staat op het punt te bevallen en is dringend op zoek naar onderdak. Ze weet ook niet hoe het daarna verder moet. “Ik ben gewoon eerlijk: niemand is verplicht je te helpen, waar is je man?” aldus Vismale. Toen ze zei dat haar man is weggegaan, reageerde Vismale gefrustreerd met de woorden “Waarom gaan ze steeds weg?!”

Het filmpje heeft heel wat verschillende reacties losgemaakt in de samenleving. Vandaag plaatste Vismale weer een filmpje dat hieronder te zien is. Daarin zegt hij dat hij het minder vindt dat mensen negatieve rommels op Facebook hierover plaatsen.

Hij verzoekt de mensen daarmee op te houden en om hulp te bieden. Hij heeft ook zijn verontschuldigingen aan de vrouw aangeboden, zoals in dit filmpje te zien is:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

48 REACTIES
 1. Meneer Vismale , U heeft groot gelijk , die vrouw heeft al 4 kinderen en en vijfde is opkomst , U stelde een goede vraag aan die vrouw , waar is de vader , nou geen antwoord , het zijn wel elke keer weer de zelfde groep waar mannen geen verantwoording nemen als vader ,deze mannen moeten eens op hun deksel geslagen worden , meneer Vismale U hoefde geen verontschuldiging aan te bieden , deze vrouw moet gewoon die vader van haar kind bij zijn kladden pakken en hem aan zijn verantwoording zeggen , en hem een hengst voor zijn domme kop verkopen , dit zijn toch geen mannen , het zijn waardeloze zakken.


  gemodereerd
 2. Waarom moet men zijn excuses aanbieden als de waarheid wordt gezegd?
  Het is toch vreemd dat je pas 28 jaar oud bent en de zorg over 5 kinderen neemt? Natuurlijk is de boer in het zaad nergens te bekennen want die gaat bij een andere vrouw de akker bevruchten zoals het binnen hun cultuur het de gewoonte is. Louis, je hebt groot gelijk.


  gemodereerd
 3. Hij had gelijk met wat hij had gezegd.
  Niemand kan hem kwalijk nemen hij hoeft zijn woorden niet terug te nemen.
  Surinaamse vrouwen wees voor 1 keer verstandig en wacht niet op een man wees niet afhankelijk en ga niet steeds maar kinderen baren de kinderen verdienen beter en niet een moeder die niet nadenkt over de toekomst van hen


  gemodereerd
 4. Vismale heeft wel gelijk. In deze dure tijd is het niet echt handig om veel kinderen te hebben vooral als je de financiële middelen niet hebt, laat staan eigen onderdak.

  Je bent vrij om kinderen te maken hoeveel je wilt maar je moet anderen niet tot last zijn. Jouw daden en gezin zijn jouw verantwoordelijkheid en niet van een ander.


  gemodereerd
 5. Ik vind dat Vismale hetcrecht hft. Iemand moet haar zeggen want anders gaat ze door. Ze hft al genoeg problemen.


  gemodereerd
 6. Vismale geeft hulp om z’n eigen ego te strelen. Dat straalt zo enorm van die man af. Ongetwijfeld helpt hij mensen wel hoor. Maar ik twijfel soms aan de intentie. Is die oprecht of is dit gewoon een businessmodel en je eigen ego boosten.


  gemodereerd
 7. verontschuldigen voor wat?
  de waarheid zeggen?
  tis gewoon een broedkip die denkt de haan te kunnen pakken door een vers kuikentje eruit te persen.

  een huis is belangrijker voor iedereen groot en klein….en dan komt de rest?
  waar volg je niet wat je zelf zegt?
  goed advies denken te geven en het zelf niet op volgen?

  als ze kan werken….kan ze niet werken vanwege de kinderen?
  had je eerder aan moeten denken voor je kinderen kreeg
  zwanger van de 5de?? deze leert het nooit en zal altijd bedelen bij anderen
  eerste wat ze moeten doen is elke vrouw gewoon steriliseren na het 3de kind


  gemodereerd
 8. Maar waarom zegt de VP dat ze naar Marowijne moet en kiest ze ervoor om in deze situatie in de stad te blijven?
  Vismale heeft haar als een vader toegesproken en er geen doekjes om gewonden..
  Ze mag zich enerzijds gelukkig prijzen dat ze in Suriname zit want in Nederland plaatsen de kinderen die er al zijn uit huis en wordt het te geboren kind nna de geboorte meteen weggehaald.
  De vader van de baby moet worden opgespoord en op zijn plichten naar zijn kinderen toe gewezen worden.
  Ik heb hier geen woorden voor. Het is mondiaal een moeilijke tijd. Ik hoop voor de kinderen dat het goedkomt.


  gemodereerd
 9. Ik persoonlijk vind dat Louis Vismale; de waarheid heeft gesproken.
  Het komt hard over, maar het is keihard de waarheid.
  Je hebt al 4 kinderen en het leven in Su is keihard, en waarom een
  5e kind nemen. Wij hebben toch goede anti conceptie middelen, en
  waarom geen gebruik van maken ??? De meeste mannen in Su willen sex zonder condoom, en als het kind geboren is, geeft hij niet thuis! Want mijnheertje heeft ergens al een stuk of 10 rond lopen. Chinese conficius zegt het volgende:
  Als de mannelijke geslachtdeel hard is, is het hart mild ! Is het geslachtdeel slap
  dan is het omgekeerd! ( Letterlijk vertaald) (het volgende, té pippie tranga atie safoe,
  té pippie safoe atie tranga!)

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 10. Verontschuldiging bieden waarvoor ????hy heeft de waarheid gezegd.ze nemen geke stapn en als t mis loopt dan ren je hulp zoeken??en de mensen die op sociale media kletsen als ze zo geweldig zyn dan ga die vrouw hulp aanbieden of zoek iets voor haar.meneer vismale heeft groot gelyk.mensen moeten ook hun verstand gebruiken wie ze nemen en tot hoever ze wat doen.en vooral in deze tyd dat we nu zyn.


  gemodereerd
 11. Alle mensen die het gedrag van Vismale Goed keuren zijn geen mensen van God even zo niet en ieder die als een engel des licht rond loopt. God heeft altijd de zwakkere en zondaars liefde vol bemoedig, alleen de koppige, onwillige en kwaadaardige heeft hij de waarheid gezegd met een harde toon. Vismale bedoeld het goed maar moet nog veel leren van Christus, en heel het Surinaamse volk aan de reacties te zien.


  gemodereerd
 12. Mevrouw Vanity, er zijn ook vrouwen met voorbinddildo’s. Rasta weet er meer van. Daar word je niet zwanger van. Ga daarheen.


  gemodereerd
 13. Sammyqueen weet dat ze liegt. In Nederland worden geen kinderen huis uitgezet wanneer daar geen reden voor is. Wanneer moeder, hoogzwanger, dakloos is wordt er altijd een oplossing gezocht en gevonden die kinderen en moeder zal voordeel bieden. Dat kan in Nederland, omdat je eenvoudig met wet en recht werkt en niet met names and faces. En zelfs wanneer er met names and faces gewerkt wordt, kun je dat aanvechten en komt er een parlementaire enquête iets dat Suriname opnieuw moet introduceren. Verder heeft Suriname zij. Surinaamse kinderen nodig , dus moet Suriname ervoor zorgen dus faciliteren , wet en recht . En vismale heeft geen gelijk, want het geld komt niet uit zijn zak en hij hoeft straks ook geen krokodillentranen te huilen wanneer ze Naar de brug gaat. Zo te zien heeft zij geen goudgelden of houtvelden of olie aandelen , als ze die gehad had en alsnog naar hem hulp vroeg had dat erg geweest. En wanneer iemand hulpvraag, bied hulp en oordeel niet. Zure zuren.


  gemodereerd
 14. Hij heeft gewoon gelijk! In Sur opgroeien zonder vader, dat is vragen om problemen in deze tijd.Wat zal er van de kinderen terecht komen?


  gemodereerd
 15. Ben wel aangedaan door dit verhaal ! Sari tori aj mi boi ! In Nederland komt een dakloze moeder met 4 en 1 a.s kind inderdaad onder curatele ,en de kinderen worden haar waarschijnlijk ontnomen ! Het belang van de kinderen gaat voor alles !!!! Die moeder is 28 jaar en als zij haar instelling niet verandert en gewoon doorgaat op deze weg ,heeft zij er over een paar jaar 8 of 9 .Kom op Geen huis ,geen geld ,geen familie om te helpen maar wel kinderen zonder toekomst op de wereld werpen .Een verwijt van een lezer hier ,dat het altijd een bepaalde bevolkingsgroep betreft ,slaat ook nergens op ! In India en Indonesia heb je miljoenen van deze vrouwen .Daar lopen de mannetjes ook massaal weg voor hun verantwoordelijkheid .De vraag is helpen of niet ? Ja natuurlijk de kinderen mogen niet de dupe worden van een onverantwoordelijke moeder en een slaplul van een vader !


  gemodereerd
 16. Die dame is gekomen om hulp te vragen.Als jully kan helpen,help haar.Is niet verplicht om tehelpen maar 1 voor 12 help een ieder.Ook de president help 1 voor 12


  gemodereerd
 17. Wat moet er van die kinderen terecht komen, leven in armoede en gebrek.
  Geen geld voor de pil en je laten bevruchten zonder over de gevolgen te denken. Vismale heeft gelijk haar hiermee te confronteren.


  gemodereerd
 18. Als je nu kinderen hebt dan moet je kijken om zo goed mogelijk voor ze te zorgen. Heb je nog niet dan moet je kijken wat je financieel plaatje is. Hoe erg is ht als je je kinderen geen eten kan geven??? Een schooltas 1 keer per jaar helpt je niet.
  Weet je wat babyvoeding kost??
  Vismale mag geen diplomaat zijn mr helpt velen. Ego of niet strelen. Hij doet iets


  gemodereerd
 19. Heer Vismale blijft u svp helpen u doet goed werk de nood is hoog een ieder heeft zijn of haar oordeel klaar makkelijk hoor, iedereen maakt fouten , ik hoop dat die mevrouw onderdak vind.

  Tijd om die kerels ter verantwoording te roepen en desnoods in hun portemonnee te treffen.


  gemodereerd
 20. @ Gi

  Ik persoonlijk heb vaak Louis Vismale geholpen via zijn Nederlandse bank-
  nummer, maar deze keer doe ik dat niet. Domweg voor het volgende:
  deze dame heeft al 4 kinderen, en kan amper het hoofd boven water houden.
  Waarom dan weer een kind nemen, die je toch al niet kan verzorgen ?????
  Deze man die haar heeft bezwangerd is ook een grote L..l, letterlijk en figuurlijk.
  Hij loopt gewoon zijn L..l achterna, en zij gooit al te graag haar benen wijd open voor hem. ”En misschien voor noch meer, maar dat is privé” Maé Vanity moet even op haar vocabulaire letten, ze heeft gelijk maar toch! Het past niet met haar uiterlijk, wat ze uitbraakt. En aan de ongetrouwde moeder het volgende: ” weet wat je doet, doe het met beleid”.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 21. Hulp moet deze vrouw bij de verwekkers zoeken, die zijn verantwoordelijk voor hun nageslacht.
  Voorbehoedsmiddelen gebruiken, condooms kosten haast niks en zijn ook gratis verkrijgbaar.
  Het is niet de verantwoordelijkheid van een ander om te zorgen voor andermans kinderen, al hebben ze er 88 van, dat is hun verantwoordelijkheid en keuze.


  gemodereerd
 22. Ze kan ook een kleine oparatie ondergaan zo dat ze geen kinderen meer krijgt.

  Maar dat willen ze vaak niet. Want ze zeggen dat ze zich dan geen echte vrouw meer voelen.

  Als ze de pil niet gebruikt. Waarom gebruikt ze dan niet een condoom?

  Ik rust
  Djamoe


  gemodereerd
 23. Meneer vismale heeft groot gelijk, jou plezier moet niet iemands anders hoofdpijn worden. Het zijn juist de mensen die het moeilijk hebben, blijven maar kinderen krijgen, denkende van ze kunnen hulp vragen. God zegt bid en werk, jullie maken onverantwoord plezier, en wanneer die baby komt dan zeggen jullie is GOD, nee hoor, dat is jou eigen keuze, want als je voorbehoedsmiddel of je benen dicht had gehouden, dan was je ook niet zwanger geraakt., altijd met dat zielige van jullie. De waarheid is hard om te horen


  gemodereerd
 24. Ook ik vind dat Vismale gelijk heeft, waar ik het niet mee eens ben, is dat men dit onverantwoordelijk gedrag van mannen, die hun verantwoordelijkheid niet nemen voor de kinderen die ze verwekt hebben, toeschrijft aan de mannen van slechts één etnische groep. Dit gedrag van mannen komt overal op aarde voor, zelfs de Europese adel staat bol van de schoften die hun verantwoordelijkheid voor de kinderen die zij verwekt hebben bij hun schatjes niet willen aanvaarden en ze zouden blijven ontkennen als het bewijs dat zij de vader zijn, niet bewezen kon worden met DNA tests.


  gemodereerd
 25. Meneer Vismale,

  Een oog in het land der blinden. Ja zo noem ik u. U staat er financieel beter voor dan een groot deel van de Surinamers en hangt de “Good Lord” uit. Door uw rijkdom denkt u een armer medemens te mogen veroordelen en de les te kunnen lezen. De reacties hier op dit forum leggen pijnlijk bloot het peil van ontwikkeling in Suriname. Daar kunt u niets aan doen, maar u maakt er wel gebruik van ter meerdere glorie van uzelve.
  Aan de Surinaamse mannen die het zo roerend met u eens zijn wil ik ter overweging geven. Wat is de waarde van uw eigen dochters, toekomstige dochters, zusters en Moeders? Voorts, waar is uw eigen verantwoordelijkheid wanneer u een sexuele verhouding aangaat met een vrouw? Is dat van: “Wie het kindje krijgt mag het houden?”
  Sex is vrij en de drang naar sex is groter dan de drang naar voedsel. Maar wat de mens onderscheidt van een hond op straat is dat de eerste kan denken. Het gebruik van voorbehoedsmiddelen is niet alleen de verantwoordelijkheid van de vrouw.
  En meneer Vismale, excuses aanbieden na uw uitspraken slaan nergens op. Uw uitspraak is de vrucht van een verrotte mentaliteit. Ga daaraan eens werken, dan hebben meerder mensen iets aan. Meer dan al uw geld of andere materiele zaken die u uitdeelt. Want dat doet u ook zeker niet zonder aanzien des persoons. U bent zo rijk omdat voor wat altijd wat hoort, of niet som?


  gemodereerd
 26. Mnr Vismale heeft gelijk. Is de waarheid hij heeft niks verkeerds gezegd. De vrouwen moeten ook wel nadenken alvorends ze beginnen aan iets.


  gemodereerd
 27. Het 2021
  Ze is 28 jaar
  Ze heeft al 4
  Nr 5 bijna al geboren.
  VP zegt je moet terug naar Moengo, maar je wilt niet. Ie wang tang nomo nomo in Paramaribo. Hier gaat niemand je helpen
  Paramaribo heeft grotere problemen. Je gaat zo nlijven, je gaat weer jeuk krijgen, dan wordt het papie nummer zoveel die jou jeuk wilt bevredigen boi. Meisje pak jou kinderen en ga terug naat moengo, en blijf daar. DAAR IS JOU HULP VOOR AL JOU PROBLEMEN, KOM DE HARD WERKENDE BELASTING BETALERS IN PARAMARIBO NOOIT MEER LASTIG VALLEN MANGGGG


  gemodereerd
 28. Beste vrouwen,
  wanneer worden jullie wakker?gebruik je verstand,
  1+1 is nog altijd 2
  een roofdier gaat op zoek naar een prooi, in dit geval een gewillige prooi,
  na (doden)gebruiken(persoon bij deze) is het achterlaten,

  en waarom denken veel vrouwen dat hij verder met je wil??voor een happy end?
  jou en voorkinderen verzorgen??het wordt heel lang wachten.


  gemodereerd
 29. Meneer Vismale is wel daar om de vrouw te helpen. Komt hij met verwijten naar de vrouw ,vermindert dat de kans op hulp. Of hij nou de waarheid gezegd heeft of niet , is dus niet aan de orde. De hulpvraag is aan de orde en daar moet hij zich op concentreren. Nu creëert hij een ongunstige sfeer waardoor mensen minder geneigd zijn te helpen. De eventuele donateurs en ook anderen die sowieso niet gaan bijdragen, krijgen nu de kans om deze ongunstige sfeer te belichten en uit te vergroten. We kennen Godswegen niet. Het is erg moeilijk te oordelen als je de ins and outs niet kent. Maar , de hulpvraag , dat is het onderwerp, niet de verwijten. In ieder geval heeft hij zijn excuses aangeboden en we gaan fris van start.


  gemodereerd
 30. Oordelen, oordelen en nog eens oordelen. En ook nog veroordelen. Alleen maar negatieve reacties de gene met een positieve instelling na te laten.

  Als je hulp bied, doe dat zonder te oordelen. Zet iemand niet zo voor de schandpaal. Die vrouw heeft het al moeilijk genoeg en dan wordt ze voor de wereld te kak gezet.

  Vrouwen schaam je! Mannen schaam je!

  Mensen zeggen al, dat ras en dat ras die druk die vrouw nog meer de grond in. Zij heeft het gedaan, waar is de vader in dit plaatje?

  Meneer Vismalen, sorry maar ik had dit niet van u verwacht. Misschien had u uw dag niet, maar dan nog. (Er is een vrouw die u hulp hebt geboden (en nog steeds hulp bied) met ook 4 of 5 kinderen. U heeft haar nooit zo bejegend. Ze blijft vragen en krijgt het ook ondanks u haar steeds attendeerd netjes te zijn (wat toch niet gebeurd).

  Deze vrouw in al haar nederigheid, die altijd gewerkt heeft (zoals ze zegt) haar kinderen probeert een goede basis te geven door ze (ondanks haar situatie) toch naar school te sturen, door haar man waarmee ze al een kind heeft van 3 in de steek is gelaten. (Dat geeft aan dat ze in een serieuze relatie zat).
  Die vrouw is naarstig op zoek naar hulp en klopt bij u aan. Ze gaat ervan uit dat u een goed mens bent( wat zo is) en u haar misschien kan helpen. In plaats daarvan wordt ze door u met de grond gelijk gemaakt wat heel jammer is.

  Meneer Vismalen, natuurlijk mag u mensen wijzen op hun fouten, maar speel aub niet voor God. We zijn allemaal mensen en we maken allemaal fouten, we zijn niet volmaakt.

  Ik hoop niet dat u met deze actie mensen die hulp nodig hebben bang hebt gemaakt om bij u aan te kloppen. Meneer Vismalen u doet goed werk, dit is een vervelende fout geweest. Pak het in de toekomst anders aan en zoals ik zei, we zijn mensen en we zijn niet volmaakt.

  Succes met uw bezigheden.


  gemodereerd
 31. Wie zonder fouten is, is gerechtigd een ander te beschuldigen. Niemand is perfect. Always the ones with dirty hands poiting fingers


  gemodereerd
 32. Als je de vele reacties leest, dan lijkt het alsof deze vrouw de enige is in Suriname die in deze situatie verkeert. Hij zegt…Lanti no mu’s fu Jedi yu. Naarmijn mening heeft Lanti de verantwoordelijkheid haar medeburgers te ondersteunen M.n. degene die die hulp hart nodig hebben. Meneer Vismale verleent humanitaire hulp daar waar het nodig is. Heel goed. Hij kan vragen stellen, maar kan niet oordelen of conclusies trekken enkel op wat hij hoort. Daar is hij niet de juiste persoon voor. Ze voelde zich al zo machteloos, reddeloos, vernederd en een enorm gevoel van schaamte. Meneer Vismalen deed daar nog een schepje bovenop. En denk niet, dat die mevrouw bewust gekozen heeft om zonder de vader van haar kinderen in deze armoede te leven. En waar zijn de vele instantie die als doel hebben Geboortebeperking? Ik zie weinig voorlichting hieromtrent op de televisie. Wat ik merk is, dat wij in Suriname gauw geneigd zijn waardeoordelen over anderen uit te spreken; vooral als wij zelf in een conformabele positie zitten . Meneer Vismalen..u doet goed werk, maar denk eerst na voordat u uitspraken doet. Blijf bescheiden, want dat siert de mens.


  gemodereerd
 33. Vismale zegt de waarheid maar dat willen ze niet horen want de naaimachine wilt olie en gepoetst worden tenslotte het was een hit en run, want de sperma donor nam de voeten na zijn donatie. Tenslotte ze wilt haar bijdrage leveren aan Suriname tot een bevolking van 1 miljoen te brengen.


  gemodereerd
 34. Meneer Vismale moet zijn garnalenhersens eens gebruiken, dan kan hij bedenken dat deze arme vrouw die van zo een klootzak afhankelijk is, er niets aan kan doen dat ze zwanger wordt iedere keer als die klootzak zijn zaad bij haar komt lozen. Meneer Vismale kan misschien niet bedenken dat de arme bevolking geen geld en middelen heeft om aan geboortebeperking te doen. Misschien kan meneer Vismale met zijn garnalenhersens ervoor zorgen dat er middelen beschikbaar worden gesteld, en dat de vrouwen niet vogelvrij voor deze zaaddonoren zijn. Vrouwen krijgen nu eenmaal de kinderen, omdat deze donoren die overal hun dikke tollie instoppen, zonder er rekening mee te houden dat er kinderen van zullen komen. ☝🏼Hoezo is dan de vrouw alleen het probleem😣


  gemodereerd
 35. Ik ben blij dat de heer zijn excuses heeft aangeboden, maar hij moet zijn fout ook inzien.
  Hij was correct om haar een standje te geven, MAAR NIET TEN AANZIEN VAN IEDEREEN.

  Het heeft geen enkele meerwaarde voor de dame om haar op die wijze te bejegenen….het laat alleen maar zien dat zijn ego gestreeld moet worden en dat word nog bevestigd door het feit dat hij nog benadrukt dat zijn organisatie ook bijdraagt.


  gemodereerd
 36. Meneer Vismale nogmaals U hoeft geen verontschuldiging aan te bieden aan die vrouw , en U hoeft haar ook niet te helpen , laat die vrouw naar de vp gaan , en U kunt dan weer mensen helpen die echt in nood zijn , deze vrouw maakt misbruik van Uw hulp.


  gemodereerd
 37. Lecco
  Ik vindt dat mnr vismaele zich helemaal niet hoeft te verontschuldigen voor iets wat de waarheid is hij maakt het veel mee op dit vlak dus hij bedoelt het goed als men z’n mening niet wilt accepteren moet men bij de kerk hulp gaan zoeken,want hij hoeft dit niet te doen en op zijn balkon zitten,MNR VISMAELE U DOET EN DEED HET GOED GOD BLESS YOU


  gemodereerd
 38. Meneer vismale ik neem je niet kwalijk groot gelijk heb je want je ben ook geen bank en wat doet de regering helemaal geen moer inplaats van deze mensen onderdak te bieden denk hij alleen maar aan zijn vrouw


  gemodereerd
 39. Hmm schaam me ook voor slechte naam die sommige Surinaamse mannen hebben. Gelukkig ben ik niet zo . Mijn kinderen komen niets te kort. Krijgen soms teveel maar goed hoop dat ze die normen en waarden doorgeven .
  Moest lachen om comment dame . Is waar en triest maar goed. Misschien moet de overheid het wettelijk regelen dat ouders beide verantwoordelijk zijn voor hun kinderen. In NL is het best goed geregeld . Welicht iets om over te nemen en zo. We zijn geen krabben in een ton zegt men soms. Waarom helpen ze die mevrouw niet en later helpt ze het land wel weer terug. Alan we in NL 18 Miljard aan belastingen kunnen uitstellen voor bedrijven kan de overheid haar ook helpen met een persoonlijke lening huis etc. 18 Miljard wordt in 5 jaar afgelost.


  gemodereerd
 40. Het zou goed zijn als de vaders in beeld komen dan leren ze ook hun verantwoordelijkheid te dragen. Men moet gewoon op zoek gaan naar de vaders. En hr Vismale doet zijn best. Thank u


  gemodereerd
 41. Ach hier op moengo lopen ze met bosjes rond die zwanger zijn voor hun vijftiende. Normaalste zaak hier geworden hoor. Ga maar kijken bij de polikliniek hier. Maar wat wil je als je hier een VP hebt die zelf geen goed voorbeeld geeft en zelf niet weet hoeveel kinderen hij heeft. Verantwoordelijkheidsbesef is er niet meer in Suriname en zoals eerder gezegd het is hier Sodom en Gommora en dit heeft men aan zich zelf te danken.
  De heer Vismale doet wat hij moet doen, maar de Surinamer is van nature een ondankbaar volk! Het is nooit genoeg.


  gemodereerd
 42. Mensen houden jullie op om vismale te veroordelen hoor want hij heeft niks verkeerd gezegd. Al de zogenaamde gelovigen die reageren sta op en bied hulp of hou je mond, want jullie doen niks voor deze mevrouw, slechts vinger wijzend terwijl jullie vergeten dat de andere vingers naar je zelf wijzen. Kom met hulp , en schrijf geen nonsens . De gemeenschap die doneert is niet verplicht om te helpen waar is de vader? Die moet voor deze vrouw klaarstaan . Om dit alles zijn er zoveel personen die niet gaan doneren op de buitenlandse rekening. Gaan jullie haar maar helpen. Stop met zeuren en geef haar onderdak en hulp.
  Dit gezegd te hebben de beste stuurlui staan aan wal.


  gemodereerd
 43. Het zou goed zijn als de vaders in beeld komen dan leren die ook hun verantwoordelijkheid te dragen. Men moet gewoon op zoek gaan naar de vaders. En hr Vismale doet zijn best. Thank u


  gemodereerd
 44. Wat is het triest, Mr. Vismale heeft z’n escuses aangeboden, en toch word hij merendeels “afgezeikt ” . Is nodig, kan mij best voorstellen dat Mr Vismale zo verontwaardigd reageer, het zal je dochter maar wezen, 28jaar en de 5de op komst, geen onderdak, vriend/ partner/ vreemdganger foetsie verdwenen. Heeft zij geen verstand en kon zijzelf haar brains niet gebruiken na de 2de kindje, te laten steriliseren, dan kin ze nog vrij en blij sexen zonder kindjes te verwekken . Of is kinderbijslag zo belangrijk? Nu dakloos hoe dan? Wat doet de socialezaken in Suriname? Als er al gezegd word dat zij terug kan gaan naar moengo dan maar gaan, of vind zij het leuk om zo in de publiciteit te komen. Ik kan het best begrijpen dat Mr Vismale zo fel reageerde. Zij is jong 28 jaar, en bijna de 5de kind, en dakloos. Vriend uit the picture, want is toch geen gebleken dat ie geen ruggengraat heen heeft en geen verantwoordelijkheidsgevoel. Bahhh.. Waar is haar familie, vrienden , noem maar op, zitten die op de achtergrond te wachten totdat mr vismale haar een huis geeft en noem maar op, hij heeft ook z’n taak om te doen. Brengen jullie haar naar moengo naar de vp, hij kan haar toch voorzien daar in het dorp van onderdak etc. Of is paramaribo zo prachtig voor haar gevoel, het bruist, kom op. Ik probeer mij te plaatsen in haar situatie, gelukkig had ik toen een nl paspoort, m’n zussen hadden mij financieel gesteund, want de vader van m’n zoons was heavy aan de harddrugs, en lieten ons verhongerd achter in een hut afgelegen, ergens voorbij bomapolder naar uitkijk , nu zijn m’n zoons, dank God, de oudste werkt ook nog voor zijn baas, maar heeft ook z’n eigen marketing bedrijf, de middelste een tattooshop en geeft vaak tattoosessies, en zonder Fin. hulp van de pa, die op z’n borst sloeg, mijn zoons.. Mijn jongens hebben het laten zien dat zij zonder de hulp van hun verwekker toch heel veel heeft kunnen bereiken. Heb ik te danken aan m’n zussen en familie. Geen never, de faam van hun pa. Ik heb in nl altijd gewerkt, om de kost te verdienen, want uitkering staat niet voor om op te rapen. Laat de vrouw maar naar de sociale dienst of zaken gaan, en de andere kids eerst naar een tehuis.


  gemodereerd
 45. Dit is zielig man ik ga niet oordelen of veroordelen. Dit is geen vrouw zonder hersens ze moet geholpen worden. En zit daar met schaamte in haar ogen .


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES