dinsdag, mei 28, 2024
HomeOnderwerpenEconomieVIDEO: President Santokhi verricht opening Choi’s Lelydorp

VIDEO: President Santokhi verricht opening Choi’s Lelydorp

-

Does Travel - naar Suriname

Op 29 september 2021 is onder protocol en op gepaste wijze de opening van Choi’s Lelydorp gevierd. President Chandrikapersad Santokhi was eregast en heeft de aanwezigen toegesproken.

De supermarktketen creëert met de nieuwe vestiging werk voor vijftig medewerkers. De bouw van de derde Choi’s supermarkt startte in 2018, maar door onvoorziene omstandigheden en de coronacrisis heeft het opleveren van het gebouw langer geduurd dan voorgenomen.

De regeringsleider merkte op dat Choi’s niet alleen producten van wereldformaat levert, maar ook lokale producten aan de man brengt. Het staatshoofd is ervan overtuigd dat met de opening van het filiaal in Lelydorp vele kleine en middelgrote ondernemers met hun producten toegang zullen krijgen tot het hele land. Na het doorknippen van het openingslint mocht het staatshoofd als eerste een rondleiding krijgen in het nieuwe pand.   

Een geëmotioneerde Rudy Choi geeft aan dat zijn ouders in de jaren zeventig begonnen met zelfgemaakte pindakoek. Later kwam er een winkel en de winkel werd een supermarkt. Vandaag de dag is Choi’s een niet weg te denken fenomeen in Suriname. Het geheim achter het succes is hard werken. De directeur spreekt zijn dank uit naar het personeel dat zich dagelijks inzet om klanten te voorzien van een goede service. 

President Santokhi heeft benadrukt dat de belangrijkste boodschap die ondernemer Rudy Choi geeft, is dat hij vertrouwen heeft in Suriname. “Als hij geen vertrouwen had, was hij vanwege de financiële uitdagingen van het land en de coronacrisis niet doorgegaan.  Wij als regering willen ondernemerschap de ruimte geven om zich te ontwikkelen,” aldus de regeringsleider.  Het staatshoofd geeft verder aan dat er nog veel barrières zijn voor investeerders voor het doen van zaken. De president accentueert dat de regering middels goed beleid een hernieuwd investeringsklimaat zal creëren voor ondernemers.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

39 REACTIES
 1. Ja het geheim is hard werken?
  Mie egie volk kang lerie foe tra mang?
  Roko djie moni no foefoeroe a no boeng?
  Anders blijf je achter met het gedachtegoed anderen hebben het waarom ik niet? klagen vullen geen gaten?
  Go roko?


  Maak melding
 2. Geweldig wat deze President doet. Gewoon zich onder het volk begeven en ondernemers en burgers het gevoel geven dat ze hard nodig zijn bij de opbouw van dit land.Laat zien dat ondernemen nodig is voor de opbouw. Zo jammer dat de zwartjes zich nog steeds niet nuttig willen maken en liever de Aziatische ondernemers beroven en mishandelen. Ja mister President wordt het niet eens tijd dat het voor ondernemers mogelijk wordt om zich te bewapenen? Maakt u vandaag nog een wet die dit mogelijk maakt.


  Maak melding
 3. debby jij bent jaloers he , jij kunt alleen maar naar de voedselbank gaan daar in de bijlmer he , en debby heeft onze president Santokhi dit winkelpand gebouwd , dommie , het is gebouwd door chinezen . in deze vestiging zal je wel minder ndp-ers zien , maar bij Chois aan twee kinderen weg en aan de johannes mungrastraat zie je wel veel ndp-ers en ze kopen ook Nederlandse producten , dus deze gasten laten bouta al vallen


  Maak melding
 4. @Debby

  Rijkdom is in veel gevallen verkregen door diefstal, malafide zaken zoals drugs, het uitbuiten en onderdrukken van arme mensen. Er zijn weinig mensen c.q. landen die op een eerlijke wijze rijk zijn geworden.
  Zelfs het Vaticaan is niet verschoond van drugs en andere ongure zaken.


  Maak melding
 5. Het goede voorbeeld om aan de gezamenlijke doelen te werken en Surinsmers laten zien van diversiteit, eenheid in verscheidenheid.

  Zie de diversiteit van de kracht van Suriname.

  Zo zijn er etniciteiten die goed zijn in sport en Suriname ook op de wereldkaart zetten, K1, Natio,

  Waar gaat het om het verheffen van Suriname en de Surinamers, Surinamers letten jullie erop dat anderen niet de discriminatie snaar tegrn ons Surinsmers gaan bespelen.

  Wij Surinamers zijn een boeket, eenheid in verscheidenheid.

  Zie Chan, Choi, K1- kampioen, Natio, enz.

  Samen Werken Samen Sterker

  Hoe Wij Hier Ook Samen Kwamen Aan Zijn Grond Zijn Wij Verpand.

  Wie Sa Seti Kondre Boen


  Maak melding
 6. Popo Jantje 29 september 2021 At 21:39

  Geweldig wat deze President doet. Gewoon zich onder het volk begeven en ondernemers en burgers het gevoel geven dat ze hard nodig zijn bij de opbouw van dit land.Laat zien dat ondernemen nodig is voor de opbouw. Zo jammer dat de zwartjes zich nog steeds niet nuttig willen maken en liever de Aziatische ondernemers beroven en mishandelen. Ja mister President wordt het niet eens tijd dat het voor ondernemers mogelijk wordt om zich te bewapenen? Maakt u vandaag nog een wet die dit mogelijk maakt.
  ———————————————————————————–
  WAT 29 september 2021 At 21:48

  debby jij bent jaloers he , jij kunt alleen maar naar de voedselbank gaan daar in de bijlmer he , en debby heeft onze president Santokhi dit winkelpand gebouwd , dommie , het is gebouwd door chinezen . in deze vestiging zal je wel minder ndp-ers zien , maar bij Chois aan twee kinderen weg en aan de johannes mungrastraat zie je wel veel ndp-ers en ze kopen ook Nederlandse producten , dus deze gasten laten bouta al vallen
  ——————————————————————————————-
  GEWELDIG ALLEMAAL. PRONKEN MET ANDERMANS VEREN…..HAAAAAAAA…
  TERWIJL DIE MENSEN PINAREN..KIJK NAAR YEPI DHE van TBN Prime alert..
  SCHANDE…..Alleen maar KOELI”S die bedelen om hulp maar die niet krijgen van SOORTGENOTEN..

  BUT SOMETHING IS COOKING..!!


  Maak melding
 7. De president accentueert dat de regering middels goed beleid een hernieuwd investeringsklimaat zal creëren voor ondernemers.
  ———————————————————————————
  Het wordt hoog tijd dat deze president bedankt en een Technisch Kabinet met mensen die weet hebben van zaken de Ruimte geeft om SURINAME naar Groote Hoogte te brengen.
  Wat verstaat hij onder goed beleid en wanneer gaat hij benoemingen terugdraaien zoals hij dat als een school jochie had beloofd in NEDERLAND.
  De NEDERLANDERS lachen hem stiekem uit, maar dat zal hij wel weten dacht ik.
  Moet een president een lintje van een te openen Supermarkt gaan doorknippen?? Belachelijk.
  Hier in NEDERLAND wordt er haast dagelijks een Supermarkt geopend.

  Dus mensen…maak je klaar voor A20…Liever gisteren dan vandaag dan hoef ik niet meer naar die stommiteiten van @WAT en @POEPE JANTJE te luisteren…Die gasten zijn zo dom…Jeeetjessss……..CHAN LIKKERS noemen wij ze hier in PATATA.
  Ze zijn echt een vergissing van de Natuur.


  Maak melding
 8. Debby ben je jaloers he?
  Overal in de wereld is wat? Sommige mensen vieren geen feestje,die bewaren hun geld voor iets anders?
  Maar te mie volk ab moni yang dringie presiri? Die mentaliteit moeten wij achterwege laten? En verstandig omgaan met geld? Suriname is een mooie land?
  Blij dat ik hier geboren bent en werk? Alla mala kang go roko no klage?


  Maak melding
 9. Nog wat debby ndpers foefoeroe so meni monie? Inplaats te investeren in Suriname? Wordt gestald op buitenlandse banken? Vraag aan ndpers die jij zo aanbid ?wat een looser zijn ndp? Echt een criminelen bende zijn het? 1 god van jouw is weg gevlucht, fatoe agoe boefi boefdraad ?maar hij is heel onschuldig


  Maak melding
 10. Wat heb je eraan als je een nieuw groot vestiging opent, maar de koers nogsteeds niet is gedaald voor de klant?

  Hoeveel klanten ga je kunnen krijgen om je personeel op tijd te kunnen betalen?

  De president van het land moet achter z’n oren krabben en denken waar hij mee bezig is, want hij luistert zelf niet naar zijn eigen woorden toen hij zei dat hij tegen nepotisme was (géén family and friends) en nu gebeurd keer op keer het tegenovergestelde.

  In Nederland werd deze president een zeer kritisch vraag gesteld door een Hindoestaanse man over nepotisme bij het tv-programma ‘Collegetour’. En steeds weer draaide hij om de vraag heen met zijn antwoorden..

  Wat voor signaal geeft deze man nationaal en internationaal?


  Maak melding
 11. Bouterse heeft van het presidentschap een poppenkast gemaakt. Shantokhi speelt Poptyi Patu. In eigen presidentiële persoon een lintje gaan knippen bij de opening van een supermarket? Daar kon zijne Excellentie toch mooi de first lady voor afvaardigen?


  Maak melding
 12. ach franco , jij bent zo jaloers dat president Santokhi langzaam de economie weer uit de goot haalt , maar jou afgod , jou massamoordenaar , waar jij opgeilt , heeft ons land naar de afgrond gebracht, en jij wilt graag dat er chaos ontstaat door jou gedachte , maar pierenneuker het zal jou niet lukken , jij zal wel niet naar Chois gaan hier in Suriname , te bang , te bang om naar Suriname te komen
  heb je nog lachgas nou leef je uit met h….


  Maak melding
 13. DOMHEID
  4,352 views
  Premiered Sep 28, 2021
  107
  14
  Share
  Save
  Suriname Unite
  7.27K subscribers
  Suriname wordt geterroriseerd door domheid.Oordeel zelf.

  SARI TORI


  Maak melding
 14. WAT 29 september 2021 At 23:36

  ach franco , jij bent zo jaloers dat president Santokhi langzaam de economie weer uit de goot haalt , maar jou afgod , jou massamoordenaar , waar jij opgeilt , heeft ons land naar de afgrond gebracht, en jij wilt graag dat er chaos ontstaat door jou gedachte , maar pierenneuker het zal jou niet lukken , jij zal wel niet naar Chois gaan hier in Suriname , te bang , te bang om naar Suriname te komen
  heb je nog lachgas nou leef je uit met h….
  —————————————————————————————–
  @WAT….Haaaaaaaaaaaa…..Jaloers op wie en wat. Ik woon en leef in een beschaafd Land en weet precies wat SURINAME op dit moment te bieden heeft…ja…NIETS.
  SCHAAM je dat je achter die GROTE REET van CHAN loopt en telkens de stank en de bruine drap moet inslikken, want jij en @POEPE JANTJE zijn echte GOEIE LIKKERS.
  En BANG zijn voor WIE en voor WAT…Ik kom ga en sta wanneer ik zelf de behoefte heb, maar die heb ik op dit moment niet want het LAND heeft met die LOCK DOWN ..NIETS te bieden…………………………BOERKI…of ZIE JE DAT NIET…EZEL.

  SOMETHING IS COOKING @WAT……DE A 20 komt eraan met kennis van zaken.


  Maak melding
 15. @Franco, wat een zielig figuur ben jij .hahahaha geen meerwaarde voor niks en niemand, complete looser , blaffer en parasiet. jij kan gaan en staan waar je wilt? hahaha ga op een echte suri of nl mang erf staan zomaar haahhaaah… ja een rat in een riool denkt ook dat ie koning is en kan doen wat ie wilt, verschil is een rat is socialer dan jij.. niks bereikt in het leven, en gunt vooral zn landgenoten niet… slaaf van je eigen hersens tekort maar anderen de schuld geven whahahah… gewoon zeggen dat je een k racist bent. Geeft creolen schande, wanneer die ” koeli ” hard heeft lopen sjouwen om een paar centen voor zn kinderen buren en toekomst voor een ieder, moet je ff denken wat jij bereikt hebt en wie jou verkocht heeft … je eigen famiri…? wordt nooit wat met jou, kwestie van natuur/tijd… fijne nacht 🙂


  Maak melding
 16. realitymaster 30 september 2021 At 01:15

  @Franco, wat een zielig figuur ben jij .hahahaha geen meerwaarde voor niks en niemand, complete looser , blaffer en parasiet. jij kan gaan en staan waar je wilt? hahaha ga op een echte suri of nl mang erf staan zomaar haahhaaah… ja een rat in een riool denkt ook dat ie koning is en kan doen wat ie wilt, verschil is een rat is socialer dan jij.. niks bereikt in het leven, en gunt vooral zn landgenoten niet… slaaf van je eigen hersens tekort maar anderen de schuld geven whahahah… gewoon zeggen dat je een k racist bent. Geeft creolen schande, wanneer die ” koeli ” hard heeft lopen sjouwen om een paar centen voor zn kinderen buren en toekomst voor een ieder, moet je ff denken wat jij bereikt hebt en wie jou verkocht heeft … je eigen famiri…? wordt nooit wat met jou, kwestie van natuur/tijd… fijne nacht
  ————————————————————————————-
  Gelukkig slaap ik elke nacht heel lekker zonder te piekeren over die stommiteit die jij hier schrijft. Ik ben een vrij mens en financieel van niemand afhankelijk dus ga en sta waar ik wil inderdaad en ik zie dat jij daar moeite mee hebt. een KOELI..zoals ik dat zie moet voor mij werken en jammer voor jou is mijn Familie plantage bezitter in Suriname, waarschijnlijk waren zij slavendrijvers in die tijd, maar daar kan ik helaas voor jou niets aan veranderen. Ik weet niet wie ik schande zou moeten geven. Ik leef in een vrij land waar je jou mening over zaken mag geven en ben dus een VRIJ MENS..voor jou informatie als jij dat nog niet wist.
  Jammer vind ik het dat jullie soort helaas altijd RACISTISCH uit de hoek komt vandaar dat ik mij daar tegen verzet. Als jij alleen maar kijkt naar een reactie van @WAT en @POEPE JANTJE op dit Forum jegens anderen dan hoef ik dacht ik over dat niveau weinig te zeggen.
  Ik wens jou en die twee RACISTEN een SLAPELOZE NACHT(en).


  Maak melding
 17. mijn hemel het gaat om de opening van een winkel wat doet de president daar? Dit is iets voor de minister van economische zaken. sari tori. Ik zie Biden zich niet lenen voor deze poppenkast, hij komt dan niet toe aan regeren


  Maak melding
 18. Dit valt wat mij betreft onder :”lekker belangrijk”, maar niet heus. Chan wake up and smell the coffee , . Je hebt mandaat gekregen en aan de zware klus begonnen , go for it and GET THE JOB DONE, 100%. Use the POWER , you,ve been given , or you,ll LOOSE it .


  Maak melding
 19. Beste mensen.. De groei van de Chinese handelsomzetten in Suriname groeit gestaag door….. Jaar op jaar…. China is een economische reus….Covid-19 heeft de chinese productie-economie maar amper geraakt… De komst van een covid-deltavariant en de lockdown-maatregelen die de Chinese overheid in reactie heeft genomen, hebben een tol geëist…. Maar China rukt verder wereldwijd op… .Beste mensen… . De video laat zien dat China elk land serieus neemt groot of klein.. En verder een fijne dag..


  Maak melding
 20. Een derde winkel begonnen tijdens het Bouta tijdperk in 2018 en nu pas geopend vanwege covid 19. Ik vraag mij af of Chan ook aanwezig zal zijn bij de overdracht van de grond in Nickerie, welke op papier bestemd is voor rijst zaad productie? Ik denk het niet want hij laat het zaad halen uit Guyana, en de overheid heeft weer een aantal VHP ers gelukkig gemaakt met land en een import vergunning, terwijl het land Suriname het gekochte land met onze belastingcenten bouwrijp gaat maken voor het vertoon van pracht en praal. Hebben ze dit bereikt door hard te werken of slim te zijn?


  Maak melding
 21. Bij elke stap die de president zet, is er kritiek. Waar waren jullie tijdens de misstanden van de ndp?? Ik heb niemand horen klagen, want die ka aten jullie als bojo.
  De President stimuleert ondernemerschap en laat dat met zijn aanwezigheid zien.
  En dat handjevol klaagvolk die niet bij Choi’s kan winkelen, moet dan maar naar de chinees op de hoek. In Nederland kan ook niet iedereen bij de AH. Daarom gaan ze naar de Aldi of de Lidl.
  Klaagvolk,.. als je twee gezonde armen en benen hebt en je leert te werken, kan je misschien ook bij Choi’s winkelen.


  Maak melding
 22. Een Chinese ondernemer die trots is op zijn president en hem uitnodigt om het bedrijf te openen. Alweer niet goed.

  Valt me nog mee, dat men niet schrijft dat buurman de opdracht heeft gegeven voor een supermarkt dicht bij huis, zodat hij persoonlijk met 100 man beveiliging gratuz een Hollands bruin biertje en Hollandse kroketten kan ophalen.


  Maak melding
 23. Choi laat zien dat ondanks de crisis en Corona er kansen er toch mogelijkheden zijn om toch succes vol te ondernemen.

  Het is niet kletsen, maar handen uit de mouwen.

  Het doel was gesteld, kent de markt, het plan was en werd uitgevoerd, ondanks de crisis en COVID-19.

  Choi laat zien dat hij weet waarmee hij bezig is.


  Maak melding
 24. @Kronto
  Ga jezelf updaten als het om nieuws gaat, vooral het nieuws uit Suriname.
  De koop van die gronden voor het inzaaien van padi, is niet meer doorgegaan.
  Sewdien, de minister van LVV heeft de deksel op zijn neus gekregen.


  Maak melding
 25. Nu snap ik waarom dien maatregel van de omzetbelasting alleen geld voor producten die in Suriname zijn gemaakt. NIET VOOR DE PRODUCTEN VAN CHOI DUS.
  Chan mie boi je bent een schoft.


  Maak melding
 26. Nee, je snapt het nog steeds niet @olivia.

  “Late hale” goederen worden al belast dmv invoerrechten, containerkosten en inklaringskosten.
  Lokale kleine producenten krijgen een vrijstelling van 24.000 per jr. Het gaat om de grote jongens; hout, goud, rijst, meel etc. Dan is 12% nog te weinig.
  Basisgoederen zijn gesubsidieerd.
  Hoeveel lokale producten heb je in huis…


  Maak melding
 27. Zou het niet een goed idee zijn als de nazaten van de marrons zelf ook een winkel openen in bijvoorbeeld Marowijne, waar ze ook hun landbouw producten kunnen afzetten? Aan geld geen gebrek, gezien de enorme hoeveelheden goud die ze dagelijks uit de bodem halen. Voor zover ik weet zijn bijna alle winkels in Marowijne in handen van Chinezen.


  Maak melding
 28. agoe , Choi is een van de oude chinezen , zijn ouders zijn begonnen met een onderneming en hij heeft het uitgebreid tot een goed draaiend supermarkt keten , en hij bied werk aan vele Surinamers , ook aan creolen en hindoestanen , en deze chinees draagt niets over aan china , ze vervloeken china , ze zijn Surinamer en daar zijn ze trots op , agoe ze dragen zeker iets bij aan de economie van Suriname.
  maar we gaven het eerder aan wie gaat ook winkelen bij Chois de paarse clubleden , ze kopen niet de Surinaamse producten , alleen maar import producten van Amerika een Europa


  Maak melding
 29. Choi heeft geen enkele economische waarde voor het land dan puur voor zichzelf. Wat is de toegevoegde waarde van de president om hieraan mee te werken.🤔


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES