woensdag, juni 19, 2024
HomeOnderwerpenEconomiePertjajah Luhur opent vandaag haar volks-kippenwinkel

Pertjajah Luhur opent vandaag haar volks-kippenwinkel

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse politieke partij Pertjajah Luhur (PL), zal vandaag haar volks-kippenwinkel bij het hoofdkantoor aan de Beekhuizenlaan openen. Dat heeft de partij vrijdag laten weten.

Op de openingsdag zal de prijs per kilogram gedropt worden naar 45 SRD en zullen kippen gratis geplukt worden. Bij aankoop van meer dan 2 kippen krijgt men een extra geschenk. Deze aanbieding is alleen geldig op de openingsdag, meldt de partij.

De opening van de kippenwinkel komt volgens de partij na zes weken van hard werken en inzet door de PL. Tevens zal op deze dag de start plaatsvinden van het hydroponic project voor het stimuleren van klein ondernemerschap in Suriname.

Zaterdag 18 september, PL Centrum te Beekhuizen om 09.00 uur.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

27 REACTIES
 1. @Bileam,

  Het volk eet liever kippen, ratten en muizen dan groenten, fruit, granen en noten. Het volk is al behoorlijk ziek.
  Ze beseffen niet wat voor vreselijke ziektes dieren in hun lijf hebben of drager van zijn.


  Maak melding
 2. Dit is een prachtig initiatief van de PL. Ik las ook dat Jayant Lalbiharie van de NDP 2000 schoolpakketten gaat verdelen in Saramacca. Al deze initiatieven moeten wij toe juichen, en voor zover mogelijk ondersteunen. Het zou niet mogen uitmaken door welke partij positieve initiatieven tot stand komen. Alles wat Suriname beter kan maken moeten wij omarmen.


  Maak melding
 3. Beste mensen…. De Javaanse Surinamers zijn bezig met een opmars, ook politiek is er groei naar meer zelfvertrouwen….De schilderkunst van de Javaanse Surinamers is nog niet overal doorgebroken, maar is wereld klasse..Een andere manier van politiek bedrijven zie je bij de Javaan… Het is een proces dat vaak niet door iedereen, ook hier in Nederland wordt begrepen… Een leidinggevende functie heeft de Javaanse leider.. De Javaanse leiders zijn zeer geliefd bij hun achterban .. De Javaanse leider overziet en bespreekt met de achterban. Hij zorgt ervoor dat de Javaan in veilige vaarwater blijft roeien …. Er komt een plan A…, een plan B en zoverder… Uitvoering door de Javaanse leiding is ook gericht en snel…Harmonieus wordt er gewerkt met alle Surinaamse bevolkingsgroepen.. . . Confrontaties met Javaanse Surinamers wordt in de buurt met Javanen als positief ervaren… Een opgroeien en de vorming van een Surinaamse identiteit.., neem wat van de Javanen over zeg ik tegen vrienden .. De Javaanse erf is altíjd schoon…Alomtegen-woordig is de Javaanse Surinamer nu.. In Nederland zijn er veel mensen met een Indo-achtergrond. Veelal invloedrijk zijn deze ook aan Indonesië gelieerde mensen .. Een Javaan vreest van nature verdachte te zijn in een misdrijf, groot of klein … Dat geeft aan, hun extra alert te zijn .. Mensen, ik wens U sterkte in al uw activiteiten.. …


  Maak melding
 4. Ik krijg er kippenvel van dit goed initiatief.

  Franco
  Is niet racistisch bedoeld. Er zijn 4 grote bevolkingsgroepen in Sur waarvan 3 drie uitschieten in ijver. Je schrijft: goed van PL.
  Ik zou heel graag willen dat jij je mensen zo ver krijgt dat je een keer zegt: goed van de NDP’ers maar dan positieve zin.

  Vond je mijn mop over Diwali met Roue Vermeer nog leuk of heb je die gemist!


  Maak melding
 5. Zie ook de negatieve kant vd Javaan

  Ik heb Javanen in Suriname ook meegemaakt en heb ze kippen zien stelen. Ik keek vanuit de directeurswoning vd plantage waar mijn vader directeur was naar hen of wanneer ze hun feesten hadden om en onder de woning. Ik ken die gasten. Toe an!, Doe an!

  Ook werd Soemita opgesloten voor vele ha domeingrond in West – Suriname in Suriname. Ook in Nederland heb ik de onbetrouwbare Javaan gezien en last van hen ondervonden.

  Ze doen zich onderdanig voort en als je niet op let bestelen ze jouw. Als je ze betrapt moet je hun onderdanigheid zien. Wat een rot soort mensen, gewoon opsluiten. Ze hebben geen ruggegraat. Hun politieke leiders stellen niets voor. Bezig met domeingronden, kippen, te stelen. Ze willen alles hebben waar anderen keihard voor werken, maar op een manier van slijmen, onderdanigheid en toeslaan als ze de kans krijgen.

  Zie ook hoe het gedrag van ze is in de Surinaamse politiek en waarom El Vene niet met El Somo bij de verkiezingen van 2010 meer wilde samen werken. Ook ddb gaf ze een trap onder hun kont. Zie ook het gedrag van hun leiders in vele zaken, waar justitie en politie in beeld was. Zie de overlopers.

  Ik vind Javaanse eten vies en eet het niet, alleen al bij de geur ervan moest en moet ik overgeven en wordt ik ziek van.


  Maak melding
 6. Passant
  18 september 2021 At 13:03

  Is er in jouw ogen een ras dat wel respect verdient? In ieder geval hebben velen geen last van Javanen. Ze stelen niet van mij, ze roven en mishandelen geen Aziatische mensen, ze vieren hun feesten en iedereen is welkom bij hun bodo feest.
  Waarom nemen de zwartjes toch geen voorbeeld aan hun dan zou het in ieder geval een stuk veiliger zijn in Suriname.


  Maak melding
 7. GEORGETOWN – Een 38-jarige Nederlander zou woensdag zijn gearresteerd in Guyana nadat hij werd gesnapt met duizenden xtc-pillen die waren verstopt in cornflakespakken, zo melden Guyanese media.

  Een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten dat het departement, in ieder geval vooralsnog, niet bekend is met zijn aanhouding.

  ’Verkoop aan scholieren’

  Dwight G. zou van plan zijn geweest, zo vertelde hoofd van de antidrugsbrigade James Singh, de pillen te verkopen aan scholieren en aan jongeren bij clubs in en rondom hoofdstad Georgetown.

  Op een video die verscheen bij Guyanese media is te zien dat de Nederlander met handboeien om een trap van de rechtbank in Georgetown afloopt, waarna hij wordt voorgeleid aan de rechter. Hij wordt verdacht van drugsbezit en drugshandel. Onze landgenoot pleitte onschuldig, maar blijft in ieder geval nog tot 15 oktober vastzitten, bepaalde de rechter.

  Waarde van 20.000 euro

  De opsporingsdiensten kwamen erachter dat de xtc onderweg was van de oostelijke regio Corentyne naar hoofdstad Georgetown, waar het bij de in Nederland geboren en getogen G., die inmiddels in het buurland van Suriname zou wonen, zou zijn afgeleverd.

  Zo laag zijn die zwartjes dus ook nog!


  Maak melding
 8. Passant
  Jouw verhaal is niet terzake doende. In dit geval gaat het om een goede daad va PL en ipv dit initiatief toe te juichen ga je de negatieve kant van Javanen belichten.
  Heeft hiermee niets te maken.
  Zelfs Franco vond dit initiatief goed. Goed weekend man. Neem en drankje en gezondheid.


  Maak melding
 9. 40 jaar geleden kende ik een javaanse politieman die bekend stond als “komma TANOE”. Die was een strenge, rechtvaardige opvoeder in cellenhuizen in Paramaribo waar de meeste zwarte verdachten in verzekering gesteld waren.(98%) Komma TANOE had had te veel medelijden met deze verdachten en lieten deze groep heel lang op de gang luchten dan voorgeschreven was en ook lange bezoek tijd. Veel gepraat met hen om de rechte weg in te slaan en gaf soms zijn heerlijke javaanse nasi,bami en sigaretten maar de resultaten van zijn opvoeding was nihil..???


  Maak melding
 10. Een zwartjes ( donker gekleurden) winkel dat je gratis mag winkelen?
  Hou toch op .
  Klinkt prachtig, maar ziet komen.
  In Suriname, heeft iedereen Javaans etenverorberd.
  Met uitzondering van u.


  Maak melding
 11. Wat een vooruitgang in Suriname…Een volks-kippenwinkel.

  En dat van een politieke partij, die zich eigenlijk met hele andere zaken moet bezighouden.
  Maar nee, die gaan 6 weken hard werken voor het opzetten van een kippenwinkel.

  Donaties, pakketen, korting en gratis is wat politieke partijen tegenwoordig streven voor het eigen ego en stemmen winnen van simpele zielen.


  Maak melding
 12. Poepe Jantje, er is maar één ras, nl het menselijk. Dat men om grond van verschillende categorieën op basis van uiterlijke kenmerken de de mensheid in meer rassen wil verdelen is op grond van overleven, onderdrukken, discriminatie, enz. De Nazi’s waren daar goed in. Wat heeft het hun opgeleverd of extreem rechtse groeperingen in Europa.

  Wat ik geschreven heb is op grond van mijn waarneming en ervaring met de Surinaamse Javanen in Suriname en in Nederland.

  Yor
  Die negatieve ervaringen hebben mij wel schade opgeleverd en ook het verhaal van het stelen van hen is bekend in de Surinaamse maatschappij. Zie of bepaalde zaken die ik geschreven heb, niet keiharde feiten zijn. De waarheid is wel hard om onder ogen te zien, maar ik kan er niets anders van maken.


  Maak melding
 13. Jij moet de leiders van de PL en andere javaanse politieke partijen maar eens goed onder de loep nemen, ten minste als je dat kan. Ook andere leiders van de Javanen in de politiek. Zie de geschiedenis van hen en trek dan je conclusie of ik de waarheid spreek. Laat mijn ervaringen dan buiten beschouwing.

  Ga onderzoeken en zie de naakte waarheid onder ogen.

  Ik bekijk zaken met de westerse bril, normen, waarden, enz. wellicht dat het bij jouw, door een andere bril wordt bekeken. Wellicht dat door dat deviant gedrag je niet ziet wat ik zie. Dat kan. Want het stuk hoe mooi de Javaan het doet wordt ook geschreven vanuit de Javaanse zijn. Dat is waarschijnlijk het probleem.


  Maak melding
 14. Mensen laten zich graag zand in de ogen strooien in Suriname. Onder de mom van gratis bijna gratis laten ze zich omkopen voor spiegels en kralen. Een winkel is een bedrijf waar handel wordt bedreven met hoofdmotief winst. Als de politiek zich mee gaat bemoeien dan volgt corruptie, oneerlijke concurentie en bevoordeling van sommige groepen wat weer een vorm van discriminatie is op basis van etniese achtergrond. Sinds het een bedrijf is moeten ze niet jaarlijks alle inkomsten uitgaven subsidies apart indienen en audited door een onafhankelijke accountants buro apart van de politieke partij?


  Maak melding
 15. Poepe Jantje, Je moet niet bij mij zijn om te vragen, waarom de zwarte mensen geen voorbeeld nemen aan de Javanen, die je zo geweldig vindt.

  Zie wat er met hen in Indonesië is gebeurd in de koloniale periode van Nederland. Zie ook wat er door de koloniale periode over de wereld is gebeurd.

  Zie wat er nu oa door Nederland met Afganistan die voor Nederland gewerkt hebben, gebeurt.

  Vul het maar zelf verder in en blijf het vanuit jouw optiek bekijken en het positief beoordelen, Ik verwacht niet anders van jouw, want anders stort de hele westerse wereld in en blijft er niets van jullie over. In de kou zal het vele malen erger worden dan in Afrika. De Eu zonder de andere werelddelen met Afrika vergeleken, zouden de Afrikanen in het paradijs wonen en jullie in een ijskoude hel.

  Aardappelen eten zou niet kunnen, koffie en Cocao, thee drinken zou niet kunnen, enz, enz. dus waar praat jij over?

  Hoe zou Europa/EU, USA, Canada, Australie eruit zien zonder de andere werelddelen en hun natuurlijke hulpbronnen, hun gewassen, enz?


  Maak melding
 16. Passant
  18 september 2021 At 17:37
  Poepe Jantje, Je moet niet bij mij zijn om te vragen, waarom de zwarte mensen geen voorbeeld nemen aan de Javanen, die je zo geweldig vindt.

  Wil je nu leuk of de grapjas uitgangen ? Dd naam is Popo Jantje en niet Poepe…
  En ik hoor het al jaren dat Europa van Afrika afhankelijk is. Nou laat ik jou ook met een paar andere voorbeelden komen. De kans dat jij onder jouw vette kont een auto rijdt waarvan de staal uit India komt is 99%. De kans dat jij je pilletjes inslikt die in India worden gemaakt is 80%.
  De kans dat jij belt met beltegoed van Lebara is ook groot. Ondanks al due geweldige economische bloei in Afrika staan miljoenen vluchtelingen uit Afrika om Europa te overspoelen. Laten ze daar blijven en daar genieten van de koffie , cacao dn thee. Trouwens Sri Lanka is het grootste thee export land.
  Indonesië is het land dat het meest uitgebuit is door Nederland en toch kijkt dat land vooruit. Trots aks ze zijn. Wat hebben die mensen toch im hun vrijheid moeten vechten. Heeft de Surinamer ooit gevochten?
  Over Afghanistan kan ik kort zijn. Daar wint nooit iemand een oorlog van.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES