zaterdag, mei 25, 2024
HomeNieuws uit SurinameBrunswijk zal benoemingen van familieleden niet terugdraaien

Brunswijk zal benoemingen van familieleden niet terugdraaien

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse vicepresident Ronnie Brunswijk heeft woensdag laten weten dat hij niet van plan is om de vele benoemingen van zijn familieleden, waaronder zijn broer, terug te draaien. Dat zei de vp in een gesprek met ABC Online Nieuws.

“Wanneer iets niet correct is gegaan ben ik mans genoeg om dat terug te draaien. Maar als iemand iets verdient, laat ik me niet leiden door kritiek”, aldus Brunswijk die vroeg of zijn familie niet mag eten.

Brunswijk vraagt zich af, of je familieleden geen functies meer kunnen krijgen omdat je bijvoorbeeld vicepresident van Suriname ben geworden.

Kijk en luister hier naar het fragment.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

39 REACTIES
 1. The ruble in the jungle.Ik ben the baas, ik bepaal, ik speel voetbal. ik neem concessies, ik strooi met mijn geld, ik handel incocaine, ik koop diplomas. Boven alles ik ben VeePee Lonnie Brunswijk BBA, MBA.


  gemodereerd
 2. ELDERS LAS IK DE OLGENDE UITSPRAAK: De vp laat zich niet leiden door de kritieken uit de samenleving, omdat hij vindt dat zijn familie ook recht heeft om te werken voor het land.
  REACTIE:
  Als VOLKSVERTEGENWOORDIGER heeft hij te luisteren naar het volg en ook anderen hebben het recht te werken voor het land!!
  Hij verkoopt ONACCEPTABELE BS !!!!


  gemodereerd
 3. Daar mee is brunswijk bezig zijn partij naar de verdoemenis te helpen bij de volgende verkiezingen.


  gemodereerd
 4. Hij laat zich niet leiden door kritiek van de samenleving oooh.. en zijn familie mogen niet eten zegt hij !!!!!! Whoeaaaa echt een giller dit weer . Coruptie gaat maar voort in dit land. Het land word weer geroofd hoor mensen !! Alleen dit x op een iets subltiele manier…. ronny maakt al een verwijt naar santoki fam… er zijn sommige die hebben 13 funkties… !!! whooeaaaaa weer een giller .
  Net of ze van 1 funktie niet kunnen Vreten!!!
  Het is echt een komische film geworden heel santoki brunswijk bende!


  gemodereerd
 5. Als de leiding van het land het goede voorbeeld niet geeft en lak heeft aan alles en iedereen, moet men niet verwachten dat het gewone volk zich wel aan de regels houdt..


  gemodereerd
 6. Soms vergeten politici door wie en waarvoor ze gekozen zyn, deze man weet zelfs niet op zyn uitspraken teletten, uit zyn uitspraken kan men afleiden dat deze man niet in de politiek thuis hoort, hy zal ook niet veel goedts voor de Marons betekenen en zeker niet voor de gehele surinaamse gemeenschap, deze man zegd dat hy niet zal doen wat de gemeenschap ook vindt
  dat is het domste dat een politici kan zeggen, hy vergeet dat de gemeenschap hem daar geplaats heefd , wake up Ronny.


  gemodereerd
 7. @Henkes
  u kunt het niet menen deze figuren met myn helden te vergelyken.
  ze leven niet meer maar dat waren leiders met Ballen ,wat hier aan de hand is zyn politieke marionetten van uit het buitenland geleidt om hun eigen soort dom tehouden en te onderdrukken ,dit zyn geen volksleiders maar ordinaire liberale uitbuiters


  gemodereerd
 8. Achterlijk gelul van lonnie.
  Net als die goud concessies van deze familie..pure zelfverrijking.
  Niets daarvan gaat naar de staat.


  gemodereerd
 9. De uitspraak van Brunswijk verbaast mij niets: Normen en Waarden zijn hele vreemde eigenschappen voor deze man.

  Geld uit een helikopter gooien, zwaaien met een pistool op het voetbalveld, de scheidsrechter fysiek belagen en geld uitdelen aan de tegenstander in de kleedkamer en last but nog least: Zijn absolute macht etaleren door eerst voorzitter van DNA te worden om zich na 2 dagen tot VP te laten kronen.

  De slappe en leugenachtige president Santhoki heeft ook al laten doorschemeren dat hij zijn etnische benoemingen niet terug zal draaien.

  Voor de verkiezing was Santhoki mijn Held.
  Ik heb mij laten beetnemen door deze man!!


  gemodereerd
 10. Zowel de president Santokhi en de vicepresident Brunswijk maken zich schuldig aan nepotisme. Wat dus voor de ene geldt, is ook van toepassing op de andere. Het impliceert dat je Brunswijk niet de Zwarte Piet kunt toeschuiven zonder de naam van Santokhi er niet bij te vermelden. Zeg Brunswijk, zeg Santokhi, zeg Santokhi, zeg Brunswijk. Nepotisme is mede een verkapte vorm van corruptie. Wie kan met de hand in het vuur beweren dat Leo Brunswijk en Melissa de allerbesten zijn op de geplaatste posten? Beide hoogwaardigheidsbekleders (Chan en Brunsie) hebben jarenlange politieke ervaringen. Sowieso had je van Chan meer kunnen verwachten. Macht corrumpeert echter. Het is een algemene tendens dat doorgewinterde politici vanwege de vele bevoegdheden die ze hebben, zich God op aarde zijn gaan wanen. Daarom is het noodzakelijk dat het volk deze politici met een harde klap terug tot realiteit brengt. Brunswijk is en blijft een brutale gast. Suriname heeft helaas voor een sociopaat gekozen.


  gemodereerd
 11. Brunswijk en Chan draaien niets terug zo hebben ze
  afgesproken. Zo gaat het in Suriname regelen dus verwonderd
  mij niets. VP belofte moet je nooit waarmaken want mensen nemen
  je dan niet serieus .Blijft lekker in Suriname je ding doen want je mag
  nooit meer reizen en zo zit je je straf niet uit met je veroordeling wegens
  drugshandel VP.


  gemodereerd
 12. Hoe goed de bedoelingen van sommige mensen ook zijn, het wordt nooit wat met dt land.
  Deze mentaliteit zit gewoon ingegroeid in een deel van de Surinaamse samenleving 🙈🙈


  gemodereerd
 13. Nu is Hij ineens een Dictator voor 25 Mei 2020 was Hij nog👍👍👍 bij de VHP kiezers nu is vandaag de dag 👎🏽👎🏽👎🏽👎🏽👎🏽👎🏽👎🏽👎🏽👎🏽👎🏽👎🏽🤫🤫🤫


  gemodereerd
 14. Wat RB doet of Santokhi, cq deze regeringscoalitie is niet nieuw. Het gebeurde ook bij al de voorgaande regeringscoalities in Suriname, ook internationaal waar mensen het voor het zeggen hebben.

  Zie Napoleon benoemde ook zijn broer tot keizer of koning, heerser van Nederland.

  Zie koninkrijken daar is de opvolging ook iemand uit de familie/ het gezin.

  Johan Cruijf gaf zijn zoon ook posities bij Ajax, Michels nam bijna heel Ajax voir Oranje , ook zijn opvolgers dededn dat, president Trump had ook gezinsleden in zijn kabinet, enz

  Men zoekt naar vertrouwde mensen die men om zich heen wil hebben om doelen te kunnen realiseren

  Het Surinaamse Volk was de criminaliteit, corruptie, zelf verrijking van ddb, ddb-kliek en ndp zat en hebben voor een andere optie gekozen. Deze regeringscoalitie is het beste wat men kon kiezen en hiermee zullen we het moeten doen.

  Laten we blij zijn dat we af zijn vd grootste crimineel dictator, moordenaar die Suriname gekend heeft sinds de onafhankelijkheid van Suriname van 25 November 1975.

  Nooit meer ddb, ddb-kliek, ndp. We hebben onsze les geleerd. Eens, maar nooit weer ddb en ddb- kliek en de ndp.

  Laten we deze regeringscoalitie van Z. E. president Chan Santokhi en Z. E. vp RB de gelegenheid geven om orde op zaken in de grote armoede, grote ellende, grote schuldenlast, grote criminaliteit, orde, veiligheid, normen. waarden, gezag, principes. enz. inter)nationaal in de republiek Suriname te brengen.


  gemodereerd
 15. Ben je mans genoeg om in te zien wat politiek immoreel niet kan of zit je gewoon uit je nek te lullen. Ik snap niet waarom oom Desi de klus nooit heeft geklaard. Jullie wel!


  gemodereerd
 16. Degene die aan de macht is bepaald wie, en wie een belangrijke functie krijgt! (”Ongeacht opleiding”)( als het maar een familie lid is of een beste kennis cq vriend /in)En dat is altijd zo geweest in Su, sinds toen ik nog in mijn luier liep !!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 17. Nou, je staat weer prominent in een Hollandse krant.
  Ach ja, de gemiddelde suri vind het vertederend en zoo schattig, dat je in je onderbroek met geld strooit. “Liebi a mang na eng monie”.

  Je hebt genoeg doekoe tok om je familie “mee te laten eten”. (echt niet normaal dit).

  Primitieve bende!


  gemodereerd
 18. Brunswijk moet zich schamen… het gaat in deze dus om belangenverstrengeling…zichzelf en zijn familie. Hij is het niet waard om de titel van Vp te dragen. Zichzelf opstellen in een internationale voetbalwedstrijd op de leeftijd van 60 jaar. Het draait allemaal om eigen eer.. en het stinkt


  gemodereerd
 19. Je kan je familie te eten geven om de land weer welvarend te maken.

  En niet een ongeschoolde persoon op een positie zetten waar hij niet voor heeft gestudeerd.

  Geen wonder dat het land naar her verdoemenis gaat.

  Ka dong burkee.


  gemodereerd
 20. beter denk je na su people als je het weer over Nederland hebt waar je jaloers op bent..
  Suriname = Failed State.


  gemodereerd
 21. Brunswijk weet dus niet wat nepotisme betekent en inhoudt.
  Wie legt hem dat uit.
  Zijn de familieleden van Brunswijk alleen geschikt voor een baan in politieke sfeer dank zij hem?


  gemodereerd
 22. De Algemene Brunswijkse Overheids Partij (ABOP), zou zich beter druk kunnen maken om de zeer vele familiebaantjes die ze verdeeld hebben aan ondeskundige afstammelingen.
  Nog maar niet te spreken over de verdeelde gronden en grondstoffen inkomsten.

  Het is een complete roversbende met aan het hoofd een meervoudig veroordeelde crimineel.
  De Surinaamse vicepresident Ronnie Brunswijk is niet van plan om de benoemingen van zijn familie en vrienden in overheidsfuncties terug te draaien, meldt Starnieuws donderdag na een persmoment met de vicepresident. President Chan Santokhi kondigde maandag aan de benoemingen te gaan evalueren.

  Maak nou eindelijk eens schoonschip in SRANAN.
  Ave Sranan.


  gemodereerd
 23. Hij is zelfs te dom om te begrijpen dat hij een voorbeeldfunctie heeft! Chan weet dat teminste wel, alleen handelt hij er niet naar! Dus van 2 lakens 1 pak!!


  gemodereerd
 24. Al die nep Surinamers klagen over Santokhi maar niemand durft zijn snuit open te trekken bij Brunswijk. Zelfde laffe schijtluizen als bij Bullshit Bouta.

  Hypocriet of niet !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 25. Dus weg met neptonisme of wath ever wel grappig hoor. Als personen deskundig zijn dan zie ik geen problemen hoor!


  gemodereerd
 26. vp Brunswijk door deze uitspraak heeft U, U lot bezegeld , de naakte waarheid , U bent niet geschikt als vp van ons Suriname , neem ontslag en ga rusten in Uw binnenland.


  gemodereerd
 27. Het is in Suriname – maar ook in de meerderheid der landen in de wereld – gebruikelijk dat men mensen uit de eigen partij als minister, ambtenaar e.d. benoemt. Het zou me wat als Brunswijk Bouterse zou voordragen. Dan is partijpolitiek nutteloos.
  Aangezien in de ABOP veel familieleden van Brunswijk hoge posities hebben, is het natuurlijk dat hij enkele van hen naar voren schuift voor het ministerschap of voor een andere topfunctie. Dit is heel normaal in de partijpolitiek.
  Wat wel jammer is, is dat de ABOP vooral gevuld is met familie van de toppersonen. Maar dat krijg je wanneer het in een politieke partij om de leider draait en het bovendien een kleine partij betreft.
  Brunswijk hoeft niks terug te draaien omdat de benoemingen legaal zijn en de personen doorgaans gekwalificeerd zijn.
  Zouden deze 2 punten niet gelden of zouden de genoemde personen (familieleden) slecht presteren of corrupt blijken, dan zou het een ander verhaal zijn.
  De media en de oppositie moeten zich dan ook afvragen of familie zijn de enige reden is waarom ze die functies niet mogen bekleden. Als zijn neef een tuinman zou zijn, dan zou hij dus niet in aanmerking mogen komen om het gras van de ministerie te maaien. Want dat zou nepotisme zijn. Ook al zou hij de sollicitatieprocedure gevolgd hebben van de betreffende ministerie.


  gemodereerd
 28. @Jhagjhinder
  “zouden de genoemde personen (familieleden) slecht presteren of corrupt blijken, dan zou het een ander verhaal zijn.”

  Van de Broer van Brunswijk is minimaal gedocumenteerd in het nieuws gekomen dat hij in Albina gerechtelijke uitspraken met dwangsom aan zijn laars lapt. Grond van z’n buurman in gebruik neemt en dat nog de politie nog de district commissaris optreed als de burger zijn rechten claimt.

  Dit is maffia gedrag. Dat soort mensen behoren geen enkele publieke functie te hebben.


  gemodereerd
 29. Nepotisme hoeft niet altijd nadelig te zijn. Veel werkgevers doen juist een beroep op hun personeel om family and friends voor te stellen om een vacature te vervullen, want blijkt dat daardoor de werksfeer verbetert en dat de productie toeneemt.

  Nepotisme, family and friends accomoderen, is niet het probleem maar de kwaliteit, competentie en integriteit.
  Incompetente klojo’s zoals de paarse profiteurs op belangrijke posities is het probleem.

  Een beter Suriname krijgen we door competentie en integriteit te seleteren.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 30. pakiratigri 7 oktober 2021 At 06:24
  Zowel de president Santokhi en de vicepresident Brunswijk maken zich schuldig aan nepotisme
  =================================

  Dat hebben ze van de beste geleerd….


  gemodereerd
 31. Alle voorgaande Surinaamse regeringen hebben ook nepotisme beleid gevoerd.
  Wie dat ontkent, houdt enkel zichzelf voor de gek!


  gemodereerd
 32. para express, ik denk dat je een familiebedrijf verwart met het leiden van een land. dat zijn ongelijke grootheden. denk daar maar eens over na. suriname is niet meer speelbal van de geoctroyeerde societeit van suriname, weet je wel, de particulieren die suriname in bezit hadden. die tijd is voorbij. zoals jullie zelf zeggen: wij zijn srefidensi. laat het zien dan. https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiGx4Dn_7rzAhXLKewKHQv7DeoQFnoECAIQAQ&url=http%3A%2F%2Fwww.surinamewebquest.nl%2Fgeoctroyeerde_societeit.html&usg=AOvVaw3Eb5uJdsSAQs8oLrvN09Di


  gemodereerd
 33. Hier op WKT zijn ze aan het draaikonten met een kort geheugen, het is toch deze coalitie en haar stemvolk die 10 jaren aan het blèren waren dat Bouterse en zijn kliek bestreden moesten worden, ook vanwege het nepotistisch gedrag.
  Deze coalitie heeft toch beloofd dat zij dit zou uitroeien, met wortel en al, daarom hebben heel veel mensen (slim) op de coalitie gestemd.
  Het geklaag gaat niet zozeer om het nepotisme, maar de belofte gedaan tijdens de verkiezing, die wordt nu gelogenstraft door hetzelfde gedrag toe te passen.
  Santokhi zou toch beter zijn dan Bouterse, de vraag nu is, waarin?
  Deze coalitie heeft ons gewoon bedonderd, de rekening wordt al opgemaakt.

  Waaruit zou moeten blijken dat de benoemingen van deze regering gerechtvaardigd zijn, welke ministers blinken uit, zelfs de president maakt kardinale fouten, denk maar aan de kwestie Ramlall. Met al zijn kennis als politieofficier en oud-minister had hij toch op hoogte moeten zijn over de benoemingsprocedure bij Juspol.
  Over onze VP, kun je een boek schrijven, zo veel onbenul.
  De klagers over de vorige regering zijn ziende blind, dat ze de shit van deze regering niet zien noch ruiken.
  Hoe kun je van een stel zonder enig bestuurlijke ervaring ook verwachten dat zij het land beter zouden besturen.

  De ministers hebben een nieuw speeltje uitgevonden, “ het installeren van het kabinet van de Minister” met nieuwe beleidsmedewerkers, nieuwe ambtenaren die geen kaas hebben gegeten van wat op de ministeries plaats vind, en deze lieden gaan de minister van advies dienen terwijl er al beleidsmedewerkers rondlopen. Waar halen zij het geld vandaan, moni no bin dé, tôg. Lezen van beleidsstukken wil niet zeggen dat je de materie ook beheerst. Weer een vriendjes njang patoe, baantjes carrousel.
  Wat staat het land nog te wachten!!!!!! Jip en Janneke

  Btw, waarom worden alleen de benoemingen van VP Brunswijk in een slechtdaglicht gesteld hier op WKT terwijl de andere partijen veel meer (vuile) boter op hun hoofd hebben.

  ‘Een beter Suriname krijgen we door competentie en integriteit te seleteren’.@@@
  Wie gaat selecteren en waaruit, dat is de grote vraag.


  gemodereerd
 34. Ik zeg niet dat ik goed vind wat hij gedaan heeft maar mensen zijn jullie al vergeten wat de vorige president gedaan heeft. Nl aan 20 duizend mensen een baan (zogenaamd natuurlijk) gegeven die niet eens bestaat mensen. 20 duizend van zijn aanhangers krijgen gratis geld. Dus bauta aanhangers KOP dicht.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES