‘Angst en verkeerde informatie weerhouden mensen van vaccineren’

7
Covid-19 Vaccinatie in Suriname

Het ministerie van Defensie heeft het initiatief genomen om een vaccinatiedag voor de bewoners van Albina te houden. Dat gebeurde op donderdag 7 oktober in het kader van de civiel-militaire operatie Gran Mati, die van 5 tot en met 8 oktober is uitgevoerd in het gebied. Slechts 21 personen hebben zich laten inenten, waaronder districtscommissaris Clyde Hunswijk van Marowijne Noord-Oost. Defensieminister Krishnakoemarie Mathoera meent dat er nog meer informatie verschaft moet worden aan de bewoners om de vaccinatiebereidheid in het gebied te vergroten.

Het resultaat op donderdag kon volgens haar beter zijn. Toch is ze is blij met elke persoon die is gevaccineerd, omdat dit bijdraagt aan de bescherming van de samenleving. De bewindsvrouw is van mening dat er meer informatie gebracht moet worden naar de mensen. “Ik heb zelf bij Defensie met heel veel mensen gesproken. Het blijkt dat mensen nog steeds niet goed geïnformeerd zijn. Ze zijn veelal onzeker en hebben veel angst”, zegt de defensieminister.

Het ministerie van Defensie c.q. het Nationaal Leger biedt een bijdrage en ondersteuning in het beheersen van Covid-19. Die steun wordt binnen het leger gegeven, maar ook daarbuiten zoals met aan het ministerie van Volksgezondheid en door de gezamenlijke operaties met de politie en andere diensten. “Dat proberen we zo optimaal mogelijk te doen. Maar aan de andere kant proberen we ook onze mensen bewust te maken over het belang van vaccinatie voor een veilige omgeving. We proberen ook hier in Marowijne een bijdrage te leveren, omdat we zien dat er een laag percentage gevaccineerden is”, laat de bewindsvrouw optekenen.

Minister Mathoera ziet het als een plicht om de juiste informatie te verstrekken aan de mensen, zodat de bereidwilligheid kan toenemen. Ze stelt dat de media hierin belangrijk kan zijn. “Alleen door de juiste informatie naar de mensen brengen, kan de bereidwilligheid toenemen. We zien elke dag meerdere doden, dat willen we niet, terwijl er vaccins beschikbaar zijn”, stelt de bewindsvrouw. Ze roept eenieder op om te gaan vaccineren. “Bescherm jezelf, je omgeving en je dierbaren”.


7 REACTIES

 1. Wat is juiste informatie?
  Omdat de regeringen, GGD’s, MSM niet ook de negatieve kant van de vaccinatie (vaccin slachtoffers) belichten, ontstaat vanzelf de indruk dat de regeringen niet de waarheid spreken.
  Officieel is er tot aan vandaag, met intussen miljarden vaccinaties gedaan, nog niemand gestorven aan de gevolgen ervan of is er geen ernstige bijwerking opgetreden t.g.v. de prik. Officieel dan. Dus ook niet terug te vinden in de MSM of op de sites van overheidsinstituten.
  Alleen iemand met slechts een linker hersenhelft kan dat geloven.
  Wil de overheid betrouwbaar overkomen dan moet ze de negatieve gevolgen van de prik niet onder het tapijt schoffelen. Zoals tot nu toe gebeurt.
  In de Tweede Kamer geven ministers gewoonweg geen antwoord op de vragen hieromtrent die hen gesteld worden of ze gaan over op de tegenaanval ipv de vraag te beantwoorden. Zo kweek je natuurlijk geen vertrouwen.
  gemodereerd

 2. nou ronald die informatie van jou is dat jij zelf bang bent voor een prik , en bloedzuiger , covid vindt dit prima en zal graag met je willen dansen en vrijen , of jij dan nog daarna zo kunt denken , wat denk je zal jij met je valse informatie dit nog kan vertellen , we zullen zien , covid lacht je nu al uit
  gemodereerd

 3. Is de actie wel vooraf duidelijk kenbaar gemaakt aan de bewoners. Je moet de mensen via de lokale mogelijkheden goed informeren en motiveren.
  gemodereerd

 4. Iedere Surinamer zal nu wel een familie, vriend of kennis verloren zijn, hoeveel meer bewijs moet je nog hebben. Achterlijkheid🤦🏼‍♂️🤦🏼‍♀️
  gemodereerd

 5. terwijl het allang duidelijk is dat dat hele vaccin niet ongevaarlijk is
  je bent dan nog steeds vatbaar voor covid en besmettelijk indien je het hebt
  je kan er nog steeds dood aan gaan
  je kan ook problemen met het vaccin krijgen
  gevaccineerden denken al dat hun niets meer kan gebeuren en hebben schijt aan alle regels.
  waardoor ze weer meer besmettingen rond spreiden.
  als je dan gevaccineerd bent? wat maakt het jou dan nog uit of iemand niet gevaccineerd is?
  je bent volgens de regering toch veilig met dat vaccin?
  alle cijfers over de hele wereld laten wat anders zien.
  het gaat allang niet meer om covid en het vaccin.
  het is een machtsmiddel geworden om volkeren te laten doen wat de regeringen willen ten koste van alle democratische waardes.
  als het allemaal zo erg is?
  waarom wordt er overal dan niet uitgebreid op de zorg?
  ook nederland breidt de zorg niet uit….. is dat niet heel vreemd dan?
  maar heeft wel miljarden over voor een klimaat hoax waar niemand feiten van kan geven behalve vermoeddens kan uitten.
  en wat heb je aan die klimaat hoax als aan de andere kant van de wereld iedereen er schijt aan heeft?
  trap er niet in…. zijn gewoon machtspelletjes die er gespeeld worden door globalisten
  er kan niets goed ontstaan uit globalisme…. dat heeft het verleden allang aangetoond

  “Minister Mathoera ziet het als een plicht om de juiste informatie te verstrekken aan de mensen, zodat de bereidwilligheid kan toenemen. ”
  als iedereen de echte feiten kon, werd er helemaal niemand meer gevaccineerd
  we gaan het over een paar jaar wel zien wat al die vaccinaties veroorzaakt hebben met dat rna gekloot van ze
  gemodereerd

 6. vaccinatie na gie vriendje jongu .. ga niet vaccineren .. corona gaat er zelfs voor zorgen dat je het niet nodig gaat hebben ..
  gemodereerd

 7. Het probleem is eerlijke informatie dat ontbreekt.
  Vertel gewoon eerlijk de voordelen en nadelen (complicaties).
  Ben zelf gevaccineerd met Astra senica bij BOG men heeft nooit gevraagd naar de ziektes die ik heb of heb gehad. Door deze situatie heb ik een lichte beroerte gehad na een half uur.
  Dit had voorkomen kunnen worden de huisarts was zelfs nonchalant die heeft mij ook niet doorverwezen dus ik begrijp de twijfels.
  Maar ik ben toch blij dat ik gevaccineerd ben
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.