dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieManschappen Korps Brandweer Suriname in actie; lopen naar regeringsgebouw

Manschappen Korps Brandweer Suriname in actie; lopen naar regeringsgebouw

-

Does Travel - naar Suriname

Manschappen van het Korps Brandweer Suriname (KBS) zijn vanmorgen in actie gegaan. Ze zijn na een algemene ledenvergadering (ALV) vanuit het hoofdkwartier van de Surinaamse brandweer aan de Gemenelandsweg gelopen naar het regeringsgebouw.

Binnen het korps bestaat grote ontevredenheid. Zo willen de manschappen een verhoging van hun voedingstoelage en aanpassing van hun medische dekking. Ook is er geen kleding en schoeisel beschikbaar.

Hierover is een brief gestuurd naar minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie en vicepresident Ronnie Brunswijk. Er is echter nog niet op het schrijven gereageerd. De brandweerlieden zijn het wachten zat en liepen vanmorgen naar het regeringsgebouw in Paramaribo.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

18 REACTIES
 1. Ze hebben toch niets beters te doen. 90% van de tijd draaien ze toch duimen en als er brand is kunnen ze meestal niets dan de fundering redden. Afschaffen van die voedingstoelage of de helft maar ontslaan dan kan de rest hun voedingstoelage verdubbelen.


  Maak melding
 2. Dus iedereen die voor de overheid werkt , komt in opstand en krijgt uiteindelijk een loonsverhoging, maar de private sector blijft maar die slag incasseren want we kunnen nergens naar toe. Nu begrijp ik waarom iedereen voor de overheid wilt werken, elk wisje wasje gaan ze in actie. Lang leve suriname , daarom gaat dit land NOOIT vooruitkomen.


  Maak melding
 3. alleen maar paarse brandweerlieden , wat een stelletje klojo’s , 10 jaar lang niets gezegd en nu zitten te bleren
  iemand zei al dat nu iedereen die werkt?? bij de overheid komt in opstand , ja als je bedreigd bent door die paarsen om niet te protesteren en nu je bek open doet , nou jullie zijn allemaal nietsnutters en donderstraal toch op , de werkwilligen gaan gewoon verder met hun werk , de paarsen moeten ze gewoon met een waterkanon blussen


  Maak melding
 4. Brandweer in Suriname, een korps van niksnutten. Sanering.
  Nooit is de brandweer als je ze nodig hebt. Denk maar aan de kinderen die het leven hebben gelaten omdat ze uit een huis bewapend met dievenijzer niet eruit kunnen. Brandweer, die klojo’s waren in een geen velden en wegen te bekennen.
  Een korps van niksnutten, die gesubsidieerd worden door belastinggeld.
  Heel van de korpsen van nietsnutten gestoken in hun mooie uniformen, nul komma nul. Zie Atompai.
  Ik ken het politiekorps van Suriname. Ik ken het OPZ. Ik ben een insider. Ik weet hoe ze functioneren of beter gezegd niet functioneren.


  Maak melding
 5. Djote-persad Santokhi en zijn trollen willen nog steeds de indruk wekken alsof zij nog steeds kunnen rekenen op een meerderheid van de bevolking. Niets is minder waar. Het volk heeft hen totaal uitgekotst. Zij doen niets goeds Het is nog maar een kwestie van tijd dat er nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven. Santokhi zal nooit de 28 zetels halen die hij graag wilt hebben. Het volk is stevig door hem beetgenomen en dat gaan zij hem betaald zetten. Het is ook de brandweerlieden hun volste recht om eisen op tafel te leggen. Er is altijd genoeg geld geweest. Deze figuren reizen continu, verblijven in dure hotels en kosten de staat veel geld. Dat geld is in voldoende mate aanwezig. De staatskas is nooit leeg geweest.


  Maak melding
 6. robg , hoeveel hebt jij uit de staatskas gepikt , he nep brandweerman , en wie denk jij die geen steun geeft aan deze regering , ja zeker jou holmaatjes jou vriendjes jou afgod jou paarse ndp jou moordenaars jou stelers jou verkrachters jou verleiders jou kontenneukers jou pijpers niet , moeten we nog doorgaan waardeloze paarse rat , covid houd van staatskas rovers , bij jullie daar in de bijlmer hebt je geen 1,5 meter distantie meer , nou covid vind dit prima hij zoekt jou op teringlijer


  Maak melding
 7. Een stabiele, goed voorzien en gezonde korps is hard nodig in het land. En hoe komt het dat het zover gekomen is.? U weet dat heel goed.
  Door koppigheid, wilt u die woorden niet laten lezen.
  Er was een periode dat het korps niet mocht plussen, onder bevel van een pyromaan.

  Nu weten ze dat ze in een democratische land leven.
  En het kan zijn dat het uw bezit is die in brand vliegt.
  Maar niet getreurd, deze regering, zal het ook fiksen.

  Samen met u hulp. De verborgen gebreken komen nu heel hard op de oppervlakte.


  Maak melding
 8. RobG 27 september 2021 At 22:11
  Djote-persad Santokhi en zijn trollen willen nog steeds de indruk wekken alsof zij nog steeds kunnen rekenen op een meerderheid van de bevolking. Niets is minder waar. Het volk heeft hen totaal uitgekotst. Zij doen niets goeds Het is nog maar een kwestie van tijd dat er nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven. Santokhi zal nooit de 28 zetels halen die hij graag wilt hebben. Het volk is stevig door hem beetgenomen en dat gaan zij hem betaald zetten. Het is ook de brandweerlieden hun volste recht om eisen op tafel te leggen. Er is altijd genoeg geld geweest. Deze figuren reizen continu, verblijven in dure hotels en kosten de staat veel geld. Dat geld is in voldoende mate aanwezig. De staatskas is nooit leeg geweest.
  ================================

  RobG, je bent en blijft een zielig en mislukte versie van de Surinamer. Als smerige vieze vuile paarse rioolrat begin je aardig zenuwachtig te worden waardoor de noodzaak om wat poepluiers te verzamelen steeds nijpender wordt. Je bent natuurlijk bang dat Djote-persad Santokhi bij de eerst volgende verkiezing als de grootste winnaar uit de bus zal komen, vandaar al die nonsens die je hier zit uit te kramen. Wel volgens mij weet het volk inmiddels best wel dat wie er allemaal ontwikkeling in het land kan brengen en dat zijn niet jouw criminele vrienden. Dus als het niet Santokhi wordt zal een andere zijn plek innemen, maar zeker niet de figuren die jij hoopt. Het volk is zich ondanks alle geklaag inmiddels terdege van bewust wie het land vooruit kan brengen en wie niet. En waarom zouden ze een risico willen nemen met een ander, terwijl ze in hun hart weten dat deze President ondanks zijn uitglijders het beste meent met het land en niet zit te graaien in hun spaarcentjes. Deze President zorgt dat er alleen maar voor dat er ontwikkeling komt in het land.
  Je hebt echt geluk dat je niet in SU woont en de beschikking hebt tot een redelijke goedkope overvloed aan poepluiers. Dus bij deze succes met je schijterij.


  Maak melding
 9. Het vervelende hier is, dat de President en co, dienstreis na dienstreis maken. Daar is genoeg geld voor. Geld dat voornamelijk bij de burger word weg gehaald. Maar op een fatsoenlijke manier, mensen die werken uitbetalen is nog steeds elke maand een probleem. De mensen die de straat opkomen, voelen het in hun portemonnee. Dit is niet het walhalla, dat Chan had beloofd. Men voelt zich genaaid. En komt op voor hun rechten. Chan doet zich voor als een politieke zwaargewicht, maar is helaas niet de President die Suriname nodig heeft. Men pinaart in Suriname en dat is triest. De regering gaat liever op reis dan dat ze het geld waarover ze nu beschikken, besteden aan zaken die nu dringend zijn. Ouderen in Huize Asiana, kunnen niet meer van voeding worden voorzien. De gemeenschap moet inspringen. Als de directeur een noodkreet eruit gooit, is ze fout bezig.. ga zo maar door. Belofte op belofte maar neks ne seti. De politie en brandweer zijn essentiele diensten voor het land, maar ze worden totaal niet gewaardeerd. Tja..


  Maak melding
 10. Bijzonder, heel bijzonder
  Chan kan natuurlijk ook gewoon in Suriname blijven, dan komt het geld vanzelf binnen en worden allen problemen opgelost. Vanzelf je ka me geloven
  Tja als je iets wil bereiken zal je er iets voor moeten doen. LEER DAT EEN KEER!!!!!!!
  Het vervelende hier is, dat er mensen zijn, die niets willen doen en alles willen krijgen
  Het buitenland zal rennen en vliegen om bakken met geld naar ons te komen brengen.
  Net als die investeerders die in de rij stonden vroeger,
  De rij om het land te verlaten ja

  Keep on dreaming boy, keep on dreaming

  Ik stel voor niets doen dan krijgen
  Ouderen in Huize Asiana, vanzelf voeding De gemeenschap hoeft niet meer in te springen. De directeur hoeft geen noodkreet meer eruit te gooien, kan ze niet meer fout bezig zijn. ga zo maar door. Belofte op belofte komen allemaal vanzelf helemaal vanzelf uit. De politie en brandweer zijn essentiele diensten voor het land, ze worden vanzelf hoog gewaardeerd. Tja..
  ja precies, zelfrijzend bakmeel

  De bakra zegt, de kost gaat voor de baad boy, de kost gaat voor de baad


  Maak melding
 11. konsensi dit gaat boven je pet , en pas op met roken , die paarse pet op je kop kan zo vlamvatten , maar jij hebt pech jou paarse holmaatjes die paarse brandweerlieden rusten , p.s. niet storen
  konsensi robg wacht op jou hij heeft franco aan de kant gezet


  Maak melding
 12. Konsensi, als je mijn reactie al niet begrijpt dan snap ik waarom je andere zaken zoals dienstreizen niet begrijpt. Toch heel wat anders dan met familie op reis naar India om aardappelen en uien te gaan kopen met “geleend” geld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES