vrijdag, mei 31, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijMilitairen verrichten grote schoonmaak algemene begraafplaats Nickerie

Militairen verrichten grote schoonmaak algemene begraafplaats Nickerie

-

Does Travel - naar Suriname

Een groep van ongeveer twaalf militairen van het Nationaal Leger (NL) in Suriname, heeft afgelopen donderdag schoonmaakwerkzaamheden verricht op de algemene begraafplaats in het district Nickerie.

De districtscommissaris (dc) van dit district is zeer erkentelijk voor de bewezen diensten van deze militairen. De begraafplaats stond er erg verwaarloosd bij.

“Het is geweldig goed overgekomen. Het is dienstbaar stellen naar de gemeenschap toe. Als gaat om de begraafplaatsen, dan weten we allemaal dat onze dierbaren daar in rust liggen. En het is altijd fijn dat je dat ook schoon houdt en dat het er mooi uit ziet”, aldus Senrita Gobardhan, dc van Nickerie.

Majoor Wim Daal, Commandant West, geeft te kennen dat de militairen dit doen in het kader van de civiel militaire betrekkingen. Het doel hiervan is om een stukje dichterbij de gemeenschap te komen. Daal ziet deze actie eerder als een recht en een gunst om de dierbaren die daar zijn begraven, in een fijne omgeving te laten rusten.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

17 REACTIES
 1. Zo die steken hun handen uit de mouw en doen goed werk , de militairen veel meer inzetten voor de gemeenschap.


  gemodereerd
 2. Geweldig, mijn dank is groot.
  Enkele jaren geleden, zag ik ze alleen op de kazerne.
  Dit, geeft wederzijds respect en vertrouwen.
  De commandant, kijkt en ziet dat de militairen ook mensen zijn met een goed hart.


  gemodereerd
 3. Die kruimeldieven zitten ze vet te mesten in de gevangenis en de militairen moeten begraafplaats schoonmaken???
  Onze grenzen zijn vrij en blij open voor covidgasten om op en neer te reizen.
  Omdat 1 of andere man geld heeft opgehaald in ned om de begraafplaats schoon te maken dan zetten ze de militairen. Mooi gratis. 3 brushcutters gekocht vr ze.


  gemodereerd
 4. Min v Def Krishna Matoera moet ook JusPol leiden !

  Big up voor team Krishna Matoera !

  Tja go. Set kong !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 5. En de smokkelaars konden ten minste een dag ongestoord hun gang gaan. Het is meer dan duidelijk dat defensie te veel personeel heeft. De begraafplaatsen dienen te worden onderhoud door de mensen die daar geld ontvangen voor begrafenissen. En voor de mensen die niet willen bijdragen aan onderhoud is er altijd crematie.


  gemodereerd
 6. Militairen inzetten als schoonmaakmedewerkers en toiletreinigers inzetten als politiemensen.
  Het lijkt erop alsof iemand verward is en niet weet wie waar en waarvoor ingezet moet worden.


  gemodereerd
 7. Dan heeft de gemeenschap er toch nog wat aan dat we deze organisatie jaar in jaar uit betalen uit onze belastingcenten, zonder dat we er iets tastbaars voor terugkrijgen. Kleine landen als Suriname zouden in deze moderne tijd, net als Costa Rica hun leger moeten opdoeken en het geld voor iets beter kunnen gebruiken.


  gemodereerd
 8. Ik vindt niet dat dit het werk is van onze militairen, hier worden ze niet voor opgeleidt.
  Ik neem de leiding gevenden dit zeer kwalyk om dat dit gewoon werk is dat gedaan moet worden door mensen uit de gemeenschap ,namelyk werklozen
  Militairen zouden toch beter ingezet kunnen worden om de veiligheidt in de diverse wyken tehandhaven samen met de politie, wat wordt de volgende opdracht de stadt schoon vegen en de vuilophaal dienst ondersteunen? hou toch op.
  santoki peobeert ze te verhuren aan de navo als vredesleger , iets waar ik ook tegen ben.
  ding winti foe mie wang bari, sang e pasa dja.


  gemodereerd
 9. Niet dat militairen ingezet kunnen worden ter ondersteuning by noodgevallen,als ondersteuning by justitie en politie en voor de veiligheidt in de gemeenschap.
  Maar om ze in tezetten voor dit soort werk hoort niet,en zou niet mogen,een militair is een trotse Surinamer. daar mag men aan tornnen,derhalve vindt ik het niet acceptabel,daar dienen ze niet voor.dit werk is voor week of dag loners die de ondernemer zelf in dienst moet nemen.
  dit lyk op broodroof, en daarzyn militairen niet voor


  gemodereerd
 10. Ik hoor net dat de minister van onderwys beveiligers nodig heefd dag en nacht voor scholen vanwege criminaliteit nou dat is waar je dan militairen in zou kunnen zetten, maar niet voor het opruimen van tereinen gebruik gedetineerden of mensen met een taakstraf
  Maar niet myn Militairen.


  gemodereerd
 11. @RBrown
  Je hebt groot gelijk.
  Begrafenissen worden feestelijk gevierd met muziek en dans. Voetjes van de grond en schudden met hun.kont.
  Na deze ceremonie worden de graven niet onderhouden. Familie gaat ervan uit dat het niet hun taak is. Deze mentaliteit is schaamteloos te noemen.
  De militairen geven nu het goede voorbeeld. Hoop dat de nabestaanden na deze aktie de graven van hun families bijhouden. De overheid moet de families een boete opleggen bij overwoekering.


  gemodereerd
 12. Goed dat het leger ook in Albina, een grensplaats met Frans- Guyana, de voortouw neemt niet om dit schoon te houden. Het was ddb tijdens zijn dictatuur die opdracht had gegeven om Albina met Surinaamse Marineboten kapot te schieten. Zie hoe Albina een ghetto is geworden.

  Losbandigheid ten top, vies en vuil, ghetto, nauwelijks gezag vd Overheid, et cetera.

  De Albinezen kunnen en moeten er zorg voor dragen dat Albina aan de Marowijnerivier weer een mooie en schone hoofdplaats wordt. Houdt u straten, erven en omgeving schoon, hiud u zich aan de verkeersregels, et cetera. Veiligheid is heel erg belangrijk.

  Laat Albina weer een mooie, rustige, schone plaats worden aan de Marowijnerivier en toeristen uit Frans- Guyana, Brazilie en Nederland graag naar toe komen. De overheid bepaald de regels en u als inwoner moet deze opvolgen, zich aan houden.

  Maak Albina weer veilig en geef anderen het gevoel dat het heerlijk is om i. Albina te zijn.

  Hoe wij hier ook samen kwamen aan zijn grond zijn wij verpand.

  Samen Werken, Samen Sterker


  gemodereerd
 13. Laat de moordenaars en Opa doeli misdadigers dit soort werk doen. Niet militaren. Ik zie ook veel grote huizen erom heen het kan er behoorlijk spoken. Dat mensen vlak bij een begraafplaats wonen ik dacht niet erg. Ik geloofde eerst niet in kwaadaardige spoken en geesten. Ook veel tehuizen in nederland gebouwd op voormalige begraafolaatsen in jaren 1910 waren het gewoon begraafplaatsen. Nou nou als ik daar langs ging mijn hand haren gingen overeind staan en heel eng hatelijke doodse gevoel. De vloer leek net of het omhoog kwam. 1 kennis is daar om het leven gebracht het is gebouwd op enge oude nederlandse racistische begraafolaats daar is een kennis van mij om het leven gebracht het was er altijd doodstil. Ik ken huiverige verhalen. Ik geloofde eerst niet in.


  gemodereerd
 14. Eindelijk worden ze nuttig die nietsnutten. Je kan niet de hele dag in een kamp zitten dat is geen werk. Er is geen oorlog dus ze mogen best een handje helpen. Niemand wil militairen in de stad zien zwerven. Geef ze wel een t-shirt om mee te werken want het lijkt me wel veel te warm in dat pak.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES