Bromfietser dood na aanrijding met Cola truck in Commewijne

8
Bromfietser doodgereden door Cola truck

Aan de Hadji Indin Soemitaweg (Oost-Westverbinding) in Suriname is vanmiddag een bromfietser om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Het slachtoffer werd rond 15.00u aangereden door een Coca Cola truck en liet het leven ter plaatse.

Vernomen wordt dat de truck ter hoogte van de Mangreyweg wilde afslaan en de bromfietser over het hoofd zag. Er volgde een aanrijding die fataal was voor de bromfietser.

Door de klap vloog de bromfietser met zijn vervoersmiddel enkele meters verder. De Surinaamse politie was snel ter plaatse. De omgeving is afgezet en men is bezig met het onderzoek.


8 REACTIES

 1. Ik ben motorrijder geweest in Suriname. Ik nam nooit voorrang, keek in de ogen wat mijn tegenligger in het verkeer wil doen. Als die mij zag en mij voorrang gaat willen geven, waar ik voorrang heb.
  Maar bromfietsers in Suriname heb ik ervaren dat ze denken dat als ze voorrang hebben dat ze die voorrang ook zullen krijgen. Als je kijk met welke snelheden deze figuren rijden, dan denk ik, man wat gebeurt er als je valt??????????????/
  Een dom soort zijn ze. niet wetend hoe kwetsbaar je bent als bromfietsrijder. Domheid kent zijn grenzen niet in Suriname.
  Hoeveel bromfietser hebben deze weg al niet bewandeld. Denk dat het schort aan intelligentie bij deze categorie weggebruikers.


  Maak melding

 2. Zonder dat men de details kent geeft men bij voorbaat de bromfietser de schuld. Ik reed eens op een bromfiets op het fietspad van de Amstelveense weg in Amsterdam. Een vrachtwagen die in dezelfde richting reed sloeg af naar de inrit van een bejaardenhuis over het fietspad en ik botste tegen de cabine op. Mijn bromfiets stuk en de hele rechterkant van mijn lichaam was bond en blauw, gelukkig geen bloed. De chauffeur verontschuldigde zich in alle toonaarden en zoals jullie begrepen hebben, heb ik het overleefd. Bromfietsers rijden inderdaad vaak roekeloos in Suriname, maar niet altijd is het de schuld van de bromfietser als er ongelukken gebeuren.


  Maak melding

 3. Ik wil even zeggen dat ook als bromfietsers roekeloos zouden rijden, jij als automobilist of vrachtwagen chauffeur toch oplet, voor deze kwetsbare deelnemers. Het zijn jongeren die nog meer ervaring moeten opdoen om in het verkeer deel te nemen. Neem ze aub niet kwalijk! Ik ben autobestuurder en houd rekening met hen.


  Maak melding

 4. Er word nergens over nagedacht in Su. De infrastructuur, de inrichting van de weg, het wegmeubilair, de veiligheid van de weggebruikers, Kortom het is het wilde westen in het land. Deelnemen aan het verkeer is op eigen risico. Voorrangswegen zijn er voor spek en bonen. Je moet altijd alert zijn. Je word gedwongen om ondanks je voorrang hebt, zwaar in de remmen te trappen voor de overige deelnemers. Men komt half de weg op en blokkeert de vlotte doorgang. Er zijn geen regels in Suriname, maar er is ook niemand die zich er druk om maakt. Helaas zijn de gevolgen vaak triest..


  Maak melding

 5. Wat jullie daar hebben,geschreven. Vind ik onjuist. Ik rij hier in suriname ook een brommer. Je mag nog zo oplettend zijn. De autobestuurders letten niet op. Ze geven zo richting en slaan af zonder te kijken of er een ander verkeer komt. De autos nemen in suriname alsof zij de recht hebben om te doen wat ze willen. De bromfietser was een doorgaande verkeer. En de coca cola auto zou afslaan moest hij niet kijken of het vrij is om af te slaan???? Als bromfietser rij je naast dat truck. Je ziet niet of hij gaat afslaan.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.