donderdag, mei 30, 2024
HomeNieuws uit SurinameWederom overeenkomsten getekend voor maaiprojecten

Wederom overeenkomsten getekend voor maaiprojecten

-

Does Travel - naar Suriname

Directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) dat ressorteert onder het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft wederom werkovereenkomsten getekend met aannemers die ook maaiprojecten gaan uitvoeren. OGA is reeds gestart landelijk onderhoudswerkzaamheden ten uitvoer te brengen. Derhalve geeft het OW-ministerie de nodige instructies bij grote maaiprojecten in Suriname, zodat de aannemers op de gewenste wijze het project kunnen uitvoeren.

Het vraagstuk met betrekking tot hoog gras op de bermen, bestaat al maanden, maar wegens beperkte financiële middelen was het OW-ministerie niet in staat het onderhoudswerk te verrichten. Het ligt in de bedoeling om het maaiprogramma nu in verschillende districten uit te voeren. Echter wordt een deel van de maaiwerkzaamheden uitgevoerd door OGA en een ander deel door het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS).

Evenals bij de eerste ondertekeningen is er ditmaal ook een presentatie gehouden. Beleidsadviseur OGA tevens lid Ministeriele Plan Unit (MPU) Nasser Rodjan, gaf tijdens een uiteenzetting middels een presentatie uitleg over de te verrichten werkzaamheden en de strikte regels waaraan de aannemers zich dienen te houden.

Het project heeft als doel de bermen te onderhouden, de verkeersveiligheid te bevorderen en een goede wegafwatering te bewerkstelligen, meldt OGA. De maaicontracten zijn op 23 september getekend op het hoofdkantoor van OW.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. Minister Silvano Tjong Ahin heeft ook meegeholpen om de troep in de goot op te ruimen. Ik hoorde hem in het interview van het bericht in Starnieuws zeggen dat geen enkele regering geld heeft om je omgeving schoon te maken. Ik weet wat hij met zijn boodschap wilde zeggen, namelijk dat je om en rondom je huis, de berm bij je huis zelf schoon kan maken en onderhouden.

  Maar in Nederland, EU heb je wel landen die tot bij de ingang van je huis op het trottoir schoon maken. Ook de voorlichting om bewust en op de juiste wijze met afval om te gaan is heel erg groot in Nederland. Ook als men zich niet houdt aan de regels kunnen overtreders zeer hoge boeten krijgen. Goede vuilverwerking, afvalafscheiding, enz. Ondanks dit alles is er toch ook veel zwefvuil in Nederland. Dit komt vooral omdat overtreders als ze de gelegenheid krijgen dit gewoon op straat of elders gooien of dumpen.

  In Rwanda maakt president Paul Kagame 1 keer per maand, ik dacht de laatste zaterdag/zondag van de maand ergens in zijn land schoon en ze maken het heel mooi met de Rwandezen.
  Zie op youtube hoe schoon Rwanda is, ik stond er verteld van om een Afrikaanse land zo schoon en mooi te zien. Het is niet geloven. Rwanda – Kigali hoe schoon het is. De bewust wording en goed met afval omgaan is bij de Rwandezen heel erg groot. Ze gaat op een zeer bewuste manier om met afval en plastic, dat zelf verboden is in het land.

  Surinamers kunnen hier een wijze leren van de Rwandezen. Zie Youtube en tijp, Rwanda of Kigali en bekijkt u de video’s van dit land en zie wat u van deze mensen kunt leren.


  Maak melding
 2. Vroeger werden toch gevangenen en gedetineerden voor deze opruimklussen ingezet als tegenprestatie voor hun gratis eten, drinken en huisvesting.
  Zijn de gevangenen nu te hoog gepromoveerd voor deze klussen?


  Maak melding
 3. Wederom is het excuus.. er is geen geld!!! Maar er is genoeg geld voor de regering om zichzelf in de watten te leggen, dure snoepreisjes te maken. In dure auto’s rond te rijden met collone liefst. Terwijl het land er niet uitziet. Belachelijk


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES