zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSuriname krijgt ondersteuning van Duitsland in strijd tegen COVID-19

Suriname krijgt ondersteuning van Duitsland in strijd tegen COVID-19

-

Does Travel - naar Suriname

Op donderdag 14 oktober 2021 mocht Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) vaccinatie verbruiksmiddelen in ontvangst nemen van de heer Kurt van Essen, Honorair Consul van de Bondsrepubliek Duitsland.

Het gaat om middelen die voldoende moeten zijn voor het toedienen van 400.000 vaccinatie prikjes, waaronder 400.000 stuks spuiten en 400.000 stuks naalden; 100 stuks vaccine koelboxen om de vaccins te transporteren naar diverse locaties; 1200 stuks cold packs, om de vaccins in de carriers op lage temperatuur te houden; 3000 stuks safety boxes, voor het veilig opruimen van biologisch afval, met name de naalden en spuiten; overige attributen zoals pleisters en watten.

Deze donatie is het resultaat van de inspanningen van de organisatie SU4SU, waarvan de procedure reeds in januari van dit jaar was ingezet. Door tussenkomst van de Honorair Consul kwam voorzitter Dave Boëtius in contact met de Ambassade van Duitsland in Trinidad.

Naast haar substantiële wereldwijde bijdrage aan het COVAX-programma heeft Duitsland besloten om deze speciale directe bijdrage aan Suriname te leveren, via SU4SU, in de strijd tegen COVID-19. Na een screening en audit proces van SU4SU werd er een budget van EUR 50.000 ter beschikking gesteld voor het project. SU4SU heeft vervolgens een internationale aanbesteding gehouden en daaruit zijn de leveranciers geselecteerd.

Dit proces verliep niet altijd even gemakkelijk omdat sommige middelen schaars waren en erg onderhevig aan prijsstijgingen. Na goedkeuring van de Duitse Ambassade zijn de orders geplaatst en de materialen geleverd voor het totale beschikbare budget.

De Honorair Consul onderstreepte het belang van vaccinaties en heeft ook verdere ondersteuning toegezegd. Minister Ramdin gaf aan zeer ingenomen te zijn met de vaccinatiemiddelen en benadrukte het belang van bilaterale samenwerkingen. Hij vroeg nadrukkelijk namens Suriname dank over te brengen aan de ambassadeur van Duitsland in Trinidad. Er zal een officieel schrijven gericht worden van Suriname aan de diplomaat. 

Het protocol van overdracht werd ondertekend door Minister Ramdin en de heer van Essen, onder getuigenis van de heer Dave Boëtius van SU4SU en ambassadeur Luziano Truideman, directeur Algemeen Beheer en Consulaire Zaken van BIBIS, waarna er een symbolische overdracht van enkele middelen plaatsvond. De middelen zullen landelijk worden gebruikt ten behoeve van de vaccinatiecampagne van het Nationaal Immunisatie Programma.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Als ze ook nog komen helpen met het opruimen.van.de Goslar, zijn we hen eeuwig dankbaar.


  gemodereerd
 2. Kijk nu geeft Duitsland ondersteuning middelen tegen de strijd van covid 19 , nu Suriname verlost is van ndp kliek komen steeds meer landen steun geven aan Suriname en zien Suriname weer als een echt land.


  gemodereerd
 3. Enkele jaren geleden, was beloofd de Goslar, op te ruimen.
  Wie deed dat ook?

  Duitsland, geeft hulp en meteen wil men over Goslar hebben.


  gemodereerd
 4. De ontwikkeling van de mensheid is bijzonder.
  Van denkend mens tot slaafse volgers van door vaccins bezeten overheden.
  Blijkbaar is slaafs volgen de toekomst.
  Zielig voor de kinderen die nu geboren worden/opgroeien.


  gemodereerd
 5. Suriname kan alleen een klein Zwitserland worden als de beste vd besten van hoe wij hier ook samen kwamen aan zijn grind zijn wij verpand in een regeringscoalitie zijn en beleid weten te maken met doelen voor langere termijn. midden lange termijn en korte termijn. Sommige van deze doelen zullen gelijktijdig moeten starten in de korte termijn en doorgaan in de middellange en lange termijn.

  Het huidige kiesstels in Suriname werkt niet mee dat de beste vd de besten hoe wij hier ook samen kwamen aan zijn geond zijn wij verpand. Op dit miment is het een coalitie die tof elkaar veroordeeld is om ddb (- kliek) ndp er buiten te houden. Niet de juiste man / vrouw op de juiste plaats voor de functies. Je ziet mensen in functies die niets weten vd hoed en de rand en uitspraken doen waarvan je denkt, maar die man is toch geen econoom. En zo zijn er nog velen of mensen die een skag willen slaan en snel heel rijk worden. Deze mensen behoorden nooit tot de huidige regeringscoalitie partijen en maken het het bestuur en de leider vd poltieke regeringspartijen heel moeilijk. Zij doen uitspraken dat maar 1 etniciteit Suriname naar grote hoogten kan brengen.

  Surinamers, poltiteieke partijen moeten een ding wweten, we zullen het samen moeten doen met de beste vd besten van de regeringscoalitie van hoe wij hier ook samen kwamen, aan zijn grond zijn wij verpand en boor de algemene doelen van de Surinamers moeten gaan en alles eerlijk verdelen met elkaar.

  De regeringscoalitie moet dienstbaar zijn voor het land en volk en werken voor de algemene doelen. Met die instelling komt deze regeringscoalitie na 25 mei 2025 weer in de het bestuur van het land.

  Samen Werken, Samen Sterker. De algemene doelen zijn belangrijk.

  Een land met zoveel natuurlijke rijkdommen en nauwelijks 120.000 gezinnen en we kunnen het niet redden door eigen belang, hebzucht, uitverkoop van onze natuurlijke rijkdommen voor een appel en een ei.

  Regeringscoalitie faat u voor de algemene belangen van land en volk en wij worden een prachtig land.

  Maakt u daarvoor beleid.


  gemodereerd
 6. ronald , covid zal je pakken en als je voor het ziekenhuis ligt en zit te janken en naar lucht zit te happen hebt je pech , de geschonken Nederlandse zuurstof , wordt niet gegeven aan klojo’s als jou , ja popie jopie , alle uitspraken die jij hebt gedaan staan op papier met data en zonder QR code kom je niet in het ziekenhuis , want zonder die code besta je niet , neem de slm die kunnen zonder een vliegtuig jou misschien helpen , of vraag robg ,de nep wonderdokter bij uitstek


  gemodereerd
 7. @Ronald

  A no fu wan fassie: Ik hoop echt dat Covid jou te grazen neemt. Ik hoop dat je je Medicine Fever van Dokter May bij de hand hebt om je te redden.


  gemodereerd
 8. Die 50.000 Euro konden we zelf ophoesten indien deze regering, gaat bezuinigen op alle luxe verworvenheden waarmee het zichzelf verwend. Iedere keer maar afhankelijk zijn en blijven in het hele covid gebeuren vind ik maar een zielige vertoning. Terwijl de kosten om deze regering te onderhouden, lopen mijn inziens de spuigaten uit. Als de minister van volksgezondheid op een prive reisje voor ruim 750.000 srd telefoontjes pleegt, dan vraag ik mij af, waar zijn we in godsnaam mee bezig…


  gemodereerd
 9. konsensi , wat lul jij man , jij bent alles vergeten wat er allemaal gestolen is van jou lovers regering onder leiding van de paarse boevenbende ndp , daar hebben we jou nooit iets van gehoord dat jij dat afkeurde , en jij bent boos he op Santokhi he , omdat hij gekozen is door het volk he , en dat jou baasje bouta de laan is uitgestuurd door het volk he , maar wen er al vast aan , jou baasje zit zo in het gevang en dan , en dan , en dan vul dat maar eens in


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES